Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí posezení u vína, tentokrát s počítačem. Film Mladé víno byl natočen v přímé závislosti na divácky úspěšné předchozí dva: Bouřlivé víno a Zralé víno. V komediálně laděném příběhu je důležitým aktérem počítač, kolem kterého se vlastně točí všechny události. Je spolehlivý, výkonný, ale nevyužitý. Jeho další budoucnost je tedy v rukou těch, kteří s ním zatím neumějí zacházet. Opět s hereckým koncertem Vladimíra Menšíka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to jako jeden díl seriálu Ulice. Takový předchůdce z roku 1986. Herecké obsazení je vynikající. To samo o sobě nic neznamená, když je děj postavený na počítači a hercích, kteří se chovají jako 🐮. Konspirativní pseudopříběh JZD s tupým morálním poselstvím...hrůza. Počítač je nový bůh socialistického občana! 😃Ale je to vcelku sranda... hodně to připomínalo Slunce, seno... . 40%. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Sódruzi, to by bylo, aby nebylo kvalitního socialistického člověka, co to s náma myslí tak dobře, na všecko dohlédne, sem tam prohodí nějaký ten politicky korektní vtípek, že, přidá konstruktivní kritiku a i na tu lásku, v onom zarputilém budování socialismu zbude. Sice k sobě muž a žena čuchnou až po výměně kopy levicových názorů a schovaní za kytkou šeříku, ale co, na to není čas, když vám pořád někdo hází klacky pod nohy a krade eN Dé na traktora ze skladu. To se pak těžko buduje sódružky! No ale my se nebojíme ničeho a šecko dobře dopadne. ()

Reklama

PatoP 

všechny recenze uživatele

Tretie zastavenie na juhomoravskom JZD v Pálaviciach. Opäť krásny a zábavný film o vážnych veciach. Tentoraz prichádzajú na JZD počítače a ruku v ruke s nimi aj nová, mladá generácia. Už očividne ťažko chorý Vladimír Menšík prenecháva hranie ďalším skvelým protagonistom. Nezabudnuteľný je opilec Eda Ovečka, plukovník v zálohe Čestmír Semerád, zastupujúci predseda Zlámal, sukničkár Barták atď, atď. No, myslím, že sa netreba báť, to mladé víno bude dobré. ()

Ombak▼Penari odpad!

všechny recenze uživatele

"Jestli z něj bude předseda a zajistí nám světlou budoucnost, tak je jedno, jestli je náš otec nakonec vlastní nebo nevlastní..." Při převratných událostech v každodenním životě JZD mi často hrůzou a napětím tuhla krev v žilách. Musím si příště pustit něco lehčího. Ikdyž, pravda, pořád je to méně nestravitelné než první díl. ()

offlineman 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se dívám rád. Líbí se mi, jak vypadal můj nový kraj (byť na moji rodnou Vysočinu ještě trošku pokulhává) za doby, když tady nestrašili pozitůry typu Kalouska, Knížepána..... Zvlášť miluju, když tama projedou autobusy. Dělám totiž nyní to stejný :-) Projíždím Pálavicemi, totiž Velkými Bílovicemi.... :-) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie prebiehalo v obci Velké Bílovice. (dyfur)
  • Kalkulačka ve filmu je japonská Brother 725SR z roku 1976. Počítač je český – TESLA CM 1601. De facto se jedná o alfanumerický terminál sestavy minipočítačů řady SMEP 50. Ačkoliv je tato jednotka pouze monitorem s klávesnicí – centrální počítač a datová jednotka byli dalšími „kusy“ této sestavy – velký a velice těžký (cca 35 kg), v době sálových počítačů, které svým objemem dokázaly zaplnit celou místnost výpočetního střediska, v tomto případě se už jednalo o slušnou miniaturizaci. (sator)
  • Když místopředseda Janák (Vladimír Menšík) budí opilého Ovečku (Josef Somr) a vylévá mu rum do odpadu, oba si přirozeně tykají. V ostatních scénách, před i po, Ovečka Janákovi vyká. (pjotri)

Reklama

Reklama