Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kraji vinic na jižní Moravě, v malebných Pálavicích, budeme sledovat další osudy jejich obyvatel. Opět se setkáme s Michalem Janákem, předsedou JZD Rozvoj a vinařem tělem i duší, který musí tentokrát řešit víc problémů než jen svůj žlučník. Má starosti se stavbou sušírny kukuřice a navíc se ostře postaví proti názorům nového předsedy Urbana, který chce v družstvu zavést přidruženou výrobu nábytku. Do celé záležitosti se připlete podnikavý pan Weber – zloděj a podvodník, který Janáka připraví o velké peníze. Michal však společně s přáteli zosnuje plán jak podvodníka nachytat na hruškách a navíc získat zpět družstevní peníze i svoje úspory… Film Zralé víno je volným pokračováním komedie Bouřlivé víno z r. 1976. (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s prvním filmem "Bouřlivé víno" již méně ideologické, je cítit převaha komediálních prvků ala Macourek. Filmu velmi pomohlo obsazení Jiřího Sováka do role plukovníka v záloze !!! Sovákův typický humor prostupuje celým příběhem a jeho osobitý způsob herectví tomuto filmu jen prospěl. Jako třešnička na dortu působí nápad scénáristy se jmény : Kavánek - Šavrda - Zlobil Když přihlédnu k faktu, že film vznikal v období, kdy vrcholila normalizace, tak se jedná o celkem zdařilou komedii, navíc výborně obsazenou. ()

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování komedie Bouřlivé víno.Znovu se setkáme s občany vesnice Pálavice.Je období slučování družstev a Michal Janák už není předsedou,ale místopředsedou.Postava plukovníka ve výslužbě Čestmíra Semeráda,který chce,aby se každý choval tak jak má a proto je směšný, je platná i pro dnešní dobu.Bohužel dnes by byl ještě směšnější a možná by slízl i pár žalob u soudu. Myslím,že tento díl je lepší než Bouřlivé víno.Celkově se mi filmy tohoto typu líbí,protože ukazují život obyčejných lidí.Samozřejmě je tady také zdůrazněna politika strany,ale tak to bylo a nikomu to tehdy nepřipadalo nenormální.S odstupem času je snadné kritizovat to nebo ono,ale proto nelze šmahem odsoudit všechno. ()

Reklama

Pasifae 

všechny recenze uživatele

Na tohle víno bacha, sice je zralé, ale taky tak rudé, že po něm hrozí hodně vypráskaná kocovina. To, co dělí moje hodnocení od odpadu, jsou herci, ale ani ti nezabránili tomu, abych tenhle vinařský exkurz svého času nepovažovala za nejslabší Vorlíčkův počin. To jsem ovšem ještě netušila, co s potenciálem mnoha filmařů udělá takzvaná svoboda a demokracie. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Laciná dobová ideologie už není tak vlezlá a humor byl obroušen časem do příjemně lehké úsměvnosti. Obé tak dalo vyniknout naivitě zápletky, která je jakýmsi pokusem o Podraz na moravský způsob. To, co zůstalo, je však přesto nečekaně fajn pohodovka s černobílými postavami, řadou úsměvných situací, tradičními dobovými rekvizitami a výborným Menšíkem, kterému tentokrát zdatně sekunduje výborně se doplňující dvojka Sovák-Janžurová. Sovák vrthl do vinařské selanky jako nezapomenutelný svéráz, a Janžurka odminula vyrostla z trapné exhibicionistky v osobitý charakter. Chtěl jsem večer s něčím domácím, odpočinkově nenáročným, nejlépe s lehce nostalgickou příchutí. Myslím, že tohle vůbec nebyla špatná volba. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh z jihomoravské vesnice. Scénář: Miloš Macourek, Jan Kozák, Svatopluk Novotný. Kamera: Emil Sirotek. Hudba: Karel Svoboda. CHYBA VE FILMU - Na začátku filmu jede Iva Janžurová s Jiřím Sovákem v trabantu. Vždy, když je záběr zevnitř vozu, mají puštěné stěrače, a to při vysoké frekvenci. Při každém záběru z venku jsou však stěrače vypnuté..... DIALOG - Děda Skřivánek: Řvou tam jako paviáni. Děda Maruštík: Tady vidíš, co dělá z lidí alkohol. Zvířata!........... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Ve chvíli, kdy se Semerád (Jiří Sovák) probere v posteli, poté, co se opil, volá na něj Růžena (Iva Janžurová), že není prosinec, ale září. Na puštěné televizi však začínají Televizní noviny a vedle moderátorky je datum 23.8. (offlineman)
  • Poté, co se Semerád (Jiří Sovák) probouzí s kocovinou, ptá se Růženy (Iva Janžurová), kolik je hodin. Dostává se mu odpovědi, že půl osmé, avšak budík vedle něj ukazuje 17:40. (ViktorD)
  • Mezi dětmi se objevily i Theodora a Sabina Remundovy, dcery Ivy Janžurové. (hermiona)

Reklama

Reklama