Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomhle prequelu k Armádě mrtvých přemluví tajemná žena bankovního úředníka Dietera, aby jí pomohl vyloupit údajně nejbezpečnější sejfy v Evropě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (215)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad. Ne že by již dříve zajímavá postava z celkem úspěšného filmu nedostala vlastní celovečerák, ale zde jde o krapet o jiný žánr a ještě navíc je děj filmu před původním filmem. Navíc jde naštěstí o jednu z těch zajímavějších postav původní Armády mrtvých. Film asi bude fungovat i sám o sobě. Spojení s Armádou mrtvých je spíš jen takovou třešničkou na dortu. Dortu nijak oslnivém, ale slušně natočeném. Kromě vyzualizace zdobí film ještě Nathalie Emmanuel, která ale při sepnutém háru vypadá jak někdo úplně jiný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to na mě z filmařského hlediska působí jako když bych se dočkal nějakého opravdu vydařeného městského fantasy se vším všudy. Herec, ale i režisér Matthias Schweigöfer tu nabídl docela solidní množství nápadů už v úvodních titulkách a já ve spojení s hudbou Hanse Zimmera konstatoval, že by tenhle prequel Armády mrtvých mohl být alespoň zábavný. Opak byl ale pravdou. Jednak mě točil hlavní hrdina, který si po chvíli úplně trapácky pokaždý položil ucho na sejf a během mžiku měl otevřeno a druhak mě točilo i prostředí, které v televizi ukazovalo v reportážích invaze zombíků, ale přitom v Praze to bylo všem u prdele. Nakonec jediné, co mě na filmu vysloveně potěšilo byla Praha, která tu byla fakt hezká, ale zato se stala součástí filmu úplně k hovnu, takže nevím, jestli se to vůbec dá brát jako reklama naší matičky. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Do scény v náklaďáku to byla milá blbina, pak už jen idiocie. A to mě celkem zamrzelo. co mě také nepotěšilo je šňůra kokotin (př. pan Interpol sebere v Praze někomu Mercedes a jezdí s ním ještě dalších několik dní…). A mimochodem - vzkaz pro Ridley Scotta: takhle nějak se dělá prequel. Ne to co předvedl v Prometheovi… ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Armáda mrtvých totálne nevedela akým filmom chce byť. Armáda lupičů to vie. Chce byť béčkovou verziou Dannyho parťákov. Máte tu céčkového Hugha Jackmana (Stuart Martin) ako "šéfa" party, neústrednú herečku z Hra o trůny (Nathalie Emmanuel), herečku, ktorá keby točila porno tak je star (Ruby O. Fee). No a za hlavného súpera majú šéfa Interpol vyšetrovateľov, ktorý by herecky (Jonathan Cohen) nebol dostatočne drsný ani na vyloženú komédiu. Napriek tomu prvá hodina celkom dobre funguje. Potom už však naisto viete, že hlavným adrenalínom, hlavnou zábavou a napätím je sledovanie klapania zámkových systémov. Extrémne ľahko zabudnuteľné laškovanie okolo trezorov, kde nemáte žiadnu šancu si kohokoľvek obľúbiť. ()

wikked 

všechny recenze uživatele

Matthias není špatný herec ani režisér, ale béčkový scénář nemá šanci zaujmout. Kromě ústřední dvojice jsou postavy naprosto zapomenutelné a "heisty" mají asi tolik nápadu a napětí jako recept na bábovku - prostě vlezem do banky zadníma dveřma, otočíme párkrat kolečkem a voilà. Za Dieterovy sluchové skills by se nemuseli stydět ani netopýři - odemykání sejfu za jízdy v náklaďáku je někde na úrovni Fast & Furious 9. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Jako centrála Interpolu, která se ve filmu nachází v Lyonu, posloužilo kongresové centrum na Vyšehradě. Natáčelo se i na jiných místech Prahy. (paragonb)
  • Film se natáčel v následujících lokacích: Česká republika (Praha, Mariánské lázně, Slapy, Hýskov, Stará Huť, Vinařice, Vrané nad Vltavou, Velká Amerika), Rakousko (Hallstatt), Německo (Obersalzberg) a Francie (Paříž). Mezi pražské lokace patřily Rudolfinum, Železniční most, chrám Svatého Víta, Václava a Vojtěcha nebo budova České spořitelny v Rytířské ulici. (Muffino)

Související novinky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Reklama

Reklama