Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Zajímavosti k filmům (140)

Proxima

Proxima (2019)

Některé scény byly natočeny ve skutečném centru pro vesmírný výcvik – a sice v European Astronaut Centre, které se nachází nedaleko Kolína nad Rýnem v Německu.

Proxima

Proxima (2019)

Sarah (Eva Green) má ve filmu dceru Stellu (Zélie Boulant), jejíž jméno je pro vyznění filmu více než příznačné – „stella“ je latinského původu a znamená „hvězda“.

Třpytivé krevety

Třpytivé krevety (2019)

Cédric Le Gallo, jeden z režisérů a scenáristů, je ve skutečnosti členem gay-týmu vodního póla a jeho zkušenosti se staly inspirací pro film.

Já, Victor

Já, Victor (2020) (seriál)

Michael Cimino se nechal při ztvárnění postavy Victora inspirovat radami svého bratrance, který je gay.

The Stag

The Stag (2013)

V USA byl film uveden pod názvem The Bachelor Party, jelikož v americké angličtině se výraz „The Stag“ nepoužívá.

Titanic

Titanic (2012) (TV film)

Jde o první film o Titaniku, ve kterém se parník zlomí v polovině pod mírným úhlem naklonění. Novější výzkumy totiž dokázaly, že se loď zlomila pod výrazně menším úhlem, než jak tomu bylo například ve velkofilmu Titanic (1997) od Jamese Camerona.

Turbotarantule: Láva poraženým

Turbotarantule: Láva poraženým (2015) (TV film)

Steve Guttenberg (Colton West) přijal nabídku k účasti ve filmu poté, co se s lítostí vyjádřil k odmítnutí role v prvním Žralokonádu (2013), ze kterého se později stala kultovní série s nejedním pokračováním. V jedné ze scén jeho postava potká Iana Zieringa, který je právě zaneprázdněný bojem se žraloky, což je přímá narážka na výše zmíněné Žralokonádo, v němž Ziering ztvárnil hlavní roli.

Muž v oranžové košili

Muž v oranžové košili (2017) (TV film)

Práce na scénáři k filmu trvaly šest let. Jeho autor, Patrick Gale, vycházel při psaní z vlastního života. Galeova matka podobně jako jedna z filmových postav objevila v manželově stole milostné dopisy od muže. Dopisy zničila, protože se bála, že by se její muž mohl dostat do problémů se zákonem, a rovněž z vlastního pocitu znechucení nad homosexualitou, kterou přirovnávala k pedofilii.

Jonas

Jonas (2018) (TV film)

Představitel Jonase, Félix Maritaud, se ve stejném roce objevil ve snímku Zatoulaný, ve kterém ztvárnil rovněž postavu homosexuála.

Mateřský instinkt

Mateřský instinkt (2012) (TV film)

Chris se ve filmu věnuje závodní atletice. Jeho představitel, Grant Gustin, si později zahrál v seriálu The Flash (od r. 2014), v němž hraje hlavní postavu, která se umí pohybovat neuvěřitelnou rychlostí.

Kámoš napořád

Kámoš napořád (2014)

Námětem pro snímek byla skutečná událost ze života scenáristy Alana Yanga, kterému se rovněž při projížďce autem svěřil kamarád ze střední s tím, že je gay.

Reklama