Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Určitě jsem to už viděl dříve, ale až teď si to pamatuji. A... no... 120 minut by bylo až až. Tohle bylo něco strašného a ačkoliv jsme na to nakonec koukali rychlostí 1,5x, stále to trvalo tak asi tři měsíce, pocitově. Neskutečně protahované. Tady fatálně selhala zřejmě dramaturgie. Zase potvrzení teze: "To je tak, když si film režíruje sám scénárista". Ne, že by to nemělo dobré chvíle, ale roztahaností to bylo peklo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Až na príliš naťahovanú poslednú polhodinu je Wyatt Earp veľmi slušným westernom so všetkým, čo má tento žáner obsahovať. Kevinovi Costnerovi to čoby Earpovi svedčí, melodramatická rovina Earpovho citového života je decentne zľadená s dramatickými osudmi jeho šerifskej karéry. Prečo film komečne prepadol? Pretože nie je poprcornový ako Tombstone? ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Vzhledově se mi Kevin Costner jako Earp v prvních chvílích filmu moc nelíbil, až od poloviny jsem si zvykl a ke konci jsem uznal, že to byl dobrý výběr. Ale Dennis Quaid jako Doc Holliday mě zaujal více. .. Samotný snímek má sice tři hodiny, ale ukazuje celý příběh známého Wyatta Earpa. Je až neuvěřitelné, že někdo mohl mít takové štěstí a nebyl nikdy zasažen při takovémto stylu života. .. Rozhodně dobře natočený western založený na pravdivých událostech, takže se nestydím udělit i vyšší množství procent. .... HODNOCENÍ: 82% (4*) ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem opravdu nemohl vydržet. Koukat 3 hodiny na nudný western, bylo pro mě naprosté utrpení. Sága o rodině Earpů, ve které má hlavní slovo Kevin Costner, je zdlouhavá a neucelená. Příběh nám přeskakuje z jedné epizody ke druhé, není tu žádný tmelící prvek, který by to dával smysluplně dohromady. Vypadá to spíš tak, že si tvůrci napsali na papír, co je v každém westernu a pak to dali do pytlíku, zatřepali a vypadl jim z toho tento patvar. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslavnějších šerifů, proslulá přestřelka, spousta známých hereckých jmen a zatraceně přepálená stopáž. Příliš váhaví střelci neměli v nehostinných časech dobývání Divokého západu nikdy na růžích ustláno, Kevin Costner coby legendární šerif to ví a udělá v téhle nelehké době (snad) pořádek. Výsledek je docela utahaným listováním v rodinném albu, respektive v profesním, kdy emočně pasivní šerif přežívá množství přestřelek a nevzrušivě nás provádí tím nebo tamtím. Lawrence Kasdan (s Costnerem spolupracoval hned několikrát) v mnoha směrech sází na jistotu a nejednu scénu měl dotáhnout lépe, jiné měl nechat na podlaze střižny. Ale svého diváka si to s ohledem na roky opomíjený žánr najde. Stovky komparzistů, kulis i kostýmů, a hlavně tříhodinová délka. Pustit si takový film třeba v devět večer každopádně není nejlepší nápad. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení snímku Tombstone probíhalo ve stejnou dobu nedaleko a štáb vykoupil veškeré dobové oblečení v oblasti. Šaty pro tento film se tedy musely dovézt až z Evropy, což zpozdilo natáčení. (liquido26)
  • Film byl nominován na 5 Zlatých malin (Razzie awards) za nejhorší film, remake/sequel, režii, hl. herce a filmový pár (nominace pro Costnera a "kteroukoliv" z tří filmových manželek). "Vítězství" si odnesli Costner za nejhorší hl. herecký výkon a nejhorší remake/sequel filmu. (kenny.h)
  • Představitel Virgila Earpa, Michael Madsen, dostal nabídku hrát Vincenta Vegy ve snímku Pulp Fiction, ale nemohl z důvodu natáčení tohoto filmu musel odmítnout. (liquido26)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama