Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (7)

První dáma Hawks (2021) (E01) 

Tvůrci nás zavedou do malého města, které je jedno z těch míst, které na první pohled působí ponuře, lidé mají od života naložena různá trápení, vztahy jsou tak složité a provázané, jak to bývá tam, jde se všichni znají. Jakoby tam slunce nesvítilo, motýli nelétali, ptáci nezpívali a urvat si trochu štěstí dá tolik práce, že už se o to lidé moc nesnaží. A Mare je v takovém městě detektivem. Je ve středu všeho trápení Easttownu. Přitom i ona dostala od života pořádný průplesk, takže je cynická, tvrdá...protože kdyby jen na chvíli povolila, tak se zhroutí. Tvůrci ten sled zcela věrohodných situací dávkují tak, že sluníčkáři by s brekem vypínali TV. I mě bylo nepříjemné ty útrapy sledovat. A to byly teprve úvodem pro další dění. Každopádně, taková epizoda vás rozhodně zaujme a asi nebude mnoho těch, kteří by se na druhou nepodívali. ()

Otcové (2021) (E02) 

Kromě kvalitního scénáře, dostává velký prostor skvělé herectví K. Winslet. A tvůrci přidávají i postavu detektiva, se kterým je snadné sympatizovat, protože je do hniloby Easttownu vhozen stejně, jako divák v první epizodě. Navíc je řeč o skvělém herci E. Petersovi. Kontrast mezi jeho postavou a Mare je zajímavý a dynamika jejich vztahu prosvětluje atmosféru blížících se tragédií. Oproti podobným seriálům, se děj posouvá rychle, věci se dějí...není to zdaleka jen o budování atmosféry. Žádnou umělou stylizaci nenajdete. Tvůrci chtějí být autentičtí a daří se jim to na 100%. ()

Druhý pokus (2021) (E03) 

Takový seriál ocení spíš divák, který už má něco odžito. Mare je má vrstevnice, takže i když mám do jejich problémů hodně daleko, je pro mě její postava pochopitelnější než pro mlaďochy. I když je ten poměr krimi vs psychologické drama pořád pěkně vyvážený, tato epizoda mi nesedla, jako ty předchozí. Nicméně pořád má co nabídnout díky skvělým hercům i dialogům, které vás přimějí k zamyšlení. V Harry Potterovi zazní...ty nejsi špatný člověk, jsi dobrý člověk, kterému se staly špatné věci. Pravdou ovšem je, že pokud budete neustále vystavováni špatným věcem a obklopeni špatnými lidmi, tak vás to nakonec pohltí a ovládne taky. Je super, že Mare není klasická dobračka a že tvůrci nešetří postavy, ani diváka. ()

Chudák Sisyfos (2021) (E04) 

Jako kdyby tvůrcům někdo nařídil, aby ubrali a vložili pár odlehčených scén. I když jsou i tyto momenty věrohodně působící a vlastně přispívají autentičnosti, je to na úkor atmosféry. Nicméně pořád jde o velmi dobrý krimi thriller. ()

Iluze (2021) (E05) 

Chtěl jsem dokázat něco velkého.     No, víš...dělání velkých věcí se dost přeceňuje. Protože lidi je pak od tebe očekávají pokaždé. Vůbec nechápou, že jsi v prdeli stejně tak, jako oni. ()

V nejtěžší chvíli (2021) (E06) 

Hutné. Dávky skličujících momentů, bolesti, lidských slabostí a hříchů jsou do diváka hrnuty bez milosti. Jakoby vše mělo skončit až božím soudem, ze kterého vyjdou s čistým štítem, snad jen batolata. Winslet opět vládne. ()

Svátost (2021) (E07) 

Po předchozí epizodě si člověk říká ... je konec, případ vyřešen, co dál nám chtějí tvůrci v té další ukázat? Buďte v klidu, nejde o zbytečnou natahovanou. Pořád je co řešit. Navíc právě teď je prostor ukázat, že nešlo o to odhalit, jak strašné místo Easttown je, nebo jak moc je život jeho obyvatel tvrdý. Mozaika je doskládána. A ta temná deka je v závěru stržena. Dokonce zasvítí slunce a Mare se usměje, protože na konci všech tunelů je světlo. Konec jak má být. Skvělý počin. Více podobných ženských hrdinek. Mám pocit, že od Pádu jsem takto silnou postavu/ženu detektiva, v seriálu neviděl. ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama