Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ahsoka je konfrontována se svou minulostí, zatímco její spojenci podnikají záchrannou misi. (Disney+)

Recenze (73)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smíšené pocity. Jednak hezké flashbacky a easter-eggy. Ale od setkání s Anakinem jsem přeci jenom čekal více. Ahsoka a Anakin spolu utrousili pár vět a mám v sobě nenaplněný pocit z jejich setkání. Zbytečně se točilo okolo Hery a Nové Republiky, jejíchž úloha byla v této epizoda naprosto zbytečná. Musím se na to podívat ještě jednou, ale podobné pocity jsem měl při seriálu Obi-Wan Kenobi, když se Vader po letech setkal s Obi-Wanem a taktéž si nic moc neřekli. Chválím ale závěrečný odlet s Purrgily. ()

madcap 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemyslím si, že by pátá epizoda byla po stránce scénáře nějak mimořádně silná, ale ty flashbacky jsou opravdu totálně top. Respektive na úplně nové úrovni. Něco takového jsme, podle mě, v žádném SW zatím neviděli. Ano, samozřejmě ... je to, svým způsobem, opravdu fanservis jako prase, jistě ... a dovedu si představit, že kdo už má nezvladatelnou alergii na Disney, tak to na tomhle "popraví", že je to zkrátka od tvůrců laciný trik a bude to brát jako další důkaz kreativní chudoby. Já si ale myslím, že v tomto případě to tak není. Třeba Boba Fett byl fanservisem prošpikovaný od sklepa až na půdu, ale skoro nikdy to tam nefungovalo ani z 50% tak dobře, jako to funguje tady. Tady je to totiž nejen naprosto excelentně udělané, ale hlavně to má jasný smysl a i když dialogy Ahsoky s Anakinem asi nejsou zrovna úplně na nobelovku za literaturu, tak to opravdu posouvá děj. A proč jsem zmiňoval ten scénář? Myslím si, že ten závěr s velrybami, které se objevily přesně v tu pravou chvíli a "domluva" s nimi byla navíc super-expresně hotová, byl přeci jen trochu "rushed". Jasně, byly tam tlaky od flotily ... ale stejně si myslím, že se to dalo udělat lépe. Každopádně díl jako celek pro mě za 4 hvězdy a těším se na pokračování v jiné galaxii. P.S. Casting "skoro-youngling" Ahsoky ze začátků Clone Wars se za mě také povedl na jedničku. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jasně, to provázání na SW díky Anakinovi je super. Ale… scénáristické provedení je celkem ubohost. Celé to působí jako vizuálně efektní (zbytečné) artové cvičení, které děj ale naprosto nikam neposune (a ještě vůbec nedává smysl). Prostě nemá souřadnice, nemá “cestovací kroužek”, ale má experimentální mezigalaktický pohon ve formě velryby… a hláška “sice nevíme kam to bude, ale lepší než neletět nikam” byla nejvíc vypatlaná hláska v historii SW. Jediný důvod proč nedávám podprůměr je ten, že ony velryby viděl už Grogu v třetí řadě Mandaloriana (což samozřejmě neocení ten kdo ví, jak mezi galaxiemi cestovali v poslední epizodě Povstalci). ()

KiJi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako dobrý, ale nějak to neštymuje s filmy - vždyť Anakin nedosáhl na titul mistra, a tak nemohl mít padavana, a tak nemohl cvičit Ahsoku..... ale tento příběh je jak vidno jiný, to z jiného konce braný, to už jinde jsme....(asi se budu muset podívat na clonové války).  Na druhou stranu, to se jako budou seriály SW odvíjet jinak než filmové? ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kto by to povedal, ze Jedi-ovia pred smrtou nevidia svetlo na konci tunela a neskoncia v "ocistci" ale u svojho majstra, kde "halucinuju". :) Kazdopadne vizualne zaujimavy diel s epickejsim zaverom, kde sa dozvieme, ako paradne vedia "velrybo-krakeny" "jump-nut" vesmirom. Inak sa nedeje nic na ziadnej dalsej dejovej linii, co je skoda. Inak, uz od druhej epizody si stale usmevne predstavujem, ze keby som si na hrud pripol blister plny ibalginov - mam asi najvyssi vojensky RANK v Novej Republike v StarWars univerze. :D ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • V rámci flashbacků uvidíme dvě válečné operace. První je bitva o Ryloth, domovskou planetu Hery Syndully (Mary Elizabeth Winstead). V té době vedl rebelii proti Separatistům její otec generál Cham Syndulla. A druhá je během Obléhání Mandalore a občanské války, kdy se republikové vojska spolu s loajalisty vedené Bo-Katan Kryze, postavila proti vojskům Maula na konci Klonových válek (od r. 2008). (Veskoslav)
  • Meče Ahsoky (Rosario Dawson) vycházejí z klasického japonského stylu Daishō, kdy jeden meč je menší a kratší než „hlavní“ měč uživatele. (Veskoslav)
  • Veškeré zboje klonových vojáků jsou vyrobené. Poprvé se tak nejedná o CGI a pokračuje se tak v trendu, který zavedl Obi-Wan (od r. 2022) s 501. oddílem v rámci Chrámu Rytířů Jedi. (Veskoslav)

Reklama

Reklama