Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V kraji vinic na jižní Moravě, v malebných Pálavicích, budeme sledovat další osudy jejich obyvatel. Opět se setkáme s Michalem Janákem, předsedou JZD Rozvoj a vinařem tělem i duší, který musí tentokrát řešit víc problémů než jen svůj žlučník. Má starosti se stavbou sušírny kukuřice a navíc se ostře postaví proti názorům nového předsedy Urbana, který chce v družstvu zavést přidruženou výrobu nábytku. Do celé záležitosti se připlete podnikavý pan Weber – zloděj a podvodník, který Janáka připraví o velké peníze. Michal však společně s přáteli zosnuje plán jak podvodníka nachytat na hruškách a navíc získat zpět družstevní peníze i svoje úspory… Film Zralé víno je volným pokračováním komedie Bouřlivé víno z r. 1976. (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

atmen 

všechny recenze uživatele

Je snadné odsoudit tehdejší dobu, ale proč shazovat film o té době pojednávající? Věřím, že takto natočeno, to mohlo vypadat. Slušní lidé i grázli byli, jsou (troufám si tvrdit, že jich je ještě více a páchají větší škody) a budou ( bude ještě hůře?). To, že se točilo o obyčejných pracujících lidech není na škodu. Já jsem třeba unaven sledováním různých kriminálek, lékařských příběhů a starostí horních 10000 lidí. Dnes jsou sice v kurzu sobečtí jedinci ( z naprosto jiného soudku vybírám Dr. House, Barney z HIMYM a třeba Dexter), ale já věřím, že se vrátí doba, kdy slušnost hlavního hrdiny bude ctností, tou nejvyšší a ten nebude všem jen pro smích.... Je škoda, že tolik dobrých herců nedostalo propracovanější scénář. Výtka míří především k chatrnému nešvaru úplatkářství, přesto dávám nadhodnocené, zcele určitě nazasloužené 4 hvězdičky. :-) ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od prvního dílu Bouřlivé víno je tento již mnohem méně komunisticky propagandistický, je to taková skoro normální komedie 80. let. Menšík tam nijak neexceluje, zato Sovák ano. Bez něho by to byl film skoro nudný, on to skvěle oživuje, takže jsem se i dobře bavil. Taky je to taková připomínka starých časů. Dívám se, že jsem před týdnam dal Bouřlivému vínu 70%. Tento díl jsem sice chtěl ohodnotit na 65%, ale jelikož není rozhodně slabší než první, dávám taky 70%. ()

Reklama

Phex 

všechny recenze uživatele

Film volně navazující na Bouřlivé víno. Je znát, že normalizace pokročila a již tedy není nutné účtovat s kádry "šikovského střihu". Film se tak zabývá nešvary doby. Slabou pracovní morálkou, rozšiřování výrobních odvětví JZD a všudy přítomným podplácením. Je to ale hodně plytké a na komedii opravdu málo vtipné. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě ráda české filmy a i když je to z doby, z jaké to je, a soudruhuje se zdatně, i tak se mi ten film líbí. Dvojka Janžurová - Sovák je výborná, Josef Somr coby alkohlik Eda Ovečka, který z lásky ke Šmejkalce sekl s alkoholem (jen mu to dělalo probém vyslovit), výborný, Miloš Kopecký nádherně elegantně záporný... Jen jsem si uvědomila, jako už mnohokrát, jak skvělé herce jsem měli a kolik filmů se točilo. Co už, jak by řekl major Haluška: Čo bolo, bolo, terazky som majorom. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Musím se zmínit o tomto snímku jen stručně. Vše podstatné jsem již napsal k prvnímu dílu. Tam jsem také uvedl, že z trilogie je nejlepší tento díl a za tím si stojím. A může za to hlavně přítomnost Jiřího Sováka. Ten totiž film velmi podstatně oživí. Bez jeho, troufám si klidně použít toho slova, geniálního výkonu by byl snímek podstatně nudnější. Nejen jeho opilecké představení, ale i celý herecký výkon filmu dost pomáhá. Jinak si ale nemůžu pomoct, přestože mám české filmy rád, a na tento film se nejen kvůli panu Menšíkovi, paní Janžurové a dalším vynikajícím českým hercům, rád podívám znovu, objektivně řečeno, jedná se o dost průměrný snímek. Kromě scén s panem Sovákem se zase nezasmějeme toliko, abychom se za břicho popadali. Ani děj není nijak napínavý či snad nečpí přemírou zajímavosti. Scénář je mdlý a vrcholem je závěrečná scéna, která se fakt nepovedla. Jedná se o chvíli, kdy pan Menšík s panem Němcem uniká před rozjetým autem. Zkrátka...z tohohle se dalo vytěžit víc. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Mezi dětmi se objevily i Theodora a Sabina Remundovy, dcery Ivy Janžurové. (hermiona)
  • Ve chvíli, kdy se Semerád (Jiří Sovák) probere v posteli, poté, co se opil, volá na něj Růžena (Iva Janžurová), že není prosinec, ale září. Na puštěné televizi však začínají Televizní noviny a vedle moderátorky je datum 23.8. (offlineman)
  • Filmovalo se v obci Velké Bílovice, Mutěnice, zámečku Tyrolský dům v Květově,Svatém Mikuláši a nemocnici Příbram. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama