foto

Craig Bierko

  • nar. 15.7.1964 (55 let)
    Rye Brook, New York, USA

Biografie

Craig se narodil v New Yorku. Studoval žurnalistiku na Bostonské Univerzitě. Na divadelních prknech stál už v deseti letech ve hře GYPSY. V roce 2000 byl nominován na cenu TONY za brodwayský debut ve hře MUSIC MAN. Byl také vybrán do role Chandlera Binga v seriálu PŘÁTELÉ, ale roli odmítl.

Po několika rolích na sebe upozornil v roli hlavního záporáka po boku G. Davis a S. L. Jacksona v akčním thrilleru DLOUHÝ POLIBEK NA DOBROU NOC. Další hlavní roli dostal v neprávem opomíjené sci-fi TŘINÁCTÉ PATRO. Následují roky hostoval v seriálech SEX VE MĚSTĚ, ALLY McBEAL nebo KAUZY Z BOSTONU.

Další velká příležitost přišla od R. Howarda ve filmu TĚŽKÁ VÁHA. Jde o příběh boxera Jima Braddocka /R.Crowe/, který se ze samého dna dostane až na vrchol. Craig si zahrál postavu jeho protivníka, zabijáckého boxera. O rok později mění žánr v parodii SCARY MOVIE 4 a jde mu to skvěle. Tak uvidíme jestli tenhle filmový chameleon v budoucnu spadne do stoky vedlejších rolí a nebo nám vyrazí dech.

Petr "vorenus" Mareček

Herecká filmografie

Filmy

2017 Fair Market Value
2013 Kdybych měl křídla
Mocnější než slova
2012 Tři moulové
2011 V cizí kůži
2010 Presagi (TV film)
2008 Suprhrdina
2007 Bill
2006 Danika
Nominace na Oscara
Scary Movie 4
2005 Těžká váha
2004 Hair High
2003 Hench at Home (TV film)
Velké dítě Dickie Roberts
2002 Chodím s Lucy
Sudden Fear (TV film)
2001 Kate a Leopold
2000 Cherry Picker, The
1999 Suburbans
Třinácté patro
1998 Hrozny hněvu
Strach a hnus v Las Vegas
1997 Než jsme se našli
1996 Dlouhý polibek na dobrou noc
Johns
1993 Danielle Steel: Hvězda (TV film)
1992 Red Dwarf (TV film)
1990 Neškodné zločiny
1987 Love Note

TV seriály

2018 UnREAL (TV seriál)
Sudden Death (S04E08)
Bluff (S04E07)
Tilt (S04E06)
další epizody (18)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Seznamte se s novým šéfem (S09E02)
2017 Šerifská hvězda (TV seriál)
Jack (S01E04)
Kevin si počká (TV seriál)
The Back Out (S01E16)
2016 UnREAL (TV seriál)
Friendly Fire (S02E10)
Espionage (S02E09)
Fugitive (S02E08)
další epizody (10)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Star-Struck Victims (S17E16)
2015 UnREAL (TV seriál)
Future (S01E10)
Princess (S01E09)
Two (S01E08)
další epizody (10)
2014 The Michael J. Fox Show (TV seriál)
Co-Op (E17)
Vzpomínky (TV seriál)
A Moveable Feast (S03E05)
2013 The Michael J. Fox Show (TV seriál)
Teammates (E06)
Tělo jako důkaz (TV seriál)
V ústavní péči (S03E10)
2012 Jak prosté (TV seriál)
The Rat Race (S01E04)
2011 Leap Year (TV seriál)
Necessary Roughness (TV seriál)
Dream On (S01E06)
Pilot (S01E01)
2010 Dobrá manželka (TV seriál)
Hanba (S01E11)
Liga snů (TV seriál)
Bro-Lo El Cuñado (S02E02)
2008 Unhitched (TV seriál)
2007 Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Spalovač tuku (S03E15)
Kšeft s nemocí (S03E14)
Rozchod s Bellou (S03E13)
další epizody (5)
2006 Temp Life, The (TV seriál)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Šílenci (S03E10)
Na visuté hrazdě (S03E09)
Lincoln (S03E08)
další epizody (9)
2003 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Útěk (S05E11)
2002 The Court (TV seriál)
2001 Sex ve městě (TV seriál)
Co s tím má sex společného? (S04E04)
Definující momenty (S04E03)
2000 Ally McBealová (TV seriál)
Pygmejové útočí (S03E12)
1998 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Víkend v L.A. (S07E06)
1995 Pride & Joy (TV seriál)
1994 Bláznovy fejetony (TV seriál)
1990 Křídla (TV seriál)
The Puppet Master (S02E01)
Sydney (TV seriál)

Host

TV pořady

2009 The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky