Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruby je potomkem neslyšících rodičů a je v rodině jediná, kdo slyší. Když zjistí, jak moc ji baví zpěv, bude se muset rozhodnout mezi svými sny a rodinnými povinnostmi. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (201)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Docela obyčejnej starej známej příběh o tom, jak se outsiderce svou pílí a talentem povede splnit si svůj sen. Film to nebyl špatnej, ale mám pocit, že právě kvůli tomu handycapu se tomu při různých oceněních trochu nadržovalo, aby bylo vidět, jak s nimi všichni soucítí. Ale právě to neslyšení bylo tak jediné, co tento film nějak ozvláštnilo a ano, je to neokoukané téma. A Emilia Jones zpívala hezky. To je tak vše. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Frank: „Vieš, prečo Boh stvoril prdy? Aby si ich mohli vychutnať aj nepočujúci.“ Príbeh je to milý, dojímavý a občas vás prekvapí aj humorom (ktorý obstaráva predovšetkým Frank Rossi (Troy Kotsur)). Uvedomujete si problémy chudobnej nepočujúcej rybárskej rodiny. Súcitíte s Rubby, ktorú, logicky, jej spolužiaci vylučujú zo svojich aktivít. Držíte jej palce. Problém, ktorý som si uvedomila po dopozeraní filmu, je, že ma ničím neprekvapil. Všetko sa udeje presne tak, ako predpokladáte, chýba moment prekvapenia. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Nalajnovanej film od první do poslední minuty.  Asi neexistuje divák, kterej by neodhadl vývoj filmu. Budiž, ale spíš bohužel. Na druhou stranu to bylo na několika místech fakt vtipný a i když to nebyl můj šálek čaje, příjemně se na film koukalo. Oscara za nejlepší film roku bych tady vůbec nečekal, spíš lepší průměr za silný tři pecky. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jestli hodlá Apple čas od času vystřelit s takhle procítěným dramatem, tak se mu budu snad upisovat častěji než jen skrze ojedinělé příležitosti mít službu na pár týdnů zdarma. Film o neslyšících jsem doposud snad žádný neviděl a z těch pár hudebních co už ano, je tenhle rozhodně na vrcholu. Dominic Toretto by se tady měl učit, co znamená slovo rodina! [viděno na Apple TV+ 5.2.2022] ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Feel good movie o sympatickej rodinke, ktorá sa musí pobiť s pomerne netradičnými problémami. Na hlavnú herečku Emiliu Jones som si musel trochu zvykať, ale Troy Kotsur mi sadol od prvej scény a najviac ma dojal v scéne, kedy držal svoju dcéru okolo krku, aby aspoň čiastočne docenil jej spev. V tomto momente sme videli perfektný prerod vtipkujúceho otca až po citlivé muža, ktorý vie aj bez slov stopercentne prejaviť svoje emócie a diváka dostať do kolien. Nominácia na Oscara zaslúžená a pokojne by som mu doprial aj víťazstvo. Skvelý výkon však v neposlednom rade podal aj Eugenio Derbez s postavou svojského učiteľa. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Emilia Jones strávila devět měsíců učením se zpěvu s americkým přízvukem a také jak obsluhovat rybářskou loď. (UhLee)
  • CODA znamená „Child of deaf adults“ neboli dítě hluchých rodičů. Název odkazuje právě na Ruby (Emilia Jones). (UhLee)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama