Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. A po letech… Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží na Karabu důmyslnou past. Teď je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily. (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (340)

Nach 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádková jednohubka, která mi na Štědrý večer skvěle sedla. Oproti jedničce jde ale přece jen o jeden až dva stupně kvalitativní sešup. Technické kvality jsou mnohem lepší. Chování postav stupidnější. Vtipnost na podobné úrovni jako posledně. Hudba o něco málo horší. Výsledek je na tři až čtyři slunce. S úctou kterou mám k původnímu dílu se přikláním ke třem hvězdám. 65% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh, nějaké nové postavy (na královnu Kubařové se hezky dívá), opět několik satirických narážek a bohužel ne tak povedených písniček, jak původně. Celkově klasická dvojka, která se nevyrovná jedničce. Stále spíše levnější televizní zpracování, jen to nyní poslali do kin - a bylo narváno. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si pro připomenutí první díl této pohádky, abych se nachystal na tradiční Štědrý večer s novou pohádkou. Nakonec to pro mě ani zklamání nebylo, byť jsem se bál čehokoliv. Tato pohádka má ale obrovské štěstí, že tu hlavní roli hrají především Ondra Vetchý, Veronika Khek Kubářová a padouši tu jsou Miroslav Vladyka a Jirka Lábus. Všichni čtyři jsou totiž ten největší důvod, proč se u pohádky bavit. Jelikož se ale jedná o hudební pohádku, je tu bohužel i řada písniček. Ty ale ničím nevynikají a spíš pohádku degradují, až tedy na pár světlých výjimek. Nicméně prostředí pohádky je fajn a sem tam jsem se i zasmál. I díky tomu jsem s pohádkou byl vlastně spíš spokojený. To, že nevyniká ničím vysloveně závratným, je pro ní v dnešní době spíše plusem. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jak se dalo čekat, je to slabší odvar z jedničky. Nad vodou to drží hlavně dvojice Vetchý a Kubařová, zato některé písničky jsou opravdu strašné. Komu se líbila jednička, nejspíš se bude bavit i tady. Pro ty z nás, co první díl považovali za televizní průměr, už je to spíš zbytečně dlouhá ukolébavka. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vetchý a Kubařová jsou super pohádkový (Ondřej bude hrát ženichy asi ještě v osmdesáti a bude to vypadat dobře), ale kopyto neherec Klus a ta příšerná princezna Janovičová kazí zbytek. Vladyka a Lábus (nevěřil bych, že to napíšu, otravní až běda). Bez téhle pohádky se obejdu. Apropo, ta bambitka moc souvislost s dějem nemá, že? ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Veronika Khek Kubařová na MFF v Karlových Varech v roce 2021 řekla o filmu: „Natáčení pohádky Tajemství staré bambitky 2 pro mě osobně bylo například specifické v tom, že jsem se musela naučit jezdit na koni. A to poměrně suverénně a rychle.“ (rakovnik)
  • Natáčelo se mj. ve skanzenech v Přerově nad Labem a Kouřimi. V prvním díle bylo sídla krále Jakuba (Tomáš Klus) na hradě Lemberk. V tomto pokračování bylo nahrazeno za zámek Mníšek pod Brdy. Jedním z důvodů změny byla dojezdová vzdálenost od Prahy, která činila cca 20 minut. (zikacek)
  • Ve scéně, kdy se loupežník Karaba (Ondřej Vetchý) s Johankou (Valentýna Bečková) plaví v neckách po zámeckém rybníku v Mníšku pod Brdy, tak necky nejsou žádným stabilním plavidlem, proto musí stabilitu necek řídit potápěč, který pod vodou posouvá necky správným směrem. (heczot)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno