Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ahsoka je konfrontována se svou minulostí, zatímco její spojenci podnikají záchrannou misi. (Disney+)

Recenze (74)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Ahsoka čelí démonom svojej minulosti a dostáva poslednú lekciu od svojho majstra Anakina Skywalkera. Zatiaľ Hera a pár republikových pilotov prečesávajú more v snahe nájsť ju. Herina rebélia bude mať ale na Corusante neblahé následky. Prevedenie: Nostalgia z "Klonových vojen" je neuveriteľná. Skoro ako zadok predstaviteľky Hery Sintuly. :) Vidieť Anakina z jeho padavankou je mokrý sen každého ortodoxného fanúšika SW. 85% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečné dejstvo patrí medzi vizuálne najkrajšie okamžiky Star Wars celkovo. Predchádza mu ale podivuhodný mix vecí, ktoré nemám rád. Zaprvé retrospektíva (pochopil som to?), zadruhé tréning (pochopil som to?), zatretie  dlhočízna snová (?) sekvencia, ktorá je tam vlastne len preto, aby sme dostali fan service. Pripomínalo mi to Aryu v siedmej sérii Game of Thrones. Akože ten Anakin bol cool, ale fakt to niekomu dávalo zmysel? Záver teda fajn, zvyšok ma striedavo nudil a sral. A zachraňoval to vlastne iba úžasný zadok Mary Elizabeth Winstead. ()

Reklama

Milda003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi se budu opakovat z komentáře minulého dílu, ale mně to nějak nejde přes nos... jako když se objevil seriál Obi-Wan byl jsem nadšený, dobře některé díly tam byli řekněme zbytečně, ale celé to poselství nemělo chybu.. Někdo by mohl říct: "a kruh se uzavřel"... Tady ovšem marně hledám nějaké spojitosti... A co mne znepokojuje asi nejvíc, že si připadám jako odpadlík, který takhle smýšlí jako jediný.. Všichni jsou z toho hrozně nadšení... ()

madcap 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemyslím si, že by pátá epizoda byla po stránce scénáře nějak mimořádně silná, ale ty flashbacky jsou opravdu totálně top. Respektive na úplně nové úrovni. Něco takového jsme, podle mě, v žádném SW zatím neviděli. Ano, samozřejmě ... je to, svým způsobem, opravdu fanservis jako prase, jistě ... a dovedu si představit, že kdo už má nezvladatelnou alergii na Disney, tak to na tomhle "popraví", že je to zkrátka od tvůrců laciný trik a bude to brát jako další důkaz kreativní chudoby. Já si ale myslím, že v tomto případě to tak není. Třeba Boba Fett byl fanservisem prošpikovaný od sklepa až na půdu, ale skoro nikdy to tam nefungovalo ani z 50% tak dobře, jako to funguje tady. Tady je to totiž nejen naprosto excelentně udělané, ale hlavně to má jasný smysl a i když dialogy Ahsoky s Anakinem asi nejsou zrovna úplně na nobelovku za literaturu, tak to opravdu posouvá děj. A proč jsem zmiňoval ten scénář? Myslím si, že ten závěr s velrybami, které se objevily přesně v tu pravou chvíli a "domluva" s nimi byla navíc super-expresně hotová, byl přeci jen trochu "rushed". Jasně, byly tam tlaky od flotily ... ale stejně si myslím, že se to dalo udělat lépe. Každopádně díl jako celek pro mě za 4 hvězdy a těším se na pokračování v jiné galaxii. P.S. Casting "skoro-youngling" Ahsoky ze začátků Clone Wars se za mě také povedl na jedničku. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smíšené pocity. Jednak hezké flashbacky a easter-eggy. Ale od setkání s Anakinem jsem přeci jenom čekal více. Ahsoka a Anakin spolu utrousili pár vět a mám v sobě nenaplněný pocit z jejich setkání. Zbytečně se točilo okolo Hery a Nové Republiky, jejíchž úloha byla v této epizoda naprosto zbytečná. Musím se na to podívat ještě jednou, ale podobné pocity jsem měl při seriálu Obi-Wan Kenobi, když se Vader po letech setkal s Obi-Wanem a taktéž si nic moc neřekli. Chválím ale závěrečný odlet s Purrgily. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Meče Ahsoky (Rosario Dawson) vycházejí z klasického japonského stylu Daishō, kdy jeden meč je menší a kratší než „hlavní“ měč uživatele. (Veskoslav)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno