Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (54)

Byl jsem mladistvým intelektuálem

Byl jsem mladistvým intelektuálem (1999)

Česká pobočka Warner Bros. pomohla financovat přepis filmu na 35mm formát, načež ho uvedla jako předfilm před několika svými celovečerními snímky (např. Celebrity, 1998)

Byl jsem mladistvým intelektuálem

Byl jsem mladistvým intelektuálem (1999)

Snímek byl oceněn na několika festivalech – získal Golden Award na festivalu Worldfest (Houston v USA), hlavní cenu na festivalu Ebensee (Rakousko), bronz na OFF CINEMA v polské Poznani a v ČR hlavní cenu festivalu Brněnská šestnáctka.

Docent - Rozhodnutí

Docent - Rozhodnutí (2023) (epizoda)

Když policisté počítají vesty ve skladu filmařů, visí na zdi chodby za producentem plakát z filmu Laputa (2015) s tváří Terezy Ramba, která v seriálu hraje kapitánku Moniku Fousovou.

Případy 1. oddělení - Důvod k zabití

Případy 1. oddělení - Důvod k zabití (2014) (epizoda)

V tomto díle máme několikrát možnost zahlédnout spořič obrazovky kapitána Anděla (Petr Stach): na pozadí černé obrazovky běží nápis velkými žlutými písmeny: „SUPER POLICAJT!“

Luca

Luca (2021)

Ercole oslovuje Lucu slůvkem Piccoletto, které v italštině znamená maličký nebo chlapeček.

Luca

Luca (2021)

Před sjezdem z kopce na vlastnoručně sestavené Vespě se Alberto dívá na černobílou fotografii, kterou má nalepenou na zpětném zrcátku. Na fotografii je vyobrazen italský herec Marcello Mastroianni.

Párování

Párování (2000) (seriál)

Richard Coyle, který si v sitcomu zahrál Jeffa Murdocka, opustil seriál na konci 3. série, protože jako herec nechtěl být zařazen jen do jedné škatulky rolí. Odmítl vystoupit i v závěrečné epizodě seriálu, kde byl proto ztvárněn někým jiným.

Párování

Párování (2000) (seriál)

Scenárista Steven Moffat použil při vyprávění příběhu řadu stylů a technik, jako např. rozdělenou obrazovku a nelineární vyprávění, které byly v sitcomech netradiční. Epizoda Dívka s dvěma prsy (2000), jejíž polovina byla v hebrejštině, se ukázala být natolik populární, že producenti zařadili obdobný styl vyprávění do každé série. V epizodě Každý zvlášť (2002) tak bylo třeba použito rozdělení obrazovky, takže divák mohl souběžně sledovat, co po rozchodu prožívají Steve a Susan.

Párování

Párování (2000) (seriál)

Příběh ústřední dvojice Steva (Jack Davenport) a Susan (Sarah Alexander) je založen na skutečném příběhu a vývoji vztahu Stevena Moffata (scénář) a Sue Vertue (produkce). Kupříkladu epizoda Inferno byla napsána krátce poté, co Vertue našla obdobnou videokazetu. Moffat do scénáře přidal prvek „výprasku“, protože skutečná kazeta se mu svým obsahem nezdála dost perverzní.

Žena v kleci

Žena v kleci (2013)

Oddělení Q získalo název podle volebního označení Strany Dánska, která se o jeho vznik zasloužila v rámci prosazování policejní politiky.

Cizinka - Ďáblovo znamení

Cizinka - Ďáblovo znamení (2015) (epizoda)

Na konci epizody Claire (Caitriona Balfe) svěřuje Jaimemu (Sam Heughan) pravdu o tom, že pochází z budoucnosti. Režisér nutil herečku scénu opakovat zhruba třicetkrát, dokud se mu nezdálo, že působí dostatečně věrohodně. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2]

Cizinka - Ďáblovo znamení

Cizinka - Ďáblovo znamení (2015) (epizoda)

Jáma, v níž jsou Claire (Caitriona Balfe) a Geillis (Lotte Verbeek) vězněny, byla vytvořena ve staré opuštěné továrně. Natáčení zde bylo náročné nejen pro herečky, ale i pro štáb – byla zde použita mlha, sprej i voda. Caitriona Balfe byla velmi rozčílená, když se dozvěděla, že při natáčení budou i krysy. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2]

Cizinka - Ďáblovo znamení

Cizinka - Ďáblovo znamení (2015) (epizoda)

Autorka kostýmů Terry Dresbach vytvořila pro postavu Geillis Duncan (Lotte Verbeek) „ptačí šaty“, které odkazují na motiv ptačího hejna a ochrany jednotlivců mezi ostatními, o němž hovoří Claire (Caitriona Balfe), když s Geillis čekají na proces. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2]

Reklama