Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedm královských dcer proměnila zlá Jezerní královna v sedm labutí. Jedné z nich, princezně Odettě, se podaří z podmořského zámku uprchnout. V podobě labutě je zraněna Štěpánem, přitroublým sluhou prince Viktora. Mladíci místo labutě najdou zraněnou dívku. Princ se do krásné dívky zamiluje, ale pro záchranu své lásky musí podniknout dlouhou a nebezpečnou cestu… Filmovou pohádku pro celou rodinu natočil v roce 1998 režisér Václav Vorlíček podle scénáře Miloše Macourka. Tentokrát se tvůrci inspirovali klasickou pohádkou "Labutí jezero" i legendárním baletem Petra Iljiče Čajkovského. Tragický děj baletního představení však přepracovali do podoby dobrodružné pohádky se šťastným koncem. (Česká televize)

(více)

Recenze (180)

Tercikkk 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka vždy patřila k mým nejoblíbenějším a stále je koukatelná i v dospělým věku :). Nevidím důvod, proč by všechny pohádky pro děti měly být sladký jak cumel, aby se náhodou dětští diváci nepolekali..Pro mě to tenkrát bylo dramatické, napínavé a vtipné (díky sluhovi Štěpánovi) a královský pár Viktor a Odeta byli mý oblíbenci :). Prostě pohádka jak se patří :). ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Vase podvodni velicenstvo,ta hudba je vazne uzasna.Ondra je vskutku mistrem sveho remesla. Tuhle pohadku jsem mela vzdy rada.Ne kazda pohadka musi byt komedii,hlasky tu vtipne jsou a zcela v mire.Nic se nema prehanet. Dle meho nazoru je to naprosto genialne originalni tematika,coz se u vetsiny pohadek rict neda. Bohdalova a Chylkova opet ukazaly,ze jsou velkolepymi hereckami. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka to ze všech možných stran docela schytává, ale já musím přiznat, že jsem byl moc příjemně překvapen. Ze záplavy dalších pohádek se vymyká svou pochmurností a vyniká opravdu působivou ponurou atmosférou. Aspoň jednou vidíme, že vysvobodit princeznu není zase taková legrace, jak by se to mohlo zdát u jiných příběhů. Na další level ji povyšuje hudba Ondřeje Soukupa, na kterou ale nebyl sám, pomáhal mu s ní i mistr Petr Iljič Čajkovskij. Jitka Schneiderová jako princezna - labuť výborná, němečtí herci také nevadili, a jelikož hrál blbce, tudíž svou přirozenou polohu, tak mi sedl i Jan Hrušínský.Tři hvězdičky by byly příhodnější, přiznávám se, že trochu vyrovnávám. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Král s královnou se mi líbili a ač to byli Němci, tak mi to nepřišlo, stejně jako v Popelce, díky tomu, že je výborně namluvili rodiče Vaška z Veleryby :). Zlou jezerní královnu si nemohl Vorlíček líp zvolit. Hudba byla fajn, nebo-li převzatý motiv z Labutího jezera. Tak, krutí brko, proč se mi to nelíbilo? Asi nejlíp to vystihla @Jezinka.Jezinka. Jo a co ubíjí ještě tento počin jsou dialogy. Proč tu musí být takove zbytečnosti jako - dnes neulovíme ani krtka. A stačilo tak málo jako - dnes neulovíme ani veverku - hned to zní líp. A takových hovadin, co film sráží je víc. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

No tak tu sa skáče rovnými nohami do vyrvaru udalostí, pri ktorom si musím vyrozprávať časť predošlého deja sám. Potom to však scenár preloží tými istými scénami (Bohdalka sa ako kapor mení snáď x-krát tam a von tam a von). NA záver všeci zistia že treba končiť a zbúcha sa to jedno cez druhé. Na druhej strane dobrá temná strana, nie hlúpa, excelentné zranenie princeznej, deti sa musia pozerať na to, ako ich druha ide zožrať odporná piraňa. Detaily ktoré potešia. Herci hrajú a masky sú decentné. Hudobný doprovod chytľavý a taktiež striedanie vody a zeme. Som spokojný a Vorlíček vtiahol rozprávku do vôd ľahkého, ale kultivovaného rozprávania. (videné 23.12.2015,STV1) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (7)

  • Původně měl být součástí filmu také Jiří Krytinář, který však na své dovolené v tureckém Bodrumu zažil krach cestovní kanceláře a nebyl mu umožněný včasný návrat. A tak jeho role musela být přeobsazena. (CANNIBAL)
  • Pohádka se natáčela na zámcích Ploskovice, Libochovice a Hluboká nad Vltavou. Jezero, které představuje vchod do podvodní říše, je Plešné jezero na Šumavě. (Cucina_Rc)
  • V záběrech z jeskyně, kde děti sbírají perly, je jasně vidět, že jde lidem pára od pusy, což je pod vodou nelogické. (Timak)

Reklama

Reklama