Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nestárnoucí Harrison Ford se tentokrát objevuje v civilním dramatu inspirovaném skutečnými událostmi. Jako doktor se spojí s rodiči v podání Brendana Frasera a Keri Russellové, jejichž děti trpí smrtelnou genetickou poruchou. Zatímco zoufalý otec shání potřebné peníze, doktor se snaží vyvinout příslušný lék. Hlavními trumfy filmu jsou Fordův a Fraserův těžký hvězdný kalibr a hlavně nadčasovost tématu. Skotskému režisérovi Tomu Vaughanovi se ve vyprávění podařilo vyvážit vědecké bádání s napínavým sháněním peněz i dávkou nezbytného sentimentu. Díky tomu vznikl nečekaně nehollywoodský snímek, jenž mimo jiné ukazuje, jak podobné lékařské výzkumy vznikají a jak jsou financovány. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Průměrná známka za průměrný film. Četl jsem tu špatná hodnocení Fraserova výkonu, já ovšem naopak považuju Frasera za jediný kladný bod celého snímku. Klišé ve filmu se nerovná klišé v životě, ovšem v Extraordinary Measures právě tohle klišé vyčnívá nad ostatní nedostatky filmu. Prvoplánové hraní na city diváka by se dalo překousnout, kdyby bylo napsáno míň očividně. Po řemeslné stránce se mi fakt líbily některé kamerové záběry, ovšem velice brzy byly zapomenuty pod nádavkem emočních ataků, a tak se holt tenhle prvoplán nevydařil dle mých očekávání. Věřil jsem opravdu v nehollywoodský film, nepodařilo se, nevadí, jedeme dál. Ztrátou času bych ovšem EM nenazýval, koukat se na to skutečně dá a skutečně místy i baví a místy i s hrdiny soucítíte. [DVD] ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Neubráním se srovnání s nedávno zhlédnutým My Sister's Keeper. I když jsou oba filmy o něčem jiném, něco je spojuje - umírající dítě/děti a snaha jejich rodičů je zachránit. Jenže zatímco to v My Sister's Keeper funguje, má to tu správnou atmosféru a příjemné obsazení, tady, ať jsem se snažil sebevíc, jsem neměl ten správný pocit obav o dětské hrdiny. Protože kdykoliv se něco stalo a měl jsem mít strach o ty malé, jsem nic necítil (a navíc se to převážně do pěti minut vyřešilo). Chyběl mi zde takový ten pocit beznaděje, který jsem zažíval právě u výše zmíněného filmu. Navíc, s takovýmhle obsazením jsem čekal víc. Fraser nebyl zas tak špatný, Ford byl dobrý, ale tady prakticky hrál jen v dvou polohách (klidný a naštvaný). O Keri Russell naopak můžu říct, že mě příjemně překvapila. Suma sumárum je Extraordinary Measures průměrným dramatem se silným příběhem a ještě silnějším (ale bohužel promarněným) potenciálem. Ano, potenciál to fakt mělo… ()

Reklama

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

Těžká rozhodnutí, jestli to přepnout (do kina, bych na to nešel a ani by mě nenapalo, to stahovat), nebo dokoukat, až na konec. Nakonec jsem to dokoukal, i když to nebylo to nejlepší rozhodnutí, ale tento titul, je přesně ten případ podprůměrného filmu, který má naprosto nezáživný děj, ale skvělý happy end, po kterém si řeknete: "To bylo fakt dobrý". ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasicky natočený film so sprevádzajúcim sloganom "podľa skutočných udalostí". Je to vlastne to jediné, čo vás na filme môže zaujať, pretože réžia aj herecké výkony sú rutinné a iba sa pdoriaďujú dôležitému posolstvu filmu. Dozviete sa , ako to chodí v americkom farmaceutickom priemysle, ak máte nápad, hlavu a chcete ho presadiť. Vzhľadom na to som sa pri filme nenudil a nechápem jednohviezdičkové hodnotenia, ono to ani nebolo tak prvoplánovo slzotvorné. Čistý priemer. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Ford v roli, která mu přesně sedne a příběh ze života, který si jen tak nevymyslíte. Tyhle filmy prostě můžu. A myslím si, že by ten lék, fakt měl mít růžovou barvu, ale takovou tmavší, protože "světlejší je pro mrňata" :-) Tohle napsal "život" moc hezky a Tom Vaughan to velmi dobře přenesl na plátno/ obrazovku. 8/10! (trochu se divím tak nízkému hodnocení?) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve městech Beaverton a Portlant v americkém státě Oregon. (Terva)
  • Film byl inspirován skutečnou událostí a knihou "The Cure" od autorky a držitelky Puletzerovi ceny Greety Anand. (Terva)

Související novinky

Tak kdy bude další díl?!

Tak kdy bude další díl?!

11.01.2010

Spidey, Indy, Wolvie a Spockie – ti všichni chystají návrat. Kdy se jich ale dočkáme? Začněme jistotami: studio Paramount Pictures oficiálně stanovilo datum premiéry Star Treku 2 na 29. června 2012.… (více)

Reklama

Reklama