Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruby je potomkem neslyšících rodičů a je v rodině jediná, kdo slyší. Když zjistí, jak moc ji baví zpěv, bude se muset rozhodnout mezi svými sny a rodinnými povinnostmi. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (201)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nevidel som originál. Ale snažím sa k tomu pristupovať s otvorenou hlavou. Je to výborný námet, ktorý mohol počas celej minutáže doplatiť na milión vecí. Či už zbytočné emócie, nevyváženosť charakterov, alebo klišoidne podané finále. Som veľmi rád, že v tomto prípade tomu tak nie je. Film má veľmi príjemnú atmosféru ( hravú, zábavnú) a aj tie ťažké veci nie sú podané spôsobom, aby sa v nich museli postavy zbytočne topiť, hoci na vážnosti im to neuberá. Emilia Jones podáva skvelý výkon a jej rodinka tiež. Hlavne Troy Kotsur. Veľkou silou filmu je fakt, že zatiaľ čo prvá hodina nám predstavuje členov rodiny a situáciu v ktorej sa nachádzajú a zbieha do prvoplánového a miestami infantilného humoru, tá druhá ( kedy sa rozhoduje o vážnych veciach) umožňuje postavám aby sa naplno prejavili. Odrazu som zistil, že tej rodinke držím palce. Sú mi blízky. Aj to ich trápenie aj ten ich pozitivizmus. A preto sa mi koniec odmenil veľmi príjemnou katarziou. Dokonca hneď tromi. Spevom na školskom recitále, spevom pred otcom a spevom na prijímačkách. Jeden z tých feel good filmov, ktorý si vždy rád pozriem. Takto silný dojem vo mne naposledy zanechal Reinerov Flipped. A to bolo v roku 2010. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Frank: „Vieš, prečo Boh stvoril prdy? Aby si ich mohli vychutnať aj nepočujúci.“ Príbeh je to milý, dojímavý a občas vás prekvapí aj humorom (ktorý obstaráva predovšetkým Frank Rossi (Troy Kotsur)). Uvedomujete si problémy chudobnej nepočujúcej rybárskej rodiny. Súcitíte s Rubby, ktorú, logicky, jej spolužiaci vylučujú zo svojich aktivít. Držíte jej palce. Problém, ktorý som si uvedomila po dopozeraní filmu, je, že ma ničím neprekvapil. Všetko sa udeje presne tak, ako predpokladáte, chýba moment prekvapenia. ()

Reklama

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Dokonalé vykreslenie rodiny, ktorá je hendikepovaná, no napriek tomu funguje perfektne. Aspoň pokiaľ sa pozrieme na fungovanie v jej vnútri. Pri konfrontácií s okolitým svetom naráža na svoje limity, vďaka ktorým je v mnohých ohľadoch obmedzená. Film však pekne poukazuje na to ako sa dajú obmedzenia mininalizovať, ak vás pochopí a príjme okolie. Rešpekt a porozumenie je potrebné z oboch strán. Mládá Ruby má talent, nie len na spev ale aj herectvo. Omnoho výraznejšie pre mňa ale boli postavy členov jej rodiny a učiteľa hudby, pána V. Výborný rodinný film plný humoru, lásky, pochopenia a všetkého čo má rodina stelesňovať. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Anglický název CODA znamená dítě neslyšících rodičů, ale také je to hudební termín. Ruby je jediná slyšící členka její rodiny, rodiče i bratr jsou hluší a tak jsou z části závislý na pomoci od Ruby, která před školou musí stíhat práci na lodi. Film je velmi oči otevírající v tom, jaké to asi je žít v rodině neslyšících, kdy si nejsou vědomi rámusu, který tvoří. Ať už při zavírání dveří, prdění nebo sexu, což v případě rodičů může být opravdu nepříjemné. Ruby jako překladatelka znakové řeči je také pojítko mezi světem jejich rodiny a okolním světem. Navíc Rubyina největší vášeň je zpěv a tak je tu velká propast a nepochopení mezi rodiči a dceřinou vášní. Velice rychle jsem se zažral do života těchto lidí, protože jsou krásně napsaní a zahraní. Coda je taky nečekaně vtipný film, který ze mě dostal několik solidních hlasitých smíchů. Film má skvostné podpůrné postavy, jako učitel hudby, který je drsný, ale taky fér a podporující. Každý by chtěl mít takové učitele. Krásný film o balancu mezi podporou rodiny a její závislosti na vaši pomoci a o dospívání jedné mladé slečny, která má unikátní dar pro vnímání hudby. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hezký, milý a hřejivý filmeček, který potěší, příjemně naladí, ale o žádné veledílo nejde. Iniciační film o dospívající dívce, která doslova musela najít svůj hlas v milující, přesto však poněkud svazující rodině hluchoněmých. Pár dobrých fórů a několik pěkných záběrů na moře. Veškeré nesnáze, které ale nejsou nijak hrozivé, se vyřeší mrknutím oka, dívka má neuvěřitelnou kliku na fajn lidi kolem sebe, zázračně zazpívá jako slavíček a všichni se odeberou k pohádkovému konci po duhovém mostě v kočáře taženém jednorožci (ok, to poslední jsem si vymyslela, ale film opravdu působí hodně pohádkově). ____ Zejména neslyšící herci hrají naprosto famózně a Marlee Matlin musí mít někde ve skříni schovanou smlouvu s ďáblem, protože vypadá neskutečně skvostně a rozhodně, ani omylem, ne na svůj věk. Film ale nenabízí vůbec nic než velmi poctivé řemeslo a trochu odlehčeného dojetí. A původní francouzskou verzi obšlehl dost bez invence. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts, v rozmedzí od 22. augusta do 17. októbra 2019. (MikaelSVK)
  • Emilia Jones strávila devět měsíců učením se zpěvu s americkým přízvukem a také jak obsluhovat rybářskou loď. (UhLee)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama