Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento pořad vysílala TV NOVA od února 2008 do června 2008. Vyhrál ji Jiří Zonyga. Moderátorem byl Leoš Mareš a v porotě usedli Ondřej Soukup, Gábina Osvaldová a Petr Janda. Jedná se o hudební soutěž, která je podobná Superstar. Jen s tím rozdílem, že zde oproti Supestar mouhou soutěžit i starší účastníci a jsou rozdělení do tří kategorií: 15-24 let, 25 a více let a skupiny. Do soutěže jsou zapojeni i členové poroty. Tzn, že každý z porotců bude mít na starost jednu z kategorií. Vítěz X Factoru dostane jeden milion korun a může natočit hudební album. (duklak2)

(více)

Recenze (118)

DarkAvenger odpad!

všechny recenze uživatele

Stále to samé na padesátý způsob, hledání nových pěveckých talentů, jejichž hvězda vyhasne stejně rychle, jako se rozsvítila. Je to smutné, že je lidem slibována sláva, peníze a úspěch, ale řekněte mi upřímně, na kterého z účastníků si po třech letech vzpomenete? Kromě toho je to žalostně nudné, nanejvýš stupidní a celé v čele se stále trapnějším Marešem. ()

Bagr_007 

všechny recenze uživatele

Mezi třetí sérií SuperStar a X Factorem uplynul jeden a půl roku, ale posun ve vývoji televizní zábavy je o celé desetiletí. Castingové epizody jsou najednou zábavně sestřihané a hlavně konečně jsme se dočkali pořádné finálové scény. Leoš Mareš je v naší malé republice to nejlepší co do podobných pořadů máme a dokonce jsem si ho oblíbil víc než jeho britského kolegu, ale na dokonalost z American Idolu jménem Ryan Seacrest samozřejmě nemá. Máme zde cool sestříhané upoutávky a medailonky, které dávají smysl. Škoda že ty efektní "znělky" soutěžících na Nově vůbec nepochopili. Co se asi nejméně povedlo byl výběr porotců, kteří nedokáží být vtipní, když je to třeba, už vůbec nedokáží být tvrdí, když je to třeba a dokonce dělali obrovské chyby, když si vybírali své čtyři soutěžící. I přesto, že scéna finálových večerů se povedla a hlediště bylo přímo u pódia (konečně zmizela ta mimózní dvacetimetrová mezera mezi pódiem a diváky z české SuperStar, kvůli které v ní neexistoval záběr ve kterém by bylo obsaženo oboje dvoje), tak musím zkritizovat naprosto nevhodný výběr vizualizací na obrazovkách a neskutečně špatnou práci se světly, která je naopak v britské verzi na výborné úrovni. Jediné v čem pro mě Česko hledá SuperStar vede je velikost hlediště, která byla v X Factoru bohužel velmi skromná a atmosféře to rozhodně nepřidalo. Dále, stejně jako v britské verzi, za moc nestál výběr témat finálových večerů, kde by se dalo, stejně jako v mnoha dalších věcech, inspirovat slovenskou SuperStar. Co mně ale mrzí nejvíce je, že přesto že jsem se při začátcích finálových večerů radoval z toho, že se jedná o skutečně silnou sestavu, tak se opak ukázal pravdou a žádný obrovský talent nakonec objeven nebyl. Možná je to chyba Novy, že nedokázali pořad pořádně zpropagovat a tudíž se přihlásilo jen, pokud se nepletu, něco přes šest tisíc lidí, což je velmi málo. Možná ale lidé byli naštvaní, že přichází něco co se snaží tvářit jako nové a přitom je to pořád skoro stejné. Jen přece, když v Británii začínal X Factor, tak měl na své straně jméno Simona Cowella. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Kromě toho, že se střídaly tři kategorie, tak se také střídaly nevyrovnané scénáře v podobě tematických nocí a v podobě vybraných písniček pro soutěžící. Zaujala mě česko-slovenská noc a v ní podceňovaní Za 5 dvanáct, kteří bez doprovodu dobře střihli Bendeho a hlavně Team. Ale stejně nepostoupili. Zonygovi jsem předpověděl, že pokud si nevezme nějaký song od Tublatanky, tak mu nic slovenského neuvěřím a písničkou Dnes se Tublatance přiblížil. Ondřej Ruml byl pro mě nejpřirozenější, ale až čas ukáže, jestli se prosadí aspoň jako Bende. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Ráda bych věděla čím to je, že tahle televize zničí naprosto každou (v jiných státech) skvělou show??? PROČ?Ze zahraničních ročníků X Factoru vyšly hvězdy s velkým hlasem a co tady proboha?? Jediné na co se dalo dívat bylo All X a možná ještě Ondřej Ruml a to je tak vše. Kde ty lidi berou??Dál už to nehodlám komentovat, protože bych se mohla naštvat a to by nebyl zrovna slušný komentář. Takže TV Nova jen tak dál... ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Upřímě řečeno se mi X Faktor líbil víc než nějaká hloupá superstar, ikdyž nejsem velkým příznivcem těchto soutěží. Přesto soutěžení více různých kategorií mi přišlo jako skvělý nápad, lepší než věkové omezení ze Superstar protože z toho vyjdou mladé nezkušené hlasy a pak to vypadá tak že se na ně do týdne zapomene. Pravdou je že ani vítěz tohoto pořadu nevešel do všeobecné slávy a nebýt showmenů z ALL-X tak bych možná na to nekoukala vůbec! ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama