Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanka Bronte Parrishová je půvabná, ale poněkud upjatá mladá vegetariánka, nekuřačka, abstinentka a bojovnice za ekologii. George Faure je francouzský emigrant, spontánní a bezprostřední, labužník holdující biftekům, cigaretám a vínu. Jak se vůbec tihle dva mohli stát manžely? Jednoduše. Bronte si chce pronajmout byt s obrovským skleníkem, podmínkou majitelů je však manželský pár. George potřebuje povolení k práci a pobytu v USA, tzv. zelenou kartu. Formální sňatek, jehož prostřednictvím dosáhnou splnění svých snů, je otázkou půlhodinky. To ovšem ještě netuší, že imigrační úřad podrobuje podobné "podezřelé" manželské páry přísnému dohledu. Bronte a George čeká perný víkend, kdy musí pod přísným pohledem úředníků sehrát roli dokonale fungujícího a milujícího se manželského páru. (TV Nova)

(více)

Recenze (268)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Peter Weir natocil uz spoustu lepsich filmu, to je bez debat, ale ja mam tenhle film celkem rad. Pro me to je nadprumerna romanticka komedie s nekomplikovanym dejem, ktery ale dava prostor pro spoustu romantickejch i komedialnich prvku. Herci jsou prijemni Gérard Depardieu i Andie MacDowell hrajou pekne a dobre se na ne diva. Hlavne ze zacatku, kdyz se jeste spis nesnasi, je to hodne dobry, pak kdyz uz je to spis jen romantika film trosku ztraci, ale presto nadprumer. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem od filmu nečekala a po celou dobu trvání jsem se učila a napůl sledovala film. Nijak zvláště mne nezaujal, ale k učení mi připadal docela příjemný. Nemohla jsem jinak a srovnávala ho s jihokorejským snímkem Daenseoui sunjeong, který je založen na stejném tématu, kdy se jedna osoba kvůli získání práva na pobyt v zemi rozhodne vdát se či oženit se. A musím říci, že u Daenseoui sunjeong bych se učit asi nedokázala... Ale i přesto příjemný film. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Gérarda snad v každém filmu. Líbí se mi jak je roztomile neohrabaný a přes to všechno má to nezdolné charizma,které člověka pohladí po duši těma krásnýma očima :-).Perfetní nápad na film - sice jsem to už někde viděla a silně mi to něco připomínalo, ale vzhledem k tomu,že je tento film o pár let starší než já(přesněji o tři)tak je to originál z kterého ty vzniklé další filmy s podobnými zápletkami čerpaly.Chválím za krásnou zahradu a plynoucí děj, ale hodně mi vadil utnutý konec - co na plat člověk by měl taky někdy zapnout fantazii. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních zhruba 15 minut mi ten film vůbec nesedl a tak nějak jsem se bál, že mě Weir poprvé zklame. Díky bohu, nakonec se tak nestalo a potom mě ten film už začal bavit čím dál tím víc a víc. Ve finále je to příjemná romantická komedie, která pobaví, rychle uteče a pár dost dobrých scén (hlavně tu s klavírem, ale třeba i ta s návštěvou rodičů). Prostě se mi to nakonec líbilo a i když je mi teda líto, že se Weir už nevěnuje tomu žánru, který mu jde nejlíp (mysteriózní - hlavně kvůli Pikniku na Hanging Rock), i žánr romantické komedie mu naštěstí sedl překvapivě dobře. Děkuji tátovi za tip. 5* ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nejsem vůbec, ale fakt vůbec fanda romantických komedií. Protože jsou to většinou prvoplánový nesmysly, kde hrajou mizerný herci a celý je to od začátku úplně jasný. Ono je to vlastně docela schématický i tady, jenom to prostě celý funguje. Andie McDowell vypadá tak, že by se do ní musel zamilovat úplně každej (včetně mne, po asi 30 sekundách filmu). A stejně tak by každýho soudnýho člověka musela štvát ta její káva bez kofeinu a zrní k snídani a nesmysly s lesem v ghettu. No a oproti ní je živelnej, obtloustlej a zábavnej Depardieau. Je to strašně dobře napsané a zrežírované (Peter Weir), když se ti dva baví, nešustí to papírem. A když z jejího bytu vyhazoval pana mrkvičku, fandil jsem mu totálně. Prostě jestli má smysl koukat na nějakou vztahovou komedii, tak na tuhle. /// UPDATE 2021: Všiml jsem si pár věcí, které mi dlouho unikaly. Třeba že Andie McD je prakticky celý film (s výjimkou scény na střeše v županu) oblečená jako hastroš. Nevím, jestli je to nevkus 90. let nebo záměr tvůrců, ale čistě pocitově působí tlustý Depardieu v nepadnoucím saku o dost elegantněji než ona. Druhá věc je trochu alogismus s panem Mrkvičkou. Podle fotek s ním Bronte chodí už dlouho... a přitom s ním nechce spát? Ani ho nepozve doma po večeři dál? To je divné. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Některé skladby, které ve filmu uslyšíme, nejsou zahrnuty na soundtracku k filmu. (griph)
  • Film získal dva Zlaté glóbusy, a to v kategoriích nejlepší film a nejlepší herec v hlavní roli, o kterého se zasloužil Gérard Depardieu. (Terva)
  • Skladba, kterou hraje paní Adlerová (Victoria Boothby) na večírku, je Chopinův valčík „Na rozloučenou“ (L'Adieu), v A dur, op. 69. (Idée_fixe)

Reklama

Reklama