Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (252)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféra lodi byla parádní, to se musí nechat. Dokázal jsem si tu představit duchy, ufouny či tajnou vládní organizaci při jedno z mnoha experimentů. Stejně tak mě bavil mezinárodní casting, kterému velela Emily Beecham. Tu bych sice raději viděl podřezávat krky někde v Badlands, ale člověk musí vzít zavděk tím, co se nabízí. Nicméně první trhlina přišla už na konci druhého dílu. Sice to byl vlastně jen okamžik, ale i ten napověděl určitou charakteristiku vyústění. No a přibližně od druhé poloviny série mě to postupně přestávalo bavit víc a víc. A to je docela paradox, protože tempo nabralo na obrátkách a bylo se pořád na co dívat, ale i když se Baran bo Odar snažil pořád motat divákovi hlavu a tvářit se u toho strašně tajemně, to kouzlo první čtyř dílů vyprchalo. Úplný konec pak už nepřekvapil vůbec, protože i méně zkušený divák něco podobného čeká. Nicméně i přes určité zklamání případné druhé sérii ze zvědavosti šanci dám. 60% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Baran Bo Odar přišel po Dark s dalším mindfuckem a pokud někomu přišlo Dark nepřehledné, tomuhle ať se radši vyhne obloukem. První polovina, kdy divák pořádně neví co se děje, je vynikající a je docela škoda, že ve druhé půlce se to tvůrcům trochu rozuteklo a ve snaze už tak zamotané zamotávat ještě víc a následně to tak nějak jakože trochu rozmotat jim lehce došel dech. Kult jako Dark tohle nebude, ale bavil sem se slušně...70% ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

„Wake up!“ Toto dielo mohlo mať potenciál, ako zaujať diváka, lebo v prvých dvoch dieloch sa mu to darilo. Lenže potom prišlo to „prebudenie“ a aj menej pozorný divák prišiel na to, čo je princípom myšlienkovej slučky, čo je na neho ušitá. A tým sa stratilo celé kúzlo. Posadené do mysterióznej, až klaustrofobickej atmosféry plavby loďou. Aj  s postavami sa rýchlo zoznámite – len niekoľko z nich tvorí hlavnú niť príbehu. Pravdupovediac, posledné dva diely dopozerané len zo zotrvačnosti. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Celé to sledujete kvůli očekávání toho konce, jak to teda vlastně je, proč to tak je, chcete odstranit tu divnost, abyste si tu plavbu divnolodí s divnolidmi na divnooceánu nějak tak zpětně užili. Ono to funguje. Po určitou dobu. Pak už to spíš nudí a konec rozčílí. Pochopitelně předpokládám další série (jak v Dark), no ale i tak. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Mnou nejočekávanější seriál letošního roku se hned ze začátku ustálil na děsivě nízkých procentech a já chtěl křičet do světa, jak nespravedlivá zdejší komunita zase je. Po konečném zhlédnutí beru tyto výroky zpět, Baran si mě sice získal Darkem, na půdě jeho nejnovějšího projektu se mi ale přešlapovalo mnohem hůř. Ono očekávané mysteriózno tu mnohdy samo nevědělo kam uhnout a finální twist, který je poměrně oslavován, mě nechal naprosto chladným. U pokračování budu, koneckonců nejde vůbec o špatný seriál, ale ubral bych na tuctovosti. [viděno na Netflixu] ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Na konci epizódy zaznie skladba "The Wizard" od kapely Black Sabbath. (BROKEN_)
  • Každá epizoda začíná příběhem jedné z hlavních postav. Jedná se o způsob, který jsme mohli vidět například v seriálu Ztraceni (od r. 2004). (Sancoo)
  • V seriálu se vyskytují postavy britské, německé, polské, španělské, portugalské, francouzské, čínské a dánské národnosti. (Baltazzar)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama