Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitelka zdravotnické školy v Teplicích zakáže muslimské studentce nosit šátek během vyučování. Zatímco pedagogický sbor souhlasí s ředitelkou, část studentů točí video na podporu spolužačky. Na čí stranu se postaví školský ombudsman Aleš Pelán (L. Vaculík)? (Česká televize)

Recenze (83)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že si zvolili tak kontroverzní téma, to mi nevadilo, nakonec přece všichni uznali, že to není otázka názoru, ale toho že si s tím systém neporadí.. To ale neospravedlňuje fakt, jak během chvíle zvládli dodrbat prakticky vše, co dělalo ty postavy čím jsou. Řidič udavač, Pelán děvkař! ČT dokázala nezklamat a pokazit i dost možná to nejlepší, co kdy měla. ()

Saj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě nejlepší ukázka fungování českého školství a české mentality. V Českém školství jde o to zapadnout, poslouchat autoritu a moc nediskutovat. Hlavně odpovídat přesně na předem připravené otázky. Individualita se moc nenosí. Myslím že trochu více individuality by tady v tom zatuchlém rybníčku prospělo. Samozřejmě nechci obhajovat druhý extrém anarchie. Ještě přidám vlastní historku. Když jsem byl na střední, měl jsem oblíbenou kšiltovku, kterou jsem miloval. Moc jsem nechápal proč ji nemůžu nosit i ve třídě. Na angličtinu jsme měli rodilou mluvčí (myslel jsem že bude víc free než zkostnatělí Češi). Nechal jsem si čapku na hlavě a když mě viděla při příchodu do třídy řekla Nice cap. Měl jsem velkou radost, že to řekla a tak jsem řekl Thank you. Načež moji spolužáci vyprskli smíchy, protože to myslela ironicky. Nebo ne? :) ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

To mě mohlo napadnout, že nejhůře hodnocený díl bude taky ten nejlepší a nejzajímavější. Moc mi nedochází, jak by se dalo toto téma udělat o moc lépe a blíže tomu, co by se dělo (či se dělo) v realitě, a co vlastně místním odpadníkům vadí. Jestli to, že v díle byly přítomny i osoby mající názor pro podporu oné dívky, nebo jim vadil fakt, že to pro ty, kteří se stavěli proti ní, nevyznívá úplně příznivě. A oni to poznali. Společenský přesah tohohle dílu je značný, celý problém je komplexní a těžko se na něj dívat jen z jednoho úhlu pohledu, a to se povedlo ztvárnit výborně. A navíc má zde konečně smysl i osobní život hlavního protagonisty, což byla věc v minulých dílech poměrně značně obtěžující. ()

RedRose

všechny recenze uživatele

Náboženství, to napáchalo historicky víc škod, než světové války! Je 21. století a značná část planety stále věří na pohádky... Tady je to zpracované tak nějak po česku, ani dobře, ani zle. Nejzajímavější mi přišel rozhovor otce s dcerou, který mnohé ukázal. Jednak by si dcera v muslimské rodině nikdy nedovolila takto mluvit s otcem! A ona říká, že to nechápe? On ví odkud přišel a co říká! Ona ne! Nosit ho celou dobu, tak nad tím asi přemýšlím jinak, ale najednou ji osvítilo a jak otec řekl, potřebuješ vyhrát. A ředitelka to na konci trefila, byla to vzpoura dohnaná do nesmyslu. Dnešní hyperkorektní doba, kdy se většiny přizpůsobují menšinám, je to celkem dobré aktivistické téma a místní vysocí hodnotitelé, nadávající nízkým hodnotitelům do xenofobů by se měli uklidnit..... ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávám pětku ani ne pro drsné téma multikulturních rozdílů, kterých se xenofobní svět asi nikdy nezbaví, ale zejména kvůli de*ilním hnidopichům zde v recenzích, co sem strkají hodnocení nižší než 3 hvězdy jen proto, že je tenhle díl údajnou reklamou na rovnoprávnost napříč gendery, rasami či národnostmi. Když vás to nezajímá, tak na to nečučte a pusťte si radši šedivého Willise, co už po 175x likviduje neviditelné teroristy. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Když řidič Petr Starý (Pavel Řezníček) čeká před bytem na Aleše Pelána (Lukáš Vaculík), poslouchá v rádiu píseň „Tak se nezlob“ od českého zpěváka Marka Ztraceného. Skladba vyšla v roce 2020 na jeho albu „Planeta jménem stres“. Když na něj později čeká před ministerstvem, lze z rádia slyšet song „V blbým věku“ od českého písničkáře Ondřeje Ládka alias Xindla X, pocházející z jeho čtvrtého studiového alba „Čecháček Made“, které bylo vydáno v roce 2014. (rublik05)
  • Premiéru epizody sledovalo 1,2 milionu diváků starších 15 let. Byl to nejlepší výsledek po 20:00. (rublik05)

Reklama

Reklama