foto

H.G. Wells

  • nar. 9.9.1866
    Bromley, Anglie, Velká Británie
  • zem. 13.8.1946 (79 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Zajímavosti o tvůrci (13)

  • The Flash (TV seriál) (2014)

    - Tom Cavanagh v seriálu představuje vědce jménem H. Wellse. H. G. Wells byl anglický spisovatel, který mimo jiné napsal povídku "Superstimulátor", ve které jistý romanopisec požije superdoping, který ho celkově zrychlí natolik, že se svět kolem něj téměř zastaví a on může napsat román za pět minut. (Segrestor)

  • Živí mrtví (TV seriál) (2010)

    - V 5. díle 5. série si Eugene (Josh McDermitt) čte na zádi hasičského auta knihu s názvem ''The Shape of Things to Come'' od spisovatele Herberta George Wellse. (willy1)

  • Případy detektiva Murdocha (TV seriál) (2008)

    - Medzi reálne postavy, ktoré sa v tomto seriáli objavia, patria Nikola Tesla, Buffalo Bill, Annie Oakley, Winston Churchill, Sir Arthur Conan Doyle, Alexander Graham Bell, bratia Wrightovci, Herbert George Wells, Harry Houdini, Henry Ford, Thomas Alva Edison, Jack London, Agnes Macphail, Mark Twain či Theodore Roosevelt. (rasistik)

  • Invaze světů (2005)

    - Jméno postavy George Herberta (C. Thomas Howell) je odkazem na Herberta George Wellse, autora předlohy. (L_O_U_S)

  • Válka světů (2005)

    - Wellsova předloha se dočkala ještě jednoho velice zajímavého zpracování - v roce 1978 ji zhudebnil Američan Jeff Wayne a i po třiceti letech je to velice dobré dílo. Komentář k němu namluvil Richard Burton a objevily se na něm tehdejší hvězdy popmusic jako Julia Covington, Phil Lynnot (Thin Lizzy), Justin Hayward (Moody Blues), David Essex a hudebníci Jo Partridge, Chris Spedding a Chris Thompson. (Robbi)

  • Válka světů (2005)

    - Anglický spisovatel H.G. Wells (1866-1946) má na kontě kromě Války světů (1898) i často adaptované díla Stroj času (1895) a Neviditelný (1897). Je také považován za jednoho ze zakladatelu vědecko-fantastické literatury, přičemž jeho tvorba je protipólem přetechnizovaných vizí Julesa Verna. (imro)

  • Stroj času (2002)

    - Když se Alexandr ptal počítače na cestování časem, počítač se zmínil o knize H. G. Wellse, filmu z 50. let a muzikálu A. L. Webera. Kniha H. G. Wellse byla pro oba filmy a muzikál předlohou. (Sharky95)

  • Stroj času (2002)

    - Režisér Simon Wells je pravnukem H.G. Wellse, který napsal stejnojmennou knižní předlohu. (NGP)

  • Boj s časem (TV film) (1996)

    - Kniha, kterou čte Paul McGann jakožto Doctor Who na začátku a na konci filmu, je "The Time Machine" od spisovatele H. G. Wellse. Je to dobře míněná narážka právě na Tardis, která je také jakýmsi strojem času. (P. J. D.)

  • Propast (1989)

    - První, kdo filmového mimozemšťana vymyslel, byl H.G. Wells ve své povídce „V propasti“ („In Abyss“) z roku 1897. (Varan)

  • Stroj času (1960)

    - Rod Taylor (H.G. Wells) nosí hodinky značky Elgin. (dyfur)

  • Válka světů (1953)

    - Mimozemšťané v tomto filmu mají menší tělo se dvěma rukama (každá se třemi prsty) a se třema očima (modré, zelené, červené). V knize H.G. Wellse však mají dvě oči a vypadaji jako chobotnice. (Jan.Kanak)

  • Metropolis (1927)

    - Známý spisovatel sci-fi H.G. Wells ve článku pro New York Times prohlásil, že Fritz Lang natočil „ten nejpitomější film“, jaký kdy viděl. (KlárkaS)

Spisovatelská filmografie

Filmy

2011 Krvelačná monstra (TV film) - kniha
2010 First Men in the Moon, The (TV film) - kniha
2007 The History of Mr Polly (TV film) - kniha
War of the Servers - kniha
2005 Invaze světů - kniha
Válka světů - kniha
War of the Worlds, The - kniha
2002 Stroj času - kniha
2000 Neviditelný (TV film) - kniha
1998 Things 3: Old Things - kniha
1996 Ostrov Dr. Moreau - kniha
1992 Time Machine - kniha
1984 Neviditelný - kniha
1982 Magic Shop, The - kniha
1979 The Shape of Things to Come - kniha
1978 Time Machine, The (TV film) - kniha
1977 Mravenčí teror - kniha
Ostrov doktora Moreaua - kniha
1976 Gemini Man (TV film) - kniha
Riding with Death (TV film) - kniha
The Food of the Gods - kniha
1974 La Merveilleuse visite - kniha
1973 The Twilight People - kniha
1971 The Island of Doctor Agor - kniha
1967 Half a Sixpence - kniha
1965 Village of the Giants - kniha
1964 První muži na Měsíci - kniha
1960 Stroj času - kniha
1959 Terror Is a Man - kniha
1955 Görünmeyen Adam İstanbul'da - kniha
The Door in the Wall - kniha
1953 Válka světů - kniha
1951 Abbott and Costello Meet the Invisible Man - kniha
1949 The History of Mr. Polly - kniha
Vášniví přátelé - kniha
1945 Přízraky noci - povídka
1942 Invisible Agent - kniha
1941 Kipps - kniha
1936 Svět za sto let - kniha
The Man Who Could Work Miracles - kniha
1933 Neviditelný muž - kniha
1932 Island of Lost Souls - kniha
1928 Blue Bottles - kniha
Daydreams - kniha
Tonic, The - kniha
1927 Marriage - kniha
1921 Insel der Verschollenen, Die - kniha
1909 Voleur Invisible, Le - kniha
1902 Cesta na Měsíc - kniha

TV seriály

2019 Válka světů (TV seriál) - kniha
Epizoda 3 (E03) - kniha
Epizoda 2 (E02) - kniha
Epizoda 1 (E01) - kniha
War of the Worlds (TV seriál) - kniha
Episode 8 (E08) - kniha
Episode 7 (E07) - kniha
Episode 6 (E06) - kniha
další epizody (8)
2001 Nekonečný svět (TV seriál) - kniha
1980 History of Mr. Polly, The (TV seriál) - kniha
1976 Gemini Man (TV seriál) - kniha
1972 Love and Mr Lewisham (TV seriál) - kniha
1965 BBC Play of the Month (TV seriál) - kniha
1962 Zadáno pro Alfreda Hitchcocka (TV seriál) - kniha
1960 Kipps (TV seriál) - kniha
1959 History of Mr Polly, The (TV seriál) - kniha
1958 The Invisible Man (TV seriál) - kniha
1956 Armchair Theatre (TV seriál) - kniha
1955 Matinee Theatre (TV seriál) - kniha
1951 Tales of Tomorrow (TV seriál) - kniha
1950 BBC Sunday-Night Theatre (TV seriál) - kniha
1948 Actor's Studio (TV seriál) - kniha

TV pořady

1961 The DuPont Show of the Week (TV pořad) - kniha

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

1924 They Forgot to Read the Directions

Dokumentární

2011 Sci-fi vizionáři (TV seriál) - a.z.
2007 Endgame: Blueprint for Global Enslavement - a.z.
2006 Proroci science fiction (TV film) - a.z.
2004 The Greatest Canadian (TV seriál)
1950 The Golden Twenties - a.z.

Fanoušci tvůrce