Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (194)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Netajím se tím, že Trošku jako režiséra nemusím. Na druhou stranu nemám problém ocenit něco, co je dobře natočený. Vyšlo mu pár pohádek, ty umí natočit občas fakt dobře. U Čertovin jsem se ale moc nebavil. Nesedla mě dvojice hlavních představitelů - čertů. Nesedl mě ani jinak skvělej herec Karel Dobrý v roli Lucifera. Naopak se povedly ty záporný role, jak Nosek, tak hlavně Navrátil, to se vydařilo. Příběh takovej normální, ale chyběl mě humor, kterej prostě v pohádkách musí bejt. Troška ho vyměnil za intriky a dokonce plánování vraždy - 40%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dúkaz o tom,že česká pohádka není mrtvá,jen je po několika vážných nehodách v umělém spánku a jen čas rozhodne jestli se znovu postaví na nohy.Příběhově nic nového,což by nebyl až takový problém,ale spíš vadí klasická Troškovská uřvanost a překvapivě dost "agresivních" výrazů,které bych v pohádce úplně nečekal.Jinak ale nejlepší Troškův film za posledních několik let...desítek let....60% ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale neurážející pohádková podívaná s prostinkým příběhem, přepálenou délkou, nevyrovnanými hereckými výkony, ale bez dementního kameňákovského humoru a s kýčovitou, ale ve výsledku docela pěknou kamerou a atmosférou. Nic světoborného, avšak od mistra Trošky jsme zvyklí na mnohem větší pekla. Dětem se to nejspíš líbit bude, dospělí to bezbolestně přežijí a za dva roky to v televizi ostudu neudělá. Takže vlastně docela úspěch. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Nápad pěkný, postavy všechny dobře odsazené i ve většině případů dobře zahrané, "kulisy" úchvatné a kostýmy taktéž (jako u všech Troškových pohádek ať je výsledek potom jakýkoliv) samozřejmostí je i pár povedených vtipů. pohádka je jinak celkem taková klasika. Nejvíc mi tady na té pohádce vadila stopáž, bylo v ní celkem dost hluchých míst, které vyplňovalo opakování toho co jsme slyšeli již dříve (on nám svatbu nedovolí, ty jsi má,tak utečeme, mám nemocnou maminku, je bohatej, je chudej) přičemž se tohle celé točilo kolem ústřední hodné lidské dvojice, která byla až nepřirozeně nudná a hodná a vlastně sama o sobě neprovedla žádnou interakci (on se teda na konci zmohl na jeden čin) a celou dobu přihlíželi co se kolem nich děje a jak ti zlí jsou zlejší a zlejší. Jinak celá pohádka pro mě osobně stoupala a padala se sedlákem Kopytem (bo jak se jmenoval) když byl on na scéně tak to nádherně gradovalo a děj se posouval, zatím co u ostatních postav- at lidí nebo čertů- se vlastně nic nedělo. On byl nejlepší a nejpropracovanější postava a nejspíš i nejlépe zahraná. České pohádkové zlo má od této chvíle svého krále. Nejdokonalejší záporná postava českých pohádek, protože zatím co Haniččin táta byl klasický záporák z pohádek,tak Kopyto jej přerostl a to tím, že byl všeho schopný- vymyslet, naplánovat i navést další. Btw. velké plus pohádky byla i dobrá duše, která se ujala úlohy komickéo společníka a to více než na výbornou. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost. Čerti mě hodně bavili (to je tedy co říct) a jejich kouzla mi přišla neotřelá a zábavná (nojo, možná jsem neviděla všechny pohádky, které to podle někoho má vykrádat). Písničky jsem tak nějak vcelku poklidně odignorovala a celý příběh mi přišel celkem pěkně poskládaný. Exteriéry prostě vymazlené, radost pohledět. Jediné wtf jsem maličko měla z podivného konečného zmizení vládce pekla (takové nevýrazné "pšouk, mizím, ale nenechte se rušit"), ale budiž. Po letech ignorace Trošky jsem se pustila odvážně do zkoumání jeho pohádek a musím říci, není to vůbec tak hrozné, jak jsem čekala. No a jelikož mi přijde pohádka dost podhodnocená, měním silnější tři hvězdy rovnou na čtyři. Ať nežeru:))) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu se objevuje část Jihočeského baroka lidového umělce Jakuba Bursy, který je shodou okolností prapředek režiséra Zdeňka Trošky. (ZHODNOTITEL)

Reklama

Reklama