Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (318)

sharky 

všechny recenze uživatele

Většinu času spíš sociální drama než detektivka. Ale dobré, poctivé a silné, se správně depkoidní atmosférou a výbornými hereckými výkony, zdaleka nejen Kate Winslet. Závěrečné rozuzlení, překvapení + volba pachatele je spíš z těch slabších. Ale závěr docela silný, silnější, než by člověk na začátku poslední epizody čekal. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pochmurný seriál plný shitu se sleduje překvapivě dobře. 1)  Dialogy jsou svěží, zcela chybí typická seriálová vata, pořád se něco děje. Dokonce i akční scény (pár jich tu je) jsou přehledné a jaksi nenápadně příjemné._____ 2)  Ke konci silně přetwistovaný příběh, kdy se mění podezřelí každých pár minut, není ani tak detektivka jako spíš psychologická sonda do mentality amerického venkova. Cítím tu jakýsi anglický duch v pojetí, herectví i atmosféře. Inu, severovýchodní Pennsylvánie má k Británii blíže než třeba prérie._____ 3)  Pochmurné atmosféře odpovídá i skutečnost, že skoro všichni mají nějaké kostlivce ve skříni a tvůrci se poctivě snaží nám je postupně ukázat._____ 4)  Hvězdou seriálu je nepochybně přesvědčivá 46letá Kate Winsletová (vyšetřovatelka Mare Sheehanová)._____ 5)  Zamlouvali se mi i šaramantní 53letý Guy Pearce (spisovatel Richard) či přitažlivý 33letý Evan Peters (vyšetřovatel Colin)._____ 6)  Výstižný koment: gudaulin****. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Mare z Easttownu není zdaleka jen obyčejný, kriminální seriál. Je to také sonda. Sonda do duší, do vztahů, do společnosti. A v tom je asi jeho největší síla. Když připočtu zajímavý, netuctový příběh, výtečné herce, vedlejší kriminální linku a hlavně (ne)očekávané rozuzlení, vychází mi z toho nejlepší krimi/drama série, co jsem letos viděl. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taková chladná, deúresivní a znepokojující atmosféra amerického zapadákova dotváří charaktery postav úplně sama. Ta mizérie byla přímo hmatatelná. Jsem měla pocit, že se tím sand taky nakazím. Nějak jsem nepostřehla, že se nám Kate Winslet přehrála do rolí babiček. To mi lehce klesla čelist, ale sedlo jí to. Byla jako mare výborná. Prostě jsem jí všechno věřila a sežrala i s navyjákem. Bavilo mě s ní to klubko události rozmotávat a hrabat se při tom v její duši. Tohle je spíše sociální drama než kriminálka. Ta kriminální linie tu slouží jako doplněk nebo jako katalyzátor. Při sledování jsem si vzpomněla na naší Pustinu. Kate Winslet si právem odnesla ocenění, které jí bylo uděleno. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet hraje ženu ve vleklé a hluboké krizi, která hledá sílu žít. Mare je výborná policistka a má pro to mnoho osobních motivací. Její kvality však seriál odhalí jen občasným náznakem, stejně tak se pouze postupně ukazují důvody, proč leckdy tak skvělou vyšetřovatelkou není. Mare se sice přes den prohání po ulicích Easttownu, ale večer ji doma čeká pouze vychlazené pivo, její matka, dcera a vnuk, kterého po sobě zanechal její syn, který spáchal sebevraždu. Domyslete si k tomu skutečnost, že ji na každém kroku pronásleduje minulost včetně nevyřešeného případu zmizení místní dívky. Vyprávění je (alespoň v mezích vyšetřování) založeno na principu, kdy je divák téměř vždy o krok před policií. Z toho pramení očekávání, která jsou následně buď naplněna, nebo vyvrácena. To ale asi žádného diváka, který už má nějakou zkušenost s kriminálními zápletkami, pravděpodobně neohromí tak jako kontrasty, které vytváří Mare tím, kým je v soukromí. To je jen jeden z mnoha prvků, který demonstruje to, jak se minisérie průběžně odklání od hlavní linky zločinu, a zároveň prezentuje skvělý herecký výkon Kate Winslet, v jejímž stínu kráčí Evan Peters alias začínající kolega detektiv. Vyzdvihnout musím také prvky situační komedie, které sérii dodávají nádech originality. - "Doing something great is overrated. Because then people expect that from you all the time." ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Craig Zobel nabídl Kate Winslet (Mare Sheehan), že upraví erotickou scénu tak, aby nebylo vidět její „vypouklé břicho“, na což herečka odpověděla: „Neopovažuj se to udělat!“ Stejně tak zažádala k předělání plakátu k seriálu, na kterém jí byly proti její vůli odstraněny vrásky a skvrny v obličeji. (filmovyfan)
  • Easttown existuje aj v skutočnosti, taktiež sa nachádza v štáte Pensylvánia a seriálový Easttown je jeho beletrizovanou verziou. Tvorca seriálu Brad Ingelsby sa tam narodil. (Real Tom Hardy)
  • Evan Peters (Colin Zabel), známý především jako představitel výstředních a maniakálních postav, s radostí využil příležitosti zahrát si „normální“ postavu, která se drží při zemi. V tomto případě se navíc dokázal snadno ztotožnit s prostředím pevně sevřené komunity, protože sám vyrůstal na maloměstě a měl náboženskou výchovu. Peters se navíc snažil do své postavy vnést trochu humoru jako kontrast k celkově depresivnímu obsahu a temnému vyznění minisérie. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama