Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase 2

  • Česko Alchymistka zakletá v čase (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Aby se mu to podařilo, musí Amélii připravit o vládu nad časem. Amélie se spolu se svými nerozlučnými přáteli princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem z Calderonu (Marek Lambora) vydává do kouzelného města jménem Ayra, kde sídlí Společenstvo alchymistů, které se zapřísáhlo magii ochránit. Po jeho boku se Amélie musí postavit nejen dosud nejmocnějšímu protivníkovi, ale také svojí vlastní touze po zakázané moci. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko slovami popísateľný neúspech s veľkými ambíciami. Tie ale nie je možné v našich podmienkach splniť, skrátka nakrútiť tu veľkolepé fantasy je nemožná úloha. Máme tu okaté odkazy na rôzne možné žánrové klasiky, pričom občas to funguje, občas menej, ale veľakrát vôbec, prípadne sú WTF. Scenár je uchádzajúci a dal by sa z neho nakrútiť skvelý film, lenže opäť, neboli na to finančné prostriedky a chýbal aj dramaturg. Tri ústredné herečky sú zrejme najväčším kladom snímky, ale ich mužskí kolegovia zase všetko zrážajú do priemeru, komické duo až do totálneho bahna. Podobne je to aj s finále, kedy divák nemusí uveriť vlastným očiam. No a pokiaľ ide o časové hrátky, tak tá jedna je extrémne tuctová a v podstate aj zbytočná. Kdeže nápady v prvom dieli. Ak je tento komentár príliš zmätočný, tak je to dané tým, čo píšem v prvej vete. No a ešte to zaklincujem tvrdením, že to treba vidieť, aby ste uverili a prípadne sa pripojili aj na stranu obdivovateľov. Za 50% ako guilty pleasure. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Princezny zakleté v čase ukazuje, že jednička rozhodně nebyla náhodou a slova o svěžím větru v rámci českých pohádek jsou nadále na místě. Amélie jako hlavní postava sice trochu vyřadí ze hry Ellenu s Janem, na druhou stranu i díky tomu nepůsobí pokračování jako nastavovaná kaše. Objeví se pár nových postav včetně záporáka, žádná z nich však není extra výrazná – s hlavním zlosynem se alespoň pojí celkem zajímavý zvrat. Navenek se film opravdu tváří jako pohádka, což potvrzuje především typický humor, který je však nenásilný, vtípky většinou pobaví a speciálně dua Písařík-Ouvín je tak akorát, aby nezačalo být otravné. Jinak ale snímek svou výpravností inklinuje spíš k žánru fantasy a bere si velkou inspiraci v zahraniční tvorbě. Velkolepější začátek působí trošku zdlouhavě a možná až moc popisně. Ve chvíli, kdy se děj přesune do alchymistického města, se nicméně přejde zpět ke komornosti, která Princezně sluší víc. Samotný závěr je docela narychlo vybudovaný, ale ve své podstatě povedený i emotivní. Nebál bych se zkrátit stopáž a klidně vyřadit nějaké souboje, které se po čase začaly opakovat.  Ovšem chápu, že tvůrci chtěli ukázat, jak skvěle umí pracovat s vizuálními efekty. Ty totiž působí až překvapivě dobře. Pochválit musím i soundtrack, který je většinu času výborný a hlavně výrazný. Když se k tomu přidá sympatické herecké obsazení, tak se i napodruhé jedná o hodně příjemnou záležitost. Více takových projektů. 7/10 ()

Reklama

Chmur 

všechny recenze uživatele

Velký špatný todleto. Jednička ještě ušla a dala se brát jako celkem příjemná oddechovka. Dvojka je však naprostá zhovadilost. Zde je skoro vše špatně. Čert vem, že autoři vykradli, co mohli, od LOTRA po doktora Strange. Vlastní invence takřka nulová. Přiblblý scénář se spoustou nepřirozených a strojených dialogů, trapné pokusy o vtipy a absenci jakékoliv chemie mezi postavami lze však přehlížet jen obtížně.  I herecké výkony většiny zúčastněných působily přinejlepším mdle. Je hezké, že se snažili tvůrci dát prostor postiženému člověku, ale on ve své roli působí tak nepřirozeně, že ho v podstatě nechtěně ponižujou. Místy jsem se u této pohádky styděl. Takže ne, tohle se fakt nepovedlo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Princezná zakliata v čase 2" som zhliadol viac menej náhodou. Vysielali to na nejakej televíznej stanici a ja som sa na to tak nejak zapozeral. A viete čo ma na tom zaujalo, čo upútalo moju pozornosť? Bolo toho viacej, a všetko to boli do oči a do uší bijúce kiksy, ktoré som nedokázal stráviť. V prvom rade to však boli príšerné, ochotnícke herecké výkony. Niečo tak otrasné som už dávno nevidel. Frigidnej Eliške Křenkovej som mal chuť vylepiť facku vždy, keď som zazrel ten jej jalový ksicht a započul ten jej huhňavý hlas. To bolo fakt niečo neznesiteľné. Mimo to ma nesmierne iritovala aj márna snaha českých filmárov, pod vedením nímanda Petra Kubíka, natočiť megalomanskú fantasy v štýle ich amerických marvel vzorov. Pohoreli na plnej čiare. Totálne sa strápnili. * ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kým prvý diel iba sympaticky obohacoval rozprávkový koncept o časovú slučku a nič viac, druhý sa rovno snaží o veľkolepé fantasy v štýle hollywoodskych blockbusterov. Čo podľa očakávania nefunguje a zlyháva ako na výprave, choreografii, či v rámci ešte častejších trikových záberov. Tento dojem tak navodzuje iba neustále burácajúca a epicky pôsobiaca hudba, čo je však v tomto prípade málo. Hravosť jednotky sa pritom takmer vytratila a ani vcelku zaujímavo rozvíjaná mytológia nenachádza dostatočnú oporu v uťahanom a nesúrodo vystavanom scenári, ktorú musí zachraňovať takmer výlučne Eliška Křenková. A to rovno dvojnásobne. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • První klapka padla 25. února 2022. (Jarek572)
  • Během snahy sjednotit runu času u Amélie (Eliška Křenková) v pokoji je vidět, že při druhém pokusu mají obě Amélie nejprve rukávy stažené a v následujícím detailním záběru na předloktí vytažené. (Krocka)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama