Reklama

Reklama

Sirotek: První oběť

  • USA Orphan: First Kill (více)
Trailer 1

Příběh zlovolné dívky Esther z hororu Sirotek dostává novou kapitolu. Vyšinutá žena Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce inteligentní, promiskuitní Leena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických poruch a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí brilantním způsobem povede z blázince utéct a rozhodne se naplnit svůj neméně perfektní plán. Vydává se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí podaří, ale její zmanipulovaný a vysoce spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne. Esther je následně vhozena do nervy drásajícího souboje se svou novou matkou, která je připravená udělat cokoliv a svou rodinu před vražedným dítětem ochránit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (204)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Film Orphan (2009) sa mi páčil veľmi, tak som bola zvedavá na tento prequel. Esther tu vyzerá viac creepy, viac ako z hororu. Záverečný twist z predchádzajúceho filmu je práve niečím tým naviac a je to vidieť aj na samotnom hodnotení. Tvorcovia tohto filmu myslím si to nemali ľahké. Trochu bláznivý a zároveň odvážny krok po toľkých rokoch a už s dospelou "Esther" nakrútiť prequel!!! Ďalej už [SPOILER]. A tak, aby divákov zaujali niečím novým, museli prísť s prekvapením, asi čo nikto nečakal a totiž, že Esther tu nebude len tá, čo ohrozuje, ale ohrozovaná! Celkom nápadito vymyslené, po zhliadnutí prvého filmu taký scenár s požiarom to by mi asi nenapadlo. Julia Stiles, páááni tak ju som už dávno nikde nevidela. Tu [SPOILER končí]. Celkovo hodnotím tento prequel ako priemerný film, ale asi len na jedno pozretie, ten s malou Esther by som si kľudne ešte pozrela. Videné v kine vo verzii s dabingom. Cinemax Mannheim. ('25 Tage',Tag5). Dodatok: Do názvu "First Kill" nemali dávať, pôsobí to divne. Naj scénka: Ako Esther šoféruje, mohli tam ešte 30 sekúnd pridať, nemalo to chyby. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie jedného z pre mňa najlepších thrillerov posledných dekád, sa čuduj svete obracia v polovici s jedným s najviac neotrelých zvratov v žánri. Kto by to bol povedal? Tu mal niekto pekne nakročené k ďalšej filmovej klasike, keby sa ešte viac snažil dodržať parametre. Snímok, ktorý skutočne prekvapí na to, že ide o 13 ročné pokračovanie. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bez videnia filmu z roku 2009 nemá zmysel tento počin vidieť. Skôr ako horor je však sirotkin prequel čiernou komédiou, čo potvrdzuje aj miestami až nevhodná hudba. Twist v polovici filmu posúva dej nečakaným smerom, finále však nebolo veľmi vydarené. 25-ročná herečka, ktorá hrá 10-11 ročnú to sme tu asi ešte nemali a bolo to dokonca vďaka kamerovým záberom aj uveriteľné. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Hybnou silou filmu je scenár Davida Coggeshalla, ktorý má v rukáve viac ako niekoľko trikov, vrátane niekoľkých ohromujúcich zvratov, ktoré som, priznám sa, netúžil a povediac ani nikde nevidel. Dáva to zmysel – koniec koncov mal aj prvý film ohromujúci zvrat. Zvrat tu pôsobí sviežo a vzrušujúco a mení celý film spôsobom, ktorý je šialene príjemný. Mínus je, že z veľkej časti filmu mal obraz zadymenú až zahmlenú kvalitu, vďaka ktorej sa niektoré časti zdali rozostrené a to sa mi naozaj nepáčilo. Je jasne, že dej nedáva úplne zmysel, ale čert to ber dôležité bolo, že som sa pri tom bavil. 6,5/10 ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

První Orphan z roku 2009 byl fajn horor, kterej měl originální zvrat, ale natočit po 13ti letech pokračování, který má fungovat jako prequel se stejnou herečkou (kterou samozřejmě neomladí digitální jedničky a nuly nebo tuna make-upu na úroveň prvního filmu) mi nepřišel jako nejlepší nápad. Na film jsem se teda podíval s minimálním očekáváním a řeknu to takhle… nebylo to tak špatný jak jsem se obával. Ano, vizuálně už ester nepůsobí jako ta malá podivínská holčička z prvního filmu, ale upřímně… po nějakejch 10ti minutách si na to rychle zvyknete a přistoupíte na hru tvůrců. Jakej je ale film obecně? No, pár šťavnatých smrtí tam je, ale nečekejte nějaký jatka ve stylu Pátku 13týho. Spíš je to malá psychologická hra na kočku a na myš, kdy na rozdíl do prvního filmu není Ester ten Alfa samec, kterej má všechny esa v rukávu… a to je strašně osvěžující. Jedinej zápor filmu vidím v jeho zakončení, který bylo předvídatelný, ale na druhou stranu to je logický, protože musel příběh musel bejt ukončenej takovym způsobem, aby mohl chronologicky navázat na originální jedničku. First Kill je zábavnej, ale zbytečnej film, kterej si už asi nikdy znovu nepustím. 5,5/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Z neznámých důvodů se na filmu nijak nepodílelo studio Warner Bros., které stálo za prvním dílem. O distribuci tohoto prequelu se nakonec postaral Paramount. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama