Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (104)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že zrovna v Rusku vznikne takhle povedenej pandemickej seriál. Do týhle covidovy doby jako dělanej. Každej díl končí parádním twistem, takže nemáš šanci se odtrhnout. Všechny postavy jsou svym způsobem něčím zajímavý, takže si každej oblíbí tu svojí. Člověk by nevěřil kolik se toho dá stihnout během 8 dílů, romantika, sex, dobrodružství, nebezpečná nákaza. Ještě k tomu ta zimní ruská atmosféra plná mrazu a sněhu, to tomu přidává úplně jiný rozměr. Nemůžu se dočkat další série, doufám že bude do roka, protože ten konec slibuje ještě velkej masakr. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Ruským filmárom sa podaril seriál. Nemusíte sa báť, že vás budú v snoch strašiť zombíci, aj keď niekoľko ich na plátne uvidíte, ale aj tak je dej napínavý, odvíja sa rýchlo a nápadito. Občas sa nájdu nelogické momenty, ale nie je ich veľa. Podčiarknuté hudbou (aspoň že bola ruská) a kopcami snehu, vďaka čomu si uvedomujete, že sa nachádzate v Rusku. Poctivá práca hercov, vďaka čomu nejde čisto o apokalyptický seriál, nechýba mu svojrázny ľudský prvok, emócie medzi postavami sa nám odkrývajú postupne. Občas desivé scény a humor nadávkovaný v malých množstvách. Dobrá kamera. Samozrejme, odporúčam originál zvuk s titulkami. Keďže nechcem nič prezrádzať, jediné, čo ma sklamalo, bol koniec série. ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdrcující účinky pandemie dostávají v ruských reáliích další rozměr - vládním opatřením se nedá vůbec věřit, kontrolu přebírají ozbrojená komanda, všeobecný chaos nabírá na síle a každá špetka lidskosti může být osudná. Škoda, že na konci se až moc hraje na city, ale tak už to chodí, že i ty nejlepší seriály mi v závěru utopí v záplavě sentimentu. I tak bych s radostí přivítala pokračování. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla takovou kravinu. Výběr herců dobrý a první dvě epizody taky, mělo to šťávu a nápad, ze kterého se mohlo vytěžit a natočit pořádné drama. Jenomže se stal pravý opak a děla se jedna pitomost za druhou, herci, hlavně herečky jenom řvaly(křičely, ječely) a pak drama u roztoužené babušky byl už jen pomyslný hřebík do.....Fakt ne, asi je to jiná mentalita....ale hudba, krajina a krásná ruská zima, to bylo fajn. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rusi opäť raz prišli s niečím zaujímavým a s iným pohľadom na problematiku pandémie. Celkom dobre dokázali zvládnuť a predostrieť pred diváka psychológiu chovania sa ľudí v čase všeobecného chaosu. Áno, takto by to mohlo vyzerať naozaj - skrátka ľudia sú ako divé svine keď ide o život. A posledný diel celkom slušne navnadil na ďalšiu sériu. Zatiaľ slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Když Lyonya (Alexandr Robak) a Marina (Natalja Zemcova) vystoupí z auta, aby se Marina vyčůrala, tak v něm jsou zhaslé všechny kontrolky. V další záběru jsou ale rozsvícené. (Duoscop)
  • Důvod, proč finské jednotky mají naprosto odlišné uniformy a zbraně oproti realitě, je ten, že Finsko zakázalo export armádního vybavení do Ruska. (UncleMorty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno