Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (1 053)

Sangre en mis zapatos

Sangre en mis zapatos (1983)

Německý vědec profesor Albert Von Klaus (Howard Vernon) objevil vzorec na výrobu nové atomové zbraně a zašifroval ho do kombinace dvou melodií. Tajné služby se snaží tajemství získat za každou cenu. Na mezinárodním letišti je zpěvačka a tanečnice Paquita la Fina (Lina Romay) zaměněna za agentku CIA, když si na blůzu náhodně připne ozdobnou brož ve tvaru masky, která je smluveným znamením. Osloví ji dvojitý agent a zaplete do špionážní hry plné násilí a vražd. Na pomoc Paquitě přijde agent CIA Carlos (Antonio Mayans).

La Promesse de l'aube

La Promesse de l'aube (1970)

Filmové drama je natočeno podle stejnojmenného autobiografického románu Romaina Garyho.
Herečka němých filmů Nina Kacewa (Melina Mercouri) odchází z Litvy do Krakova, kde se věnuje dále herectví a módě. Se svým synem Romainem (Assi Dayan) má velké plány; její ambice sahají od slavného spisovatele až do diplomatických kruhů. Před vzrůstajícím antisemitismem utíká matka se synem do Nice na Azurovém pobřeží. Nina střídá i přes svou nemoc několik zaměstnání, aby zajistila synovi studium a životní úroveň. Po vypuknutí 2. světové války odchází Romain do Anglie a vstupuje do FAFL (Svobodného francouzského letectva).

La chica de las bragas transparentes

La chica de las bragas transparentes (1981)

Milionář Feldman si najme soukromé očko Ala Crosbyho (Antonio Mayans), aby se místo něho sešel s gangsterem Emiliem (Miguel Ángel Aristu). Ten s pomocí dvou lehkých děvčat Suzy (Lina Romay) a Bijou (Doris Regina) zhotoví fotky muže v intimních situacích s prostitutkami. Když je Feldman zavražděn, uvědomí si Crosby a obě dívky, že se stali oběťmi podvodného spiknutí, za nímž stojí Feldmanova manželka Carla (Rosa Valenty).

Les Filles de Copacabana

Les Filles de Copacabana (1981)

Tři mladí pařížští studenti Jean (Leonardo da Costa), Hans (Jérôme Foulon) a Juanita (Michele Hermet) žijí ve společném bytě a ve volném milostném trojúhelníku, který udržuje bez žárlivosti obou mladíků Juanita. Společně se rozhodnou udělat si studijní volno a navštívit karneval v Rio de Janeiru, kde chtějí prožít další společné sexuální dobrodružství. Nádherné pláže Copacabany a erotické napětí karnevalu plně uspokojí přání mladé trojice.

Bude to bolet

Bude to bolet (1982)

Zadluženého filmového producenta Vladimira (Henri Guybet) čeká návštěva nekompromisního daňového kontrolora Leopolda (Daniel Ceccaldi), který se dožaduje jeho účetních knih. Vladimirovi vytrhne trn z paty soused mechanik, který je ochoten financovat jeho nový film 15 milióny franků, pokud bude obsahovat nějaké „nahotinky“. Vladimir najme uznávaného režiséra Francoise Léauda (Bernard Menez), jenž nemá se žánrem erotického filmu žádné zkušenosti. V noci se dostaví sponzor se slibovanými penězi, ale také s dírou v břiše, protože peníze pocházejí z loupeže. Vladimir má nyní na krku mrtvolu, neodbytného finančního úředníka, nevěrnou manželku Pamelu (Caroline Berg) a úkol natočit film za tři dny s neschopným režisérem.

El sádico de Notre-Dame

El sádico de Notre-Dame (1979)

Další z filmů plodného režiséra Jesse Franca je přepracovanou verzí filmu z roku 1974, který nebyl uvolněn cenzurou do kin. Film byl později doplněn o další scény s přepracovaným závěrem příběhu. Hlavní roli si zahrál sám pan režisér a jeho manželka Lina Romay. Hlavní postavou příběhu je bývalý psychopatický kněz Mathis Vogel (Jesús Franco), který utekl z léčebny. Je posedlý vyháněním ďábla z duší osob majících deviantní a sexuální zlozvyky. Píše také sadomasochistické příběhy pro pornografické časopisy. Na pozvání vydavatele časopisu se zúčastní představení pro dekadentní bohatou společnost, kdy na jevišti probíhá nejprve vzývání satana a posléze i jeho vymítání. Zvrácená Vogelova mysl si herečky ztotožní s jejich rolemi a sám sebe pasuje do role soudce nad jejich životem a smrtí.

Frauengefängnis

Frauengefängnis (1975)

Na ostrov se starou pevností, ve které je umístěna ženská věznice, je přivezena Maria (Lina Romay). Byla odsouzena na doživotí za zabití svého otčíma, který se ji pokusil znásilnit. Věznici vládne sadistická velitelka, která podrobuje dívky léčbě elektrošoky na drátěné posteli. I když je doručena stížnost na její chování guvernérovi, nic se nemění. Naopak se chlípný guvernér zúčastní znásilnění mladé dívky. Nakonec se podaří dívkám lstím z věznice uniknout, ale čekají je další překážky.

La maldición de Frankenstein

La maldición de Frankenstein (1972)

Dr. Frankenstein (Dennis Price) dosáhne svého vědeckého cíle a ve své laboratoři oživí umělé monstrum (Fernando Bilbao). Zlotřilý dr. Cagliostro (Howard Vernon) chce ovládnout svět pomocí sekty nemrtvých a vyšle ptačí ženu Melissu (Anne Libert) a pohůnka Caronteho (Luis Barboo), aby vědce zabili a monstrum unesli na jeho hrad. Cagliostro chce monstrum spojit s jím vytvořenou umělou ženou složenou z částí mrtvých panen. Zločinnému plánu může zabránit jen Frankensteinova dcera Vera (Beatriz Savón) za pomoci dr. Sewarda (Alberto Dalbés).

Les Chatouilleuses

Les Chatouilleuses (1974)

Příběh se odehrává ve Střední Americe okolo roku 1915. V malém provinčním městečku se střídají povstalci vedení Carlosem Ribasem (Fred Williams) s vládním vojskem. Místní bordel madame Simone (Monica Swinn) poskytuje služby oběma stranám. Když je Ribas zatčen, nařídí guvernér děvčatům, aby upevnila morálku vládních vojáků v poli. Po cestě kočárem přemohou dívky stráže a ukryjí se v klášteře, kde se převlečou za jeptišky. Hledat se je vydá generál Pedro López (Richard Bigotini). Úkryt objeví a nechá dívky hlídat. „Jeptišky“ stráže svedou a rozhodnou se osvobodit Carlose Ribase. Unesou syna guvernéra a jako rukojmí ho hodlají vyměnit za vůdce rebelů.

Il trono di fuoco

Il trono di fuoco (1970)

Připravované povstání šlechty proti králi Jakubovi II. potírá krutý soudce George Jeffreys (Christopher Lee). Na hranici končí Alicia Gray (Margaret Lee) jako čarodějnice, její sestra Mary (Maria Rohm) se zamiluje do Harryho Seltona (Hans Hass), syna hraběte z Wessexu. Soudce pokračuje v pátrání po povstalcích a ve vězení končí i Mary, která je rovněž obžalována z čarodějnictví. Harry se snaží milovanou dívku vysvobodit.

Die 1000 Augen des Dr. Mabuse

Die 1000 Augen des Dr. Mabuse (1960)

Komisař Jochen Kras (Gert Fröbe) vyšetřuje vraždu televizního reportéra zabitého ve svém autě. Informátor Peter Cornelius (Wolfgang Preiss) komisaře upozorní na hotel Luxor, kde byl novinář ubytován. V hotelu bydlí i bohatý americký obchodník Henry Travers (Peter van Eyck), jenž zabrání sebevraždě Marion Menil (Dawn Addams) terorizované manželem. Vše je na Traverse nastraženo, protože má přístup k jaderné technologii, kterou chce získat zločinecká organizace. Navíc je Luxor prošpikován sledovacím zařízením ještě z doby nacistického Německa.

El siniestro doctor Orloff

El siniestro doctor Orloff (1984)

Alfred (Antonio Mayans) je synem proslulého doktora Orloffa (Howard Vernon) a pokračuje v jeho stopách. Když jeho matka upadne do hlubokého kómatu, Alfred je posedlý myšlenkou vrátit jí život. Pociťuje zodpovědnost za její stav, ve kterém se ocitla na základě jeho experimentů. I přes nesouhlas svého otce začne unášet a zabíjet mladé ženy ve snaze oživit jejich životně důležitými orgány svou matku. Jeho snaha je marná do chvíle, než potká v nočním klubu Muriel (Rocío Freixas), tolik podobnou jeho matce. Potíž je v tom, že Muriel je manželka policejního inspektora Tannera (Antonio Rebollo), který je zodpovědný za vyšetřování zmizelých dívek.

La Fille de Dracula

La Fille de Dracula (1972)

Příběh začíná scénou napadení mladé ženy, která je po prohlídce hradu Karlstein napadena upírem ve vaně a zavražděna. Zanedlouho přijíždí na hrad navštívit nemocnou babičku mladá dívka Louisa (Carmen Yazalde). Umírající baronka Karlstein (Carmen Carbonell) své vnučce svěří tajemství – celý jejich rod je prokletý vampyrismem a svěří jí klíč od hradní kaple. Dívka se rozhodne zůstat na rodinném sídle se strýcem Maxem (Daniel White) a sestřenicí Karin (Anne Libert), se kterou upadne v incestní vztah. Louisa v kapli objeví dvě rakve a v jedné z nich spícího „Draculu“. To již sama propadne rodinnému prokletí.

Les Démons

Les Démons (1973)

Po krutém mučení je stará čarodějnice odsouzena k smrti upálením. Na hořící hranici z posledních sil prokleje své mučitele – inkvizitora soudce Jeffreyse (Cihangir Gaffari), majitelku panství Lady de Winter (Karin Field) a jejího milence Renfielda (Alberto Dalbés). Její smrt pomstí její dcery. Ty žijí v klášteře a zatímco nevinná blondýnka Margaret (Carmen Yazalde) vidí svůj život ve službě Bohu, divoká bruneta Kathleen (Anne Libert) prožívá erotické sny s divokými představami. Původcům smrti jejich matky se podaří vypátrat jejich úkryt. Když Lady de Winter provede na obou jeptiškách zkoušku panenství, je Kathleen označena za čarodějnici a mučena ve sklepení kláštera. Thomas Renfield se do dívky zamiluje a umožní jí útěk. Jeho zrada je odhalena a je uvězněn a mučen společně se znovu dopadenou Kathleen. Její sestru Margaret navštíví a znásilní ďábel, který do ní přenese semeno nenávisti. To ona bude nástrojem pomsty.

Der Teufel kam aus Akasava

Der Teufel kam aus Akasava (1971)

V africké džungli, mezi divokými kmeny, objeví britský profesor William Forrester (Fred Williams) se svým asistentem tajemný kámen, který má magickou moc. Kámen svým zářením je schopen proměnit určité kovy ve zlato a lidi v nemrtvé zombie. O objev začnou mít zájem tajné služby a skupiny zločinců. Po zmizelém profesorovi začne pátrat i Scotland Yard, jehož šéf sir Philipp Kingsley (Walter Rilla) je bývalým Forresterovým spolužákem. Do pátrání se zapojí agentka Jane Morgan (Soledad Miranda), která vystupuje inkognito jako atraktivní tanečnice v nočním klubu.

Dr. Wong's Virtual Hell

Dr. Wong's Virtual Hell (1999)

Poté, co je zlověstný génius Dr. Wong (Jesus Franco) poražen silami starověkého kouzelníka Cagliostra (Howard Vernon), vstává z mrtvých a hledá pomstu. Wong a jeho krutá dcera Tsai Ming (Lina Romay) unesou dceru bohatého obchodníka Ritu (Rachel Sheppard) a vystaví ji psychickému utrpení v pokřivené digitální říši. Policistka Nelly Smith (také Lina Romay) a její asistent se rozhodnou vyhledat Cagliostra a Ritu zachránit ze spárů obávaného zlosyna.

Casa d'appuntamento

Casa d'appuntamento (1972)

V pařížském nevěstinci madame Colette (Anita Ekberg), maskovaném jako masážní salón, je zavražděna luxusní prostitutka Francine (Barbara Bouchet). Ze zločinu je obviněn mladík Antoine (Peter Martellanza) a u soudu usvědčen zásluhou madame Colette, jejích „dívek“ a novináře Randalla (Renato Romani). Odsouzený Antoine uprchne na motorce a při srážce s plošinou nákladního vozu přijde o hlavu, která se později ze studijních důvodů dostane do rukou profesora Waldemara (Howard Vernon). Když je zavražděn soudce, svědci včetně Colette i Randall, vypadá to, že Antoine vstal z hrobu.

Studená ocel

Studená ocel (1934)

Tajný maršál John Carruthers (John Wayne) je svědkem, jak v hotelu lupič Danti (Yakima Canutt) vybere sejf se 4 000 dolary a pustí se do jeho pronásledování. Ve dveřích ho zahlédne šerif Jake Whiters (George Gabby Hayes) a omylem ho považuje za zloděje. Když šerif narazí na Dantiho kumpány, je málem zabit, ale zachrání ho John. Dále putují spolu a setkají se s Betty Mason (Eleanor Hunt), jíž pronásleduje tlupa banditů, kteří zastřelili jejího otce a sebrali zásoby pro městečko a okolní ranče. Je to již několikátá kolona se zásobami, která byla přepadena a nedorazila na místo určení, což má za následek nespokojenost rančerů. Ukáže se, že za vším stojí místní zbohatlík Malgrove (Edward Peil Sr.), který chce vykoupit od rančerů jejich pozemky, a proto si najal bandity přepadající zásobovací karavany. Malgrove se totiž dozvěděl, že pod územím rančerů leží bohaté žíly zlata. Ale ještě je tu John a šerif, kteří se nabídnou, že zásoby určitě dovezou.

Králova bláznovství

Králova bláznovství (1984)

Francouzská historická komedie situovaná do 17. století. Po smrti kapitána mušketýrů d'Artagnana, jenž věrně sloužil Ludvíkovi XIV. (Jean Desailly), se král rozhodne zachovat rodovou linii a povolá ke dvoru do Versailles d'Artagnanova syna Dieudonného (Michel Leeb). Syn je pravým opakem svého otce, nemá rád souboje a dobrodružství a je to spíše citlivý snílek se zájmem o hudbu. Dieudonné má nyní být královým důvěrníkem a tělesnou stráží, což vede mezi ním a nepřejícími dvořany k mnoha nedorozuměním a zmatkům.

Jak získat úspěch, když je člověk hloupej...a ufňukanej

Jak získat úspěch, když je člověk hloupej...a ufňukanej (1974)

Podomní obchodník Antoine Robineau (Jean Carmet) si osvojil účinnou metodu pro prodej svého pančovaného vermutu. Při prodeji lituje sebe i zákazníka, vypráví o rodinných neštěstích a imaginárních chorobách, pohřbívá svou stále čilou matku. Kupodivu má se svou taktikou úspěch, a to zvláště u ženského pohlaví. Svou přízeň mu věnuje striptérka Jane (Jane Birkin) žijící s pianistou Foisnardem (Jean Rochefort), stejně jako Marie-Josée (Évelyne Buyle), nymfomanská milenka generálního ředitele velkého hotelu Gérarda Malepina (Jean-Pierre Marielle). Toto setkání má velký vliv na další Antoinův život, když se stane ředitelem hotelu a je hýčkán Malepinovou ženou Cécile (Stéphane Audran).

Reklama