Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanka Bronte Parrishová je půvabná, ale poněkud upjatá mladá vegetariánka, nekuřačka, abstinentka a bojovnice za ekologii. George Faure je francouzský emigrant, spontánní a bezprostřední, labužník holdující biftekům, cigaretám a vínu. Jak se vůbec tihle dva mohli stát manžely? Jednoduše. Bronte si chce pronajmout byt s obrovským skleníkem, podmínkou majitelů je však manželský pár. George potřebuje povolení k práci a pobytu v USA, tzv. zelenou kartu. Formální sňatek, jehož prostřednictvím dosáhnou splnění svých snů, je otázkou půlhodinky. To ovšem ještě netuší, že imigrační úřad podrobuje podobné "podezřelé" manželské páry přísnému dohledu. Bronte a George čeká perný víkend, kdy musí pod přísným pohledem úředníků sehrát roli dokonale fungujícího a milujícího se manželského páru. (TV Nova)

(více)

Recenze (268)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Na ten pohovor se připravte. V pondělí večer bude po všem. Začneme připravovat rozvod.“ - „Už aby to bylo!“ Ale žádná kaše se nejí tak horká, jak se uvaří…I přes hrozbu prozrazení a odlišnost ústředního páru jde o moc příjemnou, pohodovou romantickou komedii (atmosféru pomáhá dotvářet i skvělý soundtrack, v němž převládá nevšední mix interpretů jako Mozart či Enya). Člověk se u ní spíš po většinu času usmívá, než že by se přímo za břicho popadal, ale je tu celá řada drobných, vtipných scén (zapálené mluvení o rostlinách, objednávání v restauraci, setkání s imigračními úředníky, společné nakupování, alternativní klavírní koncert, focení, psaní dopisů atd.). Ale důraz je hlavně na romantiku, a chemie, jiskření (i když mnohdy je to spíš hromobití) hlavního páru funguje na výbornou, navíc se vše vyvíjí postupně, přirozeně, křehce. A konec se opravdu povedl. Film léty jen zraje a já po mnoha zhlédnutích navýším na slabších 5*. Tuhle poctivou, milou „romanťárnu“ opravdu můžu. „Jste ženatý, Georgi?“ - „Já? No, já...obvykle ne.“ ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Na adresu tohoto filmu nemůžu říct naprosto nic špatné, ode mne dostal plných pět hvězd a to zejména proto, že to co předvedla ústřední dvojice, byla naprostá herecká dokonalost, samozřejmě bráno tak že se jedná o komedii, která má primárně pobavit, ale má i svůj hluboký lidský podtext! Byl jsem strašně rád, že jsem na tento film narazil, protože se mi dlouhá léta různými osudovými okamžiky vyhýbal a viděl jsem ho, až po obrovské spoustě televizních repríz. Nadšení bylo oprávněné a proto je mé hodnocení, alespoň podle mě zcela na místě! ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Předně musím konstatovat, že Peter Weir je jedním z mých vůbec nejoblíbenějších režisérů, což se tady koneckonců hodně projevilo. Jeho inteligentní scénář a plynulá režie společně s výtečně obsazenými Gérardem Depardieu a Andie MacDowell daly vzniknout poněkud nenápadnému, ale přesto nesmrtelnému zástupci svého žánru, jehož kvality jsou pro dnešní zástupce nedosažitelné. Velmi příjemný ironický nadhled a jednoduchá zápletka, která ale díky hereckému koncertu ústřední dvojice nemůže ztratit své kouzlo ani na opakované zhlédnutí. Ten malý detail, že název manželčina krému může rozvrátit manželství, tentokráte velice rád ignoruji...Přesně mezi čtyřmi a p*ti. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl před pár lety takže ale jakmile sem ho tu uvidělu vybavilo se mi dost známých situací a hlavně výborné výkony jak Gerarda tak jeho hnědovlsé kolegyně s krásným širokým úsměvem. Jestli jste viděli Čtyři svatby a jeden pohřeb tak v tomhle filmu asi zahrála svou roli ještě o něco lépe. Už jen ta myšlenka.Poznej někoho za dva dny tak, aby si o něm věděl vše. Povídám vše, ne jen základní věci.Vše od kartáčku na zuby po parfém. Až si tenhle film prohlédnete (utoníte nějakou tu slzičku) tak se zamyslete jestli víte dost o svých přátelích a zjistíte že možná nevíte skoro nic. O partnerech se radši nezamýšlejte mohlo by to mít nedozírné následky ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $12,5miliónov║Tržby USA $29,888,235║Tržby Celosvetovo $38,700,000║ Prvá tretina filmu dosť rozpačitá, dej nedokáže nijak zvlášť upútať, potom to začne naberať grády a dej sa začne rysovať do celkom príjemnej ľahkej drámy aj vďaka rozdielnym charakterom ústrednej dvojice, svoje čaro tu spraví aj sprievodná hudba od Hansa Zimmera. /60%/ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Film získal dva Zlaté glóbusy, a to v kategoriích nejlepší film a nejlepší herec v hlavní roli, o kterého se zasloužil Gérard Depardieu. (Terva)
  • Byt, který je středobodem celého filmu, se nachází na adrese 60 West 76th Street v Manhattanu v New Yorku. (HellFire)

Reklama

Reklama