Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (252)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Strašne zaujímavý koncept, neustále záhady a prekvapenia, atraktívne lokácie starej lode... Ale akonáhle sa vyjde na palubu odporné CGI, nezaujímavé postavy a ich klišoidné príbehy, scenárom šuštiace správanie postáv, a hlavne tak pomaly rozbiehajúci sa seriál, že som sa až miestami nudil. Posledné dve sci-fi epizódy našťastie príbeh poriadne nakopli a postavy preriedili. Po seriály Dark poslabšie, ale na druhú sériu si určite počkám. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď zabiješ, nielen pri tomto seriáli, praudu o tom, ako Netflix do všetkého pchá neoliberálnu agitku a na Tvoj komentár pochopitreľne reaguje libtárdny trottl (na ktorého nick či meno si nespomenieš ani keby si sa snažil akokoľvek), lebo ho štve že si niekto dovolí maž názor nezodpovcedajúci Brainwashingtonu Capitals je Ti jasné že to v tom čo robíš, nasieraní trotlov si ale že velice dobrý. To inscenácie z čias hlbokého socializmu či 30 prípadov majora Zemana sa na povinne korektné percento v príbehoch dnešnej doby zďaleka nechytajú a to ako tým dokáže vytočiť človek ouce dnešnej doby je niečo neskutočné. Prekvapivo dobrý seriál, v komentári nám bohužiaľ liberálny konšpirátor nenačrtol svoje predstavy o tom ako to bude pokračovať, lebo by ich po nasledujúcej epizóde musel zmazať aby nevyzeral totálny mantinel, má našliapnuté stať sa obrovským prekvapením ako tomu bolo v prípade Darku. Fenomenálny bol najmä skokanský mostík a dvojitý flip pasažierov či posádky v piatej epizóde, najviac však prekvapili autori v samotnom závere. Update 04.01.2023 - a tak sa nedozvieme, čo tým autori nakoniec mysleli, nakoľko Netflix zatrhol jeden z mála úspešných projektov kvôli nízkej sledovanosti. Môžeme sa však tešiť na pokračovanie bezduchých Sex Education, čo Big Mouth. Tož, aký Netflix, takí diváci... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Souhlas s J*A*S*M - i já jsem 100% cílovka pro mysteriózní seroš o lodi duchů, ale i mě to prostě nebaví postavově, dějově ani herecky a i ta atmosféra je taková generická a vizuálně jsem se nemohl ubránit dojmu, že štáb se ke skutečnému oceánu a lodím nepřiblížil ani na sto kilometrů. Odar a Friese prostě vrší očekávatelné záhadné události, postavy, vzkazy a symboly, ale vyprávění chybí drajv. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Novinka od Netflixu od tvůrců Dark. První díl toho zatím moc neprozradil. Dostáváme se na Německou zaoceánskou loď, který zachytí nouzový signál jiné lodi stejné společnosti, která se už čtyři měsíce pohřešuje. Rozhodnou se tedy signál prozkoumat. Na lodi ale najdou pouze malého chlapce. Časem začne záhad přibývat a lidé začnou umírat. Vše se zdá být čím dál zamotanější a otázek přibývá. Vše je ale součástí jednoho velkého celku, a nakonec se vše vysvětlí. Konec mě teda celkem dostal, takový zvrat jsem nečekal... Jen se člověk k tomu musí prokousat. "Vzbuď se!" ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Slibovali bermudský trojúhelník a totální mindfuck, místo toho jsme dostali diametrálně odlišný zážitek, který ale rozhodně nejenže není nikterak dobrý, ale dokonce má problém se udržet byť jen v průměru. Stopáž roztahaná do 7 hodin by si zasloužila sestříhat do čtyř-pěti dílů, postavy jsou totálně nezajímavé vedlejší NPCs, hlavní příběhová linie je natahovaná jak guma od slipů a víceméně celé je to jen vata, která se má prokousat k závěrečné pointě. A světe div se, druhý Dark se nekoná. Respektive rozhodně ne v údernosti nápadu, za to ve vlastním zamotání se do celého světa a neschopností se vymotat (zdravím Dark druhou a celou třetí sérii) se zde tvůrci zas a znova blíží a rozhodně od ní nejsou tak daleko. Celé je to totiž strašně neosobní, nekonzistentní, dlouhé, nezáživné a finální minuty už člověk jen s nezájmem a nasílu tlačí. Čekal jsem seriálový hit roku, dostal jsem bídu a bolest, na kterou si za pár týdnů nevzpomenu a zatímco jinde si člověk v "explained videích" dokáže najít pointy, které mu unikly a které by film mohly honosně vyzvednout do lepších výšin podobných symbolických snímků, tak tady se prostě nikde nic neskrývá, žádnou alegorii ani hidden point nedostaneme a celé to vyšumí do prázdna. Kdo vynechá, ušetří si život. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Na konci epizódy zaznie skladba "The Wizard" od kapely Black Sabbath. (BROKEN_)
  • V seriálu se vyskytují postavy britské, německé, polské, španělské, portugalské, francouzské, čínské a dánské národnosti. (Baltazzar)
  • V skutočnosti sa v seriáli použilo len málo scén natočených v reálnom exteriéri. Namiesto toho sa v Babelsberg Studios vo veľkej miere využívalo na mieru vyrobené LED virtuálne objemové pódium s otočnou podlahou a poháňané výkonným motorom. Obklopenie realistickým oceánom na obrazovkách dokonca niektorým hercom počas prvých dní natáčania spôsobilo morskú chorobu. (Arsenal83)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama