Reklama

Reklama

Vic Armstrong

Vic Armstrong

nar. 05.10.1946 (77 let)
Farnham Common, Bucks, England, Velká Británie

Zajímavosti (29)

  • Byla mu vydána monografie „My Life as Indiana Jones, James Bond, Superman and Other Action Heroes: The True Adventures of the World's Greatest Stuntman“. (sator)
  • Je bratrem Andyho Armstronga a manželem kaskadérky Wendy Leech, která je dcerou dalšího kaskadéra Jamese Bonda (George Leeche). Seznámil se s ní při natáčení a mají čtyři děti. Armstrong měl dvě děti z prvního manželství a Leech měla dceru z prvního manželství. Spolu měli jednu dceru. Vic byl také strýcem kaskadéra Jamese Armstronga a filmaře Jesseho V Johnsona. (sator)

Jack Ryan: V utajení (2014)

  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong. Jeho dcera Nina Armstrong se na natáčení podílela jako kaskadérka. (Rominator)

Thor (2011)

  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a dohlížející koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong. Jeho mladší bratr Andy Armstrong dělal koordinátora kaskadérů. (Rominator)

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008)

  • Za kamerou se bohužel nemohla sejít celá "rodina" z předchozích dílů. Stařičkého a napůl slepého kameramana Douglase Slocomba nahradil Spielbergův aktuální spolupracovník Janusz Kaminski (musel mnohokrát shlédnout starší díly, aby věrně napodobil Slocombeův styl), který tak s režisérem točil už pojedenácté. Nedostavil se ani kaskadér Vic Armstrong, protože právě natáčel Mumii: Hrob Dračího císaře (2008), a zúčastnit se bohužel nemohl ani obrovitý Pat Roach, který hrál ve všech třech předchozích (1981, 1984, 1989) filmech (mohutného Šerpu, nacistu rozsekaného vrtulí, indického dozorce v dole, německého vojáka u vzducholodi), ale v roce 2004 zemřel. Stejně tak nás v roce 1992 opustil Denholm Elliott - představitel Marcuse Brodyho, muzejního kurátora a dlouholetého Indyho přítele. Indy (Harrison Ford) má tedy v Království křišťálové lebky nového rádce, dobrého kamaráda ze studií a současného kolegu na Marshallově univerzitě, děkana Charlese Stanfortha (Jim Broadbent). (Rodriguez)

Mission: Impossible III (2006)

  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong. Jeho dcera Nina Armstrong se zúčastnila natáčení jako kaskadérka. Jako kaskadéři na filmu pracovali také Billy D. Lucas a Eric Norris. (Rominator)

Johnny Mnemonic (1995)

  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong, v závěrečných titulcích uvedený jako Victor Armstrong. (Rominator)

Rob Roy (1995)

  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong. Jeho žena Wendy Leech (v titulcích uvedena jako Wendy Armstrong) se na natáčení podílela jako odbornice přes koně (Horse Master). William Hobbs měl na starost souboje (Fights). (Rominator)

Související novinky

Dr. Reeves a pan Hyde

Dr. Reeves a pan Hyde

09.05.2009

Studio Universal zas a znovu resuscituje hororové klasiky. Tentokrát se oprášení dočká The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Je asi úplně zbytečné se tu rozepisovat o ději slavného románu R. L… (více)

Herec

Režisér

Host

Související novinky

Dr. Reeves a pan Hyde

Dr. Reeves a pan Hyde

09.05.2009

Studio Universal zas a znovu resuscituje hororové klasiky. Tentokrát se oprášení dočká The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Je asi úplně zbytečné se tu rozepisovat o ději slavného románu R. L… (více)

Reklama

Reklama