Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kanadsko-americká komédia na spôsob tej najjednoduchšej komediálnej road movie. Pošlite skupinu ľudí z bodu A (Las Vegas) do bodu B (Silver City), kde bude prvého z nich, ktorý tam dorazí očakávať finančná odmena. Cestou sa im prihodí iste kopa úsmevných udalostí. A či to funguje pri tomto filme? V určitých momentoch aj ano. Scény s rodinkou v Hitlerovom aute boli vskutku zábavné. Tiež dosť bodoval i Cuba Gooding Jr. alebo Kathy Bates v malej úlohe predavačky veveričiek. Ale väčšinu času je to nuda. No a vždy keď sa objavil na scéne Rowan Atkinson so svojim imbecilným humorom, mi bolo na zvracanie. ** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. Rat Race - Baha Men ,2. You Sexy Thing - Hot Chocolate ,3. Happy - Colony ,4. Chain of Fools - Aretha Franklin ,5. Who Let the Dogs Out - Baha Men ,6. I Do - Better Than Ezra ,7. I Can't Help Myself (Sugar Pie, Honeybunch) - The Four Tops ,8. All Star - Smash Mouth ,9. Rat Race Score Suite - John Powell ,10. Rat Race (Choir Version) - Baha Men ,11. America Rocks - The Hatch-Perry Band (Bonus Track) , ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neuveriteľne zábavných komédií je veľmi málo. Vyskytlo sa tu toľko skvelých gagov a tak dobrých, že miestami som vybuchoval spontánnym smiechom, ktorý sa len ťažko zastavoval. Aj keď je dej priamočiary a jednoduchý, ani chvíľku som sa nenudil. Všetky hlavné postavy svoje vtipné scénky zvládli dokonale. Najviac som sa pobavil pri scénke s Lovitzom, keď nešťastnou náhodou vystúpil ako Hitler pred vojnovými veteránmi. To ťažko opísať, treba len pozrieť. Škoda toho precukríkovaného, presladeného konca. Scenáristi mohli preteky ukončiť inak, a nie tak neuveriteľne trápno-klišoidne. 85/100 ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Strašná ptákovina, ale věřte tomu nebo ne - je místy vtipná. Když překonáte pár scén s týráním zvířat (chudák kráva přivázaná k balonu nebo pes uškvařený na elektrickém plotě), je to fajn komedie. S podivem... Whoopi Goldberg a Rowan Atkinson tu nejsou nic moc (i když blbnutí s lidským srdcem a srážka s vlakem jsou vážně vtipný). Mnohem víc se mi tu líbil Cuba Gooding Jr. jako všemi pronásledovaný fotbalový rozhodčí, co pěkně podělal důležitý zápas nebo Seth Green. Najde se tu pár vážně směšných scén... Neuvěřitelně úchylné (přesto vtipné) hry zbohatlíků, Amy Smart ničící svého přítele v helikoptéře nebo váleční vysloužilci a "Hitler". Ale u čeho jsem se fakt válela bylo MĚLI - JSTE - SI - KOUPIT - VEVERKU!!!XD ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie s řadou nezapomenutelných fórků, kdy Jon Lovitz navštíví muzeum Barbie, nebo Whoopi Goldberg nastupuje pod donucením do autobusu plného cvoků se slovy: přijeli jsme v raketovém autě, u kterých jsem doslova brečel smíchy. Plný počet nemůžu dát, protože snímek byl místy dost zdlouhavý a Rowan Atkinson byl přímo trapný. Takže za čtyři hvězdy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Autobus mířící na "sraz Lucek", který ukradne jedna z postav, je odkazem na jeden z prvních amerických sitcomů I Love Lucy (od r. 1951). Podobná setkání fanynek tohoto zásadního seriálu se konají dodnes. (franta.zila)

Reklama

Reklama