Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

mira007 

všechny recenze uživatele

Penzista Bronson opět kosí gaunery jako samozvaný soudce , přičemž gauner se pozná podle toho, že má barevný nestandardní účes, roztrhané hadry a vykulené oči. Oproti předchozím dílům ubylo syrové brutality - pouze jedno znásilnění a postižená ukáže jen prsa na tři sekundy. A Charles je starší a straší ... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rok 1985 byl rokem reaganovského akčního filmu - premiéru měly KOMANDO, RAMBO 2, ROCKY IV, AMERICKÝ NINJA a INVASION U.S.A. A nezadržitelně stárnoucí Bronson s PŘÁNÍM SMRTI 3 si v téhle společnosti rozhodně neutrhl ostudu, protože se v ní přizpůsobil osmdesátkám lépe než konkurenční DRSNÝ HARRY. Paul Kersey se tu vrací do New Yorku a potřetí se pouští do čištění špinavých ulic, které ale - jak diktuje doba - tentokrát nabývá rozměrů války, ať už použitými zbraněmi (těžký kulomet, bazuka), mnoha oběťmi na obou stranách, nebo prostředím upadající čtvrti, která už před příchodem Kerseyho vypadá jako po bombardování. Nejjednodušší možné řešení - že Kersey hned zkraje odkrouhne pomstychtivého šéfa gangu a bude klid (tak na pět vteřin, než ho nahradí někdo jiný) - se scenáristovi nehodilo do krámu a tak Kersey střílí jednoho pěšáka za druhým a za každého padlého gang zavraždí jednu ženu z obležené komunity. To celé za tiché podpory policejního kapitána z prvního dílu přeobsazeného Ed Lauterem, který Bronsona suverénně přehrává, jako ostatně snad kdokoli (a pochvalu zaslouží i správně hnusný záporák). Bronson vypadá v třiašedesáti zachovale a párkrát si tu i opatrně zaběhá. Jednoduchý děj svižně odsýpá a násilí vyeskaluje do pro dobové akčňáky opět příznačného, v téhle sérii ale nečekaně masivního akčního finále, které podle mě sérii krásně béčkově uzavírá, bohužel tvůrci museli přitočit ještě dvě již vysloveně mizerná pokračování. Jinak třetí PŘÁNÍ je poslední (sedmou) spoluprácí Bronsona a Winnera, kterého už mezitím začal nahrazovat na místě Bronsonova dvorního režiséra Jake Lee Thompson (natočili spolu osm filmů, mj. i čtvrté PŘÁNÍ SMRTI). Všem odpůrcům i fanouškům reaganovského akčního filmu vřele doporučuji navštívit - http://www.ruthlessreviews.com/the-ruthless-guide-to-80s-action/ ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Možná to už vypadá poněkud neoriginálně, ale dokud budou po stěnách lézt hnusní švábi, budou se muset nemilosrdně zamačkávat. A to samé platí i o tom lidském ksindlu. Tentokrát se přidal i "oscarista" Martin Balsam a zbrojní arsenál, který si každý správný veterán schovává po skříních. Protože, co uděláte, když vám někdo hází kameny do oken? Ovšemže na něj vezmete kulomet. Scénáristicky i režijně příšerné, ale miminálně u té závěrečné čtvrthodinové bitvy se člověk musí náramně bavit. ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Proste akcnak z 80. rokov. Bud to beries s nadhladom a bavis sa alebo vidis aka je to uberblbost. Bronson je asi najmenej sympaticky antihrdina vsetkych cias aj kvoli tomu, ze vlastne nic nehovori, takze na koolove hlaskovanie mozme zabudnut. Pokial ide o celu seriu, tak opat nastal posun niekam inam. Neviem ci k lepsiemu, ale zmena byva vzdy prislubom novych napadov (protitankova pest?:))). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Charlesom Bronsonom z jeho vydarenej série. Má veľmi dobrý príbeh o mužovi, ktorý prichádza navštíviť svojho priateľa z vojny, ale nájde ho zavraždeného. A ked´ zistí, že celej oblasti vládnu gangy, polícia je bezradná a slušní ľudia, ktorí nemajú kde ísť majú strach, ochotne prijme tajnú ponuku policajného šéfa preriediť oblasť od gangsterov. Spracovanie je ale také rozporuplné, na jednej strane je to oproti predchádzajúcim dielom už jasný prechod do čistého akčného žánru, čo mi plne vyhovuje, ale zároveň mi film príde taký nevyrovnaný, príliš často sa tu striedajú lepšie scény s horšími, gradácia mi neprišla dostatočná, schéma filmu sa mala rozhodne upraviť. Aj takto sa na film dobre pozerá, je to dobrá zábava, ale má až moc priemerných scén na to, aby bol skutočne dobrý. Akcie je tu dosť a je aj celkom dobrá. Väčšina filmu používa rovnaký typ akcie ako predchádzajúce diely, teda postrieľanie menšej skupiny protivníkov, len s tým rozdielom, že tu sa hlavný hrdina už nepotrebuje ukrývať pred zákonom a tak nemá problém zastreliť neozbrojeného zločinca pred množstvom svedkov uprostred dňa. A v záverečnej fázi sa už celá oblasť zmení na vojnovú zónu, gangsteri umierajú po desiatkach pod paľbou guľometu, pištole a dokonca nechýba ani protitanková päsť a je to príjemná zábava, ale chýbajú nápady, takto pôsobí akcia pomerne stereotypne. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Charles Bronson, Ed Lauter ako policajný šéf, príjemné postavy slušných ľudí a solídni záporáci. Réžia a technická stránka sú čistou rutinou, takže nesklamú. Pre mňa je trojka lepšia ako predchádzajúce diely a je rozhodne najzábavnejšia, ale stále ešte scenár a akcia zaostávajú za tým, čo by som chcel. 67% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Film sa natáčal iba štyri mesiace po neslávne známej streľbe Bernharda Goetza, ktorý New Yorku v decembri 1984 strieľal na štyroch čiernych mužov, keď sa ho v metre snažili okradnúť. Dvaja zomreli, jeden ochrnul a jeden mal ľahké zranenia. Po tejto udalosti Charles Bronson verejne prehlásil, že neodporúča ľuďom napodobňovať jeho postavu. (m.a.t.o.)
  • Podľa autobiografie Michaela Winnera sa Charles Bronson sťažoval, že starý nemecký guľomet, z ktorého strieľal na konci filmu, bol príliš hlučný a boleli ho z neho uši. Winner sa vtipne vyjadril, že by mohol prepísať scenár tak, aby si Bronson otvoril stánok s hotdogmi a zabíjal zloduchov otravou jedlom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama