Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (104)

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Znásilnění 10 let staré Ruské knížky Netflixem. Ani jedna postava se nechová tak jako v knížce..tady se všichni chovají jako naprostí kreténi a ten jediný, který byl v knize blb, tak je tu nejhrdinštější (Leňa) .Dějové linky z knihy zde nejsou, jsou nahrazeny přehnanými/americkými. Pokud takto vypadá každá adaptace původního materiálu Netflixem, tak potěš koště. 2* za to, že zanechali alespoň některé postavy a jejich jména a za Číňany na konci...U Finských Hranic jsem je úplně čekal..ironie, směju se ještě teď. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Že Rusáci dělají opak toho, co lidi, je klasika, ale patlat se kvůli tomu s neinteraktivní videohrou, kde se postavy chovají přesně tak, jak nechcete, chce celýho Kostomarova. Nejnesympatičtější seriálová skvadra všech dob v čele s neandrtálskou krasavicí Irinou je ideální společností do laskavých časů covidu - i osvícenci s rouškou na bradě šňupající skořici proti čipům v nose pak totiž vypadají jako docela dopohudki spoluobčani. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Až na skoro úplný závěr neskutečná pecka. Už tam chyběli jen zombíci a byla by to taková ruská vylepšená verze Walking Dead. Ale ti tak jsem nucen konstatovat, že tohle se prostě povedlo. Děj krásně odsýpá, herci nám přibývají a zas ubývají, a i když je tam i dost akce, najde se dost času na jednotlivé charaktery a vykreslení postav. Za mě určitě ano, zatím po první ( a doufám, že ne poslední) sérii. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rusi opäť raz prišli s niečím zaujímavým a s iným pohľadom na problematiku pandémie. Celkom dobre dokázali zvládnuť a predostrieť pred diváka psychológiu chovania sa ľudí v čase všeobecného chaosu. Áno, takto by to mohlo vyzerať naozaj - skrátka ľudia sú ako divé svine keď ide o život. A posledný diel celkom slušne navnadil na ďalšiu sériu. Zatiaľ slušný nadpriemer. 80/100 ()

Tirkus 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosté překvapení z ruské produkce. Hned první díl mě vtáhl do děje a vytvořil atmosféru, která se dalšími epizodami pouze zlepšovala. Na rozdíl od spousty podobných děl jsou zdejší postavy obyčejní lidé, kteří jsou věrohodně napsaní (souhlasím ale s tím, že Ira byla neskutečně otravná kráva, ale k její postavě se to celkem hodí). Z prostředí zasněžených ruských lesů mě samotného celkem mrazilo, gore bylo udělané výtečně a tvůrci se nebáli ukázat i trochu drsnější scény. Na případné další série kouknu rád. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Když se jeden z pronásledovatelů podívá do auta, tak v něm hraje hudba. V předešlém záběru, když v něm seděla Polina (Viktorija Agalakova), bylo ale rádio vypnuté. (Duoscop)
  • Natáčanie prebiehalo v Moskve a jej okolí, pri Onežskom jazere a v dedine Malozhma. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama