Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bandita Gambusino zavraždí otce prince Inků. Uloupí mu polovinu kipu, které označuje místo pokladu. Dva bratři jsou poblíž a snaží se zločinu zabránit, ale to se jim nepodaří. Jeden z bratrů umírá rukou vraha a druhý, zvaný Pán jaguárů se vydá po stopě zločince. Obviněn ze zločinu je právě on a jeho bratr. Po deseti letech se chystá korunovace mladého Inky, který má nástupem na trůn vzkřísit zašlou slávu staré říše. Opět se zde po letech setkávají Pán jaguárů a Gambusino, který stále hledá poklad Inků, aby vyrovnali staré účty. Dobrodružný film podle románu Karla Maye. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

KIT.HL

KIT.HL (hodnocení, recenze)

OBNOVENÁ ČESKOSLOVENSKÁ KINO PREMIÉRA ÚPF  04/1984  ČESKÁ VERZE

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Podle mne je to nejlepší filmová mayovka z hlediska zapojení humorných sekvencí. Profesor Morgenstern je skvělý! (též díky českému dabingu), ale též don Parmezán a filuta Kiesewetter jsou na rozdíl (od "Motýlkáře" ve Vinnetouovi) opravdu vtipní.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Po těch létech jsem zůstal poměrně rozčarován, njn, jiné je to z pohledu kluka, jiné dnes. Bohužel nudné, utahané, vyčpělé, navíc jsem roky žil v dojmu, že tenhle film se věrně drží předlohy; taky nic. Takže ty tři jsou z pouhé nostalgie, na tohle už se určitě dívat nebudu.

Stejšn

Stejšn (hodnocení, recenze)

Tybrďo, po těch letech to teda ztratilo snad úplně všechno, co se mi na tom jako malýmu líbilo. A i ta scéna na kterou jsem se těšil nejvíc - kostra v jeskyni - mi dneska už přišlastrašná.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Tak jsem se dočkal, konečně po tolika letech, co jsem to naposled viděl v kině.

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Dnes v 21. 30 dávají na ČT 1!!! To je snad vůbec poprvé, kdy to u nás půjde v televizi. Alespoň si z doby socialismu nepamatuji, pouze z kina.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Celkom povedený film, na pokojné popoludnie. Zápletka je zaujímavá a viacvrstevnatá. Madison može byt, zato Battaglia tu hral iba slabého záporáka. Aj ked humorné vložky v takýchto filmoch moc neoblubujem, táto (na rozdiel od ostatných mayoviek) sa celkom vydarila. Prostredie nádherné, hudba pekná, ale kulisy mohli byt urobené aj honosnejšie. Hodnotenie: 66%

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Kdo viděl tento film v dětství, nikdy na něj nezapomene. Je to výborně zfilmovaná mayovka, k velkému překvapení -  i bez Vinnetoua a Old Shatterhanda. Guy Madison jako Pán jaguárů je skvělý, i všem ostatním postavám role sedí. Nádherná bulharská krajina i autentické peruánské Machu Picchu. Znamenitá je komická trojka profesora Morgensterna, dona Parmezána a mazaného Kiesewettra.

Reklama

Reklama