Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální drama Stephena Poliakoffa, britského režiséra, producenta, autora televizních her a scénářů, vypráví o zdánlivě banální zápletce - totiž vztazích v rodině. V jedné hodně velké rodině, která se po letech odloučení znovu schází celá. Režisér tak ale činí s lehkostí a nadhledem za podpory plejády skvělých britských herců útočí nejen na diváky, ale i na kritiky. Michael Gambon dostal za svoji roli otce rodiny dostal televizní cenu BAFTA, porota Banff Rockie ocenila dílo jako nejlepší sérii roku 2002 a televizní ceny RTS se urodily dokonce dvě - pro nejlepší sérii/drama a pro autora námětu. Perfect Strangers byli i nominováni na prestižní cenu Emmy. (Morien)

(více)

Recenze (3)

Morien 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí, velmi emocionální odhalování bolestivé a přece tak krásné, krásné skládačky plné vášně, nenávisti, odpuštění a neodpuštění, her, šílenství, smutku, slz, smrti, plné života. Nikdy si to znovu nepustím, to se mi zdá téměř jako jasné, ale ty pocity, které to ve mně vyvolalo, si budu pamatovat věčně. Nejtěžší je čelit vzpomínkám. Vzpomínkám, jak to doopravdy bylo. Nejtěžší je zahodit sny. ()

xKatiex 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, ktoré nazývam "hidden gems" a prvý počin Stephena Poliakoffa, ktorý som mala možnosť vidieť. Faktom je, že snímok ako taký vo mne zanechal neopísateľné pocity, ktoré vo mne rastú každým zhliadnutím (doteraz štvornásobným). Asi každá rodina na svete disponuje čiernou ovcou, so všetkým a všetkými obchodujúcim týpkom, neodpustiteľnými hriechmi minulosti, ktoré na dlhú dobu paralyzovali vzťah medzi členmi rodiny a mladým človekom, ktorý sa v tom všetkom chce zorientovať.Ťažko vybrať čo len jeden subpríbeh tejto komornej drámy, ktorý by som mala najradšej. Veľké plus za tieto veci: casting, hudba, scenár/dialógy a hlavne PRÍBEH, ktorého hlavnou devízou je otvorený koniec všetkého, čo sa tam udialo.Chápem, že zámer tvorcov je, aby sme si vytvorili vlastné - viac či menej bolestné - pokračovanie. A rada si ho vytvorím... ()

Misabarry 

všechny recenze uživatele

Dostupné na YT. Buď výborná předloha, režie či provedení, ale pro mě vše. Rodinná sešlost jako téma může být nudné, pikantní až bolestné, ale přesto jsem byla od první chvíle přikovaná očima k obrazovce. Říká se, že v každé rodině jsou alespoň 3 závažné události, tajemství, cokoli. Skládačky nejen fotek a vyprávění, doplněné pasující hudbou. Vtipné i odhalující s výborným obsazením. ()

Reklama

Reklama