Reklama

Reklama

Obchodník Ed Harley přichází při motocyklové nehodě s partou mladíků o svého malého syna. V hlubokém zármutku a vzteku si vzpomene na příhodu z dětství a rozhodne se prostřednictvím staré čarodějnice vyvolat Démona pomsty. Ten mu pomůže krutě se vypořádat s omladinou, která se uchýlila do blízké chaty. Jenže vyvolaný démon se začíná vymykat kontrole a Ed poznává, že se sám stal hlavním aktérem kruté odplaty. Monstrum vraždí vše živé v okolí a Ed musí za jeho zastavení zaplatit krutou daň. Tísnivá atmosféra, ohyzdné monstrum vzdáleně připomínající člověka a všudypřítomný strach... (Henk)

(více)

Recenze (92)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jó-Atmosféru to má, Henriksen je prostě sympaťák, babka je hezky creepy a samotný Pumpkinhead-byť je takovou lacinou kopií vetřelce-je docela povedený. Scénář má svá silná i slabá místa a do finiše se to celé dovalí poměrně rychle ,jen s několika malými výpadky v tempu..... Béčko jako řemen, které béčkaře potěší a nebéčkaře asi neurazí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Režijný debut jedného z najslávnejších hollywoodskych maskérov Stana Winstona som videl až v roku 2016, 28 rokov od jeho vzniku. Potešil ma nekompromisný úvod (zabité dieťa? Úha...) a môj miláčik Lance Henriksen v titulnej dobro-zlej úlohe. Inak ale béčko ako hrom s uchádzajúcou atmosférou a solídnymi maskami a trikmi, ale s odstupom rokov prirodzene už značne zostarnutými. Dosť mi to pripomínalo Cintorín domácich zvieratiek od Kinga. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Sbírka horových potvor se kterými se ve filmu Lance Henriksen potkal je neuvěřitelná. Od Vetřelce a Predátora, přes upíry a vlkodlaky, třeba až k zabijáckým vosám. Tentokrát si to rozdá s démonem pomsty, který velmi připomíná Vetřelce kříženého s Mirkem Táborským. Bohužel jsou ale jak potvorák, tak Lance obětmi doby....tenkrát bylo velmi snadné natočit to, čemu se dnes říká béčko. Je to blboučké, ale vážně prezentované, navíc veskze předvídatelné. I díky zvukům provázejícím řádění pumpkina a přepálené hudbě, je tím pádem výsledek rozpačitý. PS: argument, že je to přes 30 starý film neobstojí... Vetřelci je o deset let víc a funguje doteď. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní horor, skupina mladých jede někam na chatu do pustiny. U jednoho "krámu", kde žije majitel s malým klukem, si dva maldíci sundaj motorky a dělají blbosti , jak jinak to dopadne než, že se stane nehoda a přejedou kluka. Ted nastává rozkol co udělat, většina chce pomoci, až na toho co to udělal nebot má podmínku a ještě požil. Když to zjistí otec kluka co není doma, tak ze žalu jede za sousedem, aby mu pomohl, on že nemůže. Ale jeho syn ho zavede za čarodějnicí a ta mu řekne, že syna zpátky nepřivede, ale může vyvolat démona pomsty a to tayk udělá, s pomocí otcova krve ožije a začne masakrovat partu mladých. Jenže by se mohlo zdát, že je to jednoduché, ale není. A zhrzený otec zjištuje, že sám prožívá všechyn ty masakry a rozhodne se to zkoncovat. Solidní atmosféra i námět. Démon vypadá jak Vetřelec. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Kvalitne naktútený, skôr na strašidelnej, bezmocnej atmosfére stavaný horror so skvelým monštrom. Béčková ikona Lance Henriksen tu podal parádný výkon, perfektné je vidiecke prostredie so svojimi vlastnými zákonmi a poverami. Veľmi dobre je zdôraznená bezmocnosť a motív odplaty za čin, za ktorý trpia nevinní. Skvelý snímok z neskorých 80s, ktoré boli na parádne, nostalgické horrory veľmi bohaté. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (18)

  • Stan Winston bol počas natáčania tohto filmu natoľko zaneprázdnený režijnými povinnosťami, že nebol schopný priamo dohliadať na tvorbu titulného monštra a tak túto úlohu prenechal svojmu týmu na špeciálne efekty. (Nekrofil)
  • Terénne motocykle, na ktorých jazdila dvojica Joel (John D'Aquino) a Steve (Joel Hoffman), boli Honda CR250 z roku 1983 v oranžovej farbe a v zelenej Kawasaki KX 250 z roku 1985. (beso74)
  • Kostým, ktorý nosila Florence Schauffer pri svojej úlohe čarodejnice Haggis, vážil približne 30 kg. (8HitBoy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno