Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počínaje Psycho, přes Základní instinkt až po Mlčení jehňátek, dostává hollywoodský thriller pořádně zabrat v tomto gagy nabitém filmu italského scénaristy, režiséra a herce Ezia Greggia. Mlčení šunek staví žánr thrilleru na hlavu a setkávame se v něm se spoustou parodovaných známych osobností buď ze světa showbyznysu (Michael Jackson, Sharon Stone), politiky (Bush, Clintonovi) nebo hororu (Alfred Hitchcock). Příběh se točí kolem pátrání FBI po nebezpečném psychopatickém vrahu. Špičkový tajný agent Jo Dee Fostar (Billy Zane) se ocitá v myšlenkovém souboji s šíleným Doctorem Animalem Kanibalem Pizzou (Dom Deluise) a ještě v tvrdším souboji s namyšlenými nadřízenými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

me3x® 

všechny recenze uživatele

Ja tomu dávam 5* z čisto subjektívnych dôvodov. Oboznámim vás. Presne druh filmu na ktorý musíte byť poriadne v nálade. A to sme práve mali na intráku chodbovicu, keď sme si toto pustili. A tie neskutočne plytké scény a hlášky sú ako vyšité pre takúto situáciu, totižto keď máte v sebe zopár pohárikov a jointov. heheheehe... no proste, ako dobre, že sem tam sa natočí taká blbosť, ktorú pochopí aj človek s obmedzeným vnímaním. "Toto nie je motel, ktorý sa volá cintorín, ale cintorín, ktorý sa volá motel!" "ten človek prekračuje ešte aj gravitačné zákony..." ()

jeany23 

všechny recenze uživatele

Sice jsem si nedělala moc iluze,ale výsledek je pro mě docela milým překvapením. Kupodivu jsem se bavila: už jen ty hlášky Antonia Motela jsou prostě boží. Dávat odpad by bylo nespravedlivé, oproti současným perlám a'la Disaster Movie nebo Velkej biják má tohle nějaký příběh a ne moc nechutností. Top to sice není ale na jednorázové zabavení fajn. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy se záda nacházely na hrudi, modrá barva nebyla rozpoznatelná od červené a za vzkazy schovanými pod postelí bylo nutné vylézt na lustr, bylo pro mne velmi těžké nezasmát se některé z mlčících šunek. Pod hrozbou nabitého banánu se však musím přiznat, že nejeden fór byl i na mne příliš absurdní. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmové paródie ma nikdy nedokázali osloviť. Tento špecifický komediálny subžáner považujem za primitívne lacný druh filmárčiny. Preto je môj postoj ku tejto kategórii snímkou dosť prísny. Film Ezio Greggio "Mlčanie šuniek" by som označil za taký lepší priemer v tejto oblasti. Napriek tomu mu nemôžem dať viac ako dve hviezdičky. Ja proste tieto paródie nemusím. Nezdá sa mi to nijak zábavné, ani smiečne, ani vtipné... zato miestami to bolo hodne trapné. ** ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

K parodiím přistupuji dost odměřeně, protože jen málokteré z nich mně dokáží skutečně pobavit a zaujmout. Pár z nich to skutečně dokázalo a mám je rád, ale výtvory Ezia Greggia mezi ně určitě patřit nikdy nebudou, Tohle je má třetí zkušenost z jeho tvorbou a pokaždé odcházím spíše znechucen. Jediným štěstím je, že Mlčení šunek se velkým obloukem vyhlo žánrovému zařazení „horor“ a zůstalo pouze u komedie/thriller. Alespoň neprzní hororové databáze. A to i přesto, že si vzalo na mušku takové skvosty jako Mlčení jehňátek nebo Psycho. Slovo trapné/trapnost tu nabralo míru vrchovatou, ale přesto bych lhal, kdybych řekl, že jsem se tady párkrát nezasmál (a dokonce i nenuceně). Hlavně zpočátku filmu – ten byl docela dobrý. Konec už však byla jen jedna velká přehlídka ubohosti – stejně jako slavná scéna ze Základního instinktu. Docela se divím, že se do toho nechali angažovat herci jako Billy Zane, Bubba Smith, nebo Joanna Pacula. Charlene Tilton jsem vůbec nepoznal. Od Dallasu se hodně změnila – vzhledově k horšímu…30% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Náklady na výrobu filmu činily 3 miliony $. (Benjamin-L)
  • Ve filmu se objeví fotka a plakát herce Rogera Moora, který byl představitelem třetího Jamese Bonda. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama