Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (103)

hanagi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdrcující účinky pandemie dostávají v ruských reáliích další rozměr - vládním opatřením se nedá vůbec věřit, kontrolu přebírají ozbrojená komanda, všeobecný chaos nabírá na síle a každá špetka lidskosti může být osudná. Škoda, že na konci se až moc hraje na city, ale tak už to chodí, že i ty nejlepší seriály mi v závěru utopí v záplavě sentimentu. I tak bych s radostí přivítala pokračování. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už som to niekde videl, už som to niekde počul. Taký som mal pocit z prvej série tohto seriálu, do druhej sa už púšťať zrejme nebudem. Akoby spojili bublinu plandémie covidu a všetky tie epidémie a karantény a do toho pustili soundtrack z Inception - tá podobnosť je vlastne skoro plagiátom. A nevytvoril som si žiadny vzťah k postavám. Nijaká sympatická tam totiž nebola. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, která mi hodně sedla - obsazením (Viktoria Agalakova!), lokacemi, atmosférou, hudbou (byť je pravděpodobně vykradená odjinud, neboť zní podezřele povědomě), jakož i samotným námětem, který je více než aktuální vzhledem k tomu, co se momentálně děje, což dává sledování toho seriálu nový znepokojivý rozměr, neboť se člověk nemůže ubránit dojmu, že je to vlastně jen lehce přitvrzená verze naší současnosti, a lze si celkem dobře představit, že se ty fantazie filmařů mohou v nějaké podobě zhmotnit do skutečnosti, nota bene právě v Rusku (podobně fascinující bylo letos na jaře sledovat 9 let starý snímek Nákaza, který se náhle jevil téměř až vizionářsky přesným odrazem budoucích událostí). Bez chyby sice ten seriál není - místy mi to přišlo dějově docela předvídatelné (kupříkladu v jedné scéně jde Míša lesem a hned mě napadlo, že bych si jeho místě dával víc bacha na to, kam šlapu, pročež za chvíli Míša samozřejmě šlápne do medvědí pasti), a dalo by se toho asi najít víc, co by tomu šlo vytknout (nepochopil jsem například, proč se český a anglický název musely odklonit od výborného originálního názvu "Epidemie" - pokud bude nějaké pokračování, nebude ten název "K jezeru" už navíc dávat smysl, protože postavy k jezeru už dávno došly), ale za sebe nad vším mávnu rukou, protože mě to prostě strašně bavilo, každá epizoda je napínavá téměř k nesnesení a moc jsem postavám fandil, aby to všechno zvládly. V tomto ohledu mě otevřený závěr poslední epizody zanechal ve stavu nepříjemného napnutí - bude nějaké pokračování, nebo nebude? Jakékoli čekání se zde rovná čistému utrpení, protože to je přesně ten typ seriálu, kdy dáte celou sérii na jeden zátah a chcete ještě. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že zrovna v Rusku vznikne takhle povedenej pandemickej seriál. Do týhle covidovy doby jako dělanej. Každej díl končí parádním twistem, takže nemáš šanci se odtrhnout. Všechny postavy jsou svym způsobem něčím zajímavý, takže si každej oblíbí tu svojí. Člověk by nevěřil kolik se toho dá stihnout během 8 dílů, romantika, sex, dobrodružství, nebezpečná nákaza. Ještě k tomu ta zimní ruská atmosféra plná mrazu a sněhu, to tomu přidává úplně jiný rozměr. Nemůžu se dočkat další série, doufám že bude do roka, protože ten konec slibuje ještě velkej masakr. ()

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už tu někdo psal, nepochopitelné jednání postav, které dělají vše pro to, aby si život co nejvíc zkomplikovali nebo zcela selhávali (třeba nehlídání si důležitých zásob, jako je jídlo, v době kdy se všude poflakují bandy hladovějících zoufalců, nehlídání si vchodů a dveří, když je kde kdo chce z různých důvodů odprásknout, nebo ve 2.sérii sex ve třech místo věnování se řízení vlaku, když ho sotva umí ovládat. Někdo onemocní nevyléčitelnou chorobou nebo se zblázní a luskuntím prstu je zase úplně v cajku apod.), Nepravděpodobné vztahy (autista a Polina). To nezodpovědné a hloupé jednání nepříliš sympatických uvřískaných postav, hlavně uječených ženských, mi iritovalo a kazilo zážitek z akce. Hlavně aby byla nějaká akce a dobrodružství, což je samozřejmě klad seriálu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Když zastaví cestář své vozidlo, aby pomohl skupině vytáhnout auta, tak vidíme po stranách cesty nahrnutý sníh. V následujícím střihu je ale sněhu po stranách méně. (Duoscop)
  • Když se jeden z pronásledovatelů podívá do auta, tak v něm hraje hudba. V předešlém záběru, když v něm seděla Polina (Viktorija Agalakova), bylo ale rádio vypnuté. (Duoscop)

Reklama

Reklama