Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Seriál, na ktorý si nikto za rok nespomenie. Teraz strašný hype, pretože je to "iná" detektívka. A teraz si povedzme v čom je "iná". Mare, policajtku, ktorá má na starosti celé vyšetrovanie, postupne spoznáte so všetkými jej povahovými chybami, osobnými starosťami/obavami a vzťahovými problémami. Okrem toho spoznáte celú jej rodinu, ich povahové chyby, osobné starosti/obavy a ich vzťahové problémy. V tejto rodinnej terapii sa odohráva vyšetrovanie v malej komunite, kde sa každý pozná a každý je s každým druhým nejakým spôsobom rodina. Zo začiatku, tak tie tri diely, Vás vyšetrovanie baví a odpúšťate rodinné odbočky. Veľa potencionálnych vrahov, každú chvíľu nový hlavný podozrivý. Bohužiaľ sa časom ukáže, že ide o tuctovú detektívku, ktorú majú odlíšiť dve veci. Spomínaná terapia, ktorú úplne zbytočne preťahuje lesbická dcéra neprinášajúca absolútne nič zásadného, a tak neskutočne smrdí propagandou. Druhým odlišovákom má byť séria záverečných zvratov, ktoré už pomaly nestíhate počítať na prstoch jednej ruky (navyše vždy než príde "šok", tak už všetko diel, pol dielu vopred viete). V konečnom dôsledku zbytočne naťahovaný priemerný detektívny seriál. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pochmurný seriál plný shitu se sleduje překvapivě dobře. 1)  Dialogy jsou svěží, zcela chybí typická seriálová vata, pořád se něco děje. Dokonce i akční scény (pár jich tu je) jsou přehledné a jaksi nenápadně příjemné._____ 2)  Ke konci silně přetwistovaný příběh, kdy se mění podezřelí každých pár minut, není ani tak detektivka jako spíš psychologická sonda do mentality amerického venkova. Cítím tu jakýsi anglický duch v pojetí, herectví i atmosféře. Inu, severovýchodní Pennsylvánie má k Británii blíže než třeba prérie._____ 3)  Pochmurné atmosféře odpovídá i skutečnost, že skoro všichni mají nějaké kostlivce ve skříni a tvůrci se poctivě snaží nám je postupně ukázat._____ 4)  Hvězdou seriálu je nepochybně přesvědčivá 46letá Kate Winsletová (vyšetřovatelka Mare Sheehanová)._____ 5)  Zamlouvali se mi i šaramantní 53letý Guy Pearce (spisovatel Richard) či přitažlivý 33letý Evan Peters (vyšetřovatel Colin)._____ 6)  Výstižný koment: gudaulin****. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet hraje ženu ve vleklé a hluboké krizi, která hledá sílu žít. Mare je výborná policistka a má pro to mnoho osobních motivací. Její kvality však seriál odhalí jen občasným náznakem, stejně tak se pouze postupně ukazují důvody, proč leckdy tak skvělou vyšetřovatelkou není. Mare se sice přes den prohání po ulicích Easttownu, ale večer ji doma čeká pouze vychlazené pivo, její matka, dcera a vnuk, kterého po sobě zanechal její syn, který spáchal sebevraždu. Domyslete si k tomu skutečnost, že ji na každém kroku pronásleduje minulost včetně nevyřešeného případu zmizení místní dívky. Vyprávění je (alespoň v mezích vyšetřování) založeno na principu, kdy je divák téměř vždy o krok před policií. Z toho pramení očekávání, která jsou následně buď naplněna, nebo vyvrácena. To ale asi žádného diváka, který už má nějakou zkušenost s kriminálními zápletkami, pravděpodobně neohromí tak jako kontrasty, které vytváří Mare tím, kým je v soukromí. To je jen jeden z mnoha prvků, který demonstruje to, jak se minisérie průběžně odklání od hlavní linky zločinu, a zároveň prezentuje skvělý herecký výkon Kate Winslet, v jejímž stínu kráčí Evan Peters alias začínající kolega detektiv. Vyzdvihnout musím také prvky situační komedie, které sérii dodávají nádech originality. - "Doing something great is overrated. Because then people expect that from you all the time." ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být úplně v pohodě o polovinu kratší, protože se to pořádně rozjede až od pátého dílu. Detektivní zápletka je fajn a je škoda, že je obalená hrozným balastem okolo. Tady se totiž každému stanou ty největší životní tragédie a obvykle nejenom jedna. Tunami s*aček, které to na postavy neustále hází, to působí až sebeparodicky. Navíc je to asi nejubrečenější seriál z poslední doby. Tři v zásadě jenom za skvělou Kate a části posledních tří dílů, kde se nefňuká. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

príšerne nadhodnotená rodinná dráma z prostredia skazeného predmestia Filadelfie, kde je každý špinavý a prehnitý zvnútra aj zvonku, kde sa ideálne každému musíš otočiť chrbtom, inak budeš zranený. Real life shit. Ukričané hysterické matky, neverní otcovia, svine na každom rohu. Taška zvratov väčšia ako v Nezvestných, a to už je krista čo povedať, postavy autenticky napísané, vizuál nadpriemerne zvládnutý, réžia rozhodne pozoruhodná a Kate Winslet magnetizujúca, no aj napriek tomu veľmi slabé tri hviezdy. Teraz už len treba zistiť, čo na tom bolo na tých takmer 90%, ktoré tu svietia. Ale Jess <3 --- Taktiež sa mi po celý čas sledovania do hlavy neustále vtieral Oheň ohňom, hoci vôbec netuším prečo. Každopádne... asi je čas na replay x) ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Během jednoho natáčecího dne se Kate Winslet (Mare Sheehan) rozhodla zůstat na place přesčas i poté, co měla dotočeno, protože Angourie Rice (Siobhan Sheehan), která hraje její seriálovou dceru, měla večer natáčet intimní scénu v autě. Herečka se dokonce nabídla, že si vleze do kufru a pomůže s koordinací celé scény, aby zajistila, že se mladí herci budou cítit bezpečně. Rice k tomu uvedla, že Winslet prohlásila něco v tomto smyslu: „Budu vaším prostředníkem. Můžete se mnou mluvit o čemkoli. Chci, abyste se cítili pohodlně.“ (oli009)
  • Natáčení probíhalo během pandemie covidu-19. Herci a štáb byli kvůli tomu každý den testováni na přítomnost viru. Celkem bylo provedeno kolem 10 000 testů. (oli009)
  • Postava Colina Zabela (Evan Peters) nebyla pojmenovaná po režisérovi Craigovi Zobelovi. Postava byla napsaná dávno předtím, než se Zobel ujal režie, podobnost příjmení je tedy čistě náhodná. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama