Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Je rok 1981, začátek nového desetiletí a Ritchie (Olly Alexander), Roscoe (Omari Douglas) a Colin (Callum Scott Howells) začínají nový život v Londýně. Mladé homosexuály, kteří se zpočátku vůbec neznají, a jejich nejlepší kamarádku Jill (Lydia Westová) svede osud dohromady a oni brzy začnou navzájem sdílet svá dobrodružství. Světem se však šíří nový virus a životy našich hrdinů jsou vystaveny zkoušce, jakou si nikdy nedovedli představit. Desetiletí ubíhají a oni dospívají ve stínu AIDS, odhodláni žít a milovat vášnivěji než kdy dřív. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Seriál sice je o smrtelné nemoci, ale není zdaleka jen o smrti. Čekal jsem víc dramatických okamžiků se smrtí na jazyku, ale žádný herec nebyl nucen nějak dramaticky hubnout, nebo vypadat odpudivě. Je to hodně o předsudcích, hanbě v rodině a nedostatku informací, takže taková historie počátků AIDS. Musela to být tehdy síla, vidět umírat kamaráda za kamarádem a seriál to zvládl zobrazit upřímně a bez lítosti. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Když jsem se seznamovala s hrdiny této emotivní minisérie, nepředpokládala jsem, že by mi mohli nějak extra přirůst k srdci. Ale opak se stal pravdou, a tak jsem poslední epizodu skoro celou probrečela, jak moc jsem byla dojatá vývojem a uzavřením celého příběhu. Kromě skvělého scénáře a velmi silných hereckých výkonů musím pochválit parádní soundtrack, který téměř dokonale vystihl atmosféru doby, v níž se smrtelná nemoc AIDS začala rychle šířit především uvnitř komunity homosexuálů. (85%) ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

Bude zde v menšině, ale mně se to vůbec nelíbilo, a to podobné seriály miluji, především tvorbu od Ryana Murphyho. Nějak mi zde nesedly postavy, kromě Shauna Dooleyho, kterého znám z dalšího skvělého britského seriálu (Misfits), zbytek se mi prostě nedostal pod kůži, čímž jsem automaticky nemohl tak silně prožívat události v seriálu, které byly opravdu silné. Postavy mi přišly takové plytké, nerozvážné. Respektuji ale názory ostatních a jsem rád, že podobných seriálů v poslední době přibývá. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tématika homosexuality a AIDS ve svěží, občas odlehčené podobě, která rozesměje občas až bláznivými scénami, případně dialogy, ale zároveň dojme při scénách úmrtí na nemoc AIDS. Seriál je velice dobře natočen a hlavně zahrán, jen se přiznám, že mám docela problém při sledování souložících chlapců. A tady toho je docela dost. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se vyplatí dát si všech pět částí najednou a ty čtyři hodiny tomu obětovat. Jenom tak si lze naplno užít tuhle geniální jízdu do tchatcherovské Británie. Russell T Davies má za sebou skvost jménem Queer As Folk, který se stal manifestací LGBTQ komunity konce 90. let. It's a Sin, jak už bylo řečeno, se vrací ještě o dekádu dál a svůj název si půjčuje od slavné písničky skupiny Pet Shop Boys. Osmdesátá léta nebyla pro nehetrosexuální lidi nijak jednoduchá, protože kromě jiného se s nimi začala spojovat smrtelná nemoc, tehdy neléčitelná. It's a Sin je nádherným dramatem o mladých lidech toužících po obyčejném štěstí a sdílení o to více, že lidé infikováni virem HIV tehdy umírali v krutých bolestech a navíc o samotě bez jakékoli pomoci. Olly Alexander, nádherný mladý herec s nezapomenutelným úsměvem, tu předvádí životní výkon. Předčí ho snad Lydia West v roli nejlepší kamarádky našich hrdinů. Je to silný a emotivní zážitek, u kterého jsem se v pár okamžicích neubránil silnému dojetí. Dokonale vybroušené dílo od začátku do konce, které si zaslouží maximální pozornost. Už jenom za ten boží dobový soundtrack. ()

Galerie (186)

Zajímavosti (6)

  • Hoci sa seriál odohrávala v Londýne, väčšina sa nakrúcala v Manchestri. (dwdb)
  • HBO súhlasilo s natočením seriálu, ak by tvorcovia obsadili známeho amerického herca. To viedlo k obsadeniu Neila Patricka Harrisa v prvej epizóde. (dwdb)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama