Reklama

Reklama

Špunti na cestě

(seriál)
  • Slovensko Špunti na cestě
Komedie / Rodinný
Česko, 2022, 11 h 8 min (Minutáž: 49–53 min)

Hrají:

David Novotný, Anna Polívková, Jiří Langmajer, Tatiana Dyková, Pavel Liška, Pavla Gajdošíková, Miroslav Donutil, Arnošt Goldflam, Filip Antonio (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tatínkové brousí školní lavice, aby dětem vylepšili prospěch, maminky balí k moři i mušle a děti se nemohou dočkat, až budou na pláži. Vlny chorvatského Jadranu jsou téměř na dosah, tak co by se mohlo pokazit? No přece úplně všechno! Komediální seriál podivných členů jedné normální rodiny aneb všechno, co nechcete, aby se vám během dovolené přihodilo. Hrou osudu, vlastní hlouposti a několika nedorozuměními se tři generace rodiny Veselých ocitnou v upraveném obytném autobusu značky Robur a projedou s ním půl republiky. Sérii malých i velkých katastrof postupně promění v dobrodružství, které semkne rodinu pevně dohromady. Na cestě nakonec stráví velkou většinu prázdnin. A bude to nezapomenutelná jízda. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Seriál Špunti na cestě mě od začátku bavil svou uvolněnou letní atmosférou, která je neskutečně návyková a v těchto chladných dnech vyvolává v divákovi příjemné vzpomínky na teplé letní počasí, moc se mi líbila nádherná česká příroda, lákadlem je bezpochyby i herecké obsazení, nejvíc mě zaujal výborný Miroslav Donutil, autentický Arnošt Goldflam, vždy skvělý David Novotný či úderná ženská dvojice Anna Polívková a Tatiana Dyková. Bohužel tím ale můj výčet kladů končí. Většina mnou viděných epizod má značně rozporuplné kvality, humor je buď dětinský, anebo hloupý, poutavost značně kolísá, příběh mi přišel takový o ničem. Seriál jsem dobrovolně opustil po sedmi epizodách, víc už jsem tak nějak vidět nepotřeboval, třeba se ale k těm zbývajícím dílům někdy vrátím. 3/10. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

I když mě na konci Mirek Donutil dojmout se (a Pavlíček s Hrubešem hrubě se rozesmát), zbytek seriálu byl tak zmateným, bezdějovým a postavami zapleveleným nepořádkem, že se dost divím, jak mohlo něco takového projít v ČT dramaturgií. Kdyby se snížil počet dílů a jejich stopáž osekala na "klasických sitcomových třicet," většinu balastu by se podařilo vyhodit, ale takhle to byla dost hrůza. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Špunti na vodě mě bavili. I to byl jeden z důvodů se těšit na tento seriál. Plus jeden z dalších důvodů bylo třeba i to množství herců, kteří se tu ukázali. Výsledek je ale nemastný, neslaný, nezábavný, místy i nevtipný seriál, který cílí spíš na mladé, než na dospělé. Jen teda nevím, jestli si z toho mladí něco odnesou a jestli je to vůbec bude bavit. Mě to moc nebavilo. Některé linky mi přišly třeba úplně ulítlé a dělaly ze seriálu neskutečné béčko. Největší plus na seriálu je ale jednoznačně jeho největší předností – a to je nezaměnitelná atmosféra letních večerů, na které se po každé zimě nemůžu víc natěšit. Když už nic jiného, tak mi to v průběhu zimy připomnělo, jak je v naší zemi v létě u rybníka krásně. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání.Po každém díle jsem doufala,že je to jen rozjezd. Ale vůbec se to nelepšilo. Špatné dialogy,nesmyslné zápletky, které bohužel nebyly ani vtipné. Dokonce díl nazvaný Guru,který zesměšňuje a uráží hinduismus byl  velmi ubohý. Nevadí mi filmová umělecká nadsázka, ale tady jsem ji nepochopila. Opravdu ani jeden díl se nepovedl. Už dlouho jsem nebyla tak zklamaná. Herci se snažili,ale asi to nestačilo. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Sympatické postavy a jejich obsazení (David Novotný se sice snažil, ale Hynka Čermáka z původního filmu nahradit nemohl; Liškova postava prakticky totožná s postavou v seriálu Prázdniny), pohodová letní atmosféra, sem tam nějaká ta skvělá hláška nebo scéna. Dějově to ovšem docela kolísá, postavy se místy chovají dosti nelogicky - nikdo nemusí chodit do práce a může si na více než měsíc (což zaznělo v dílu kdy se Arnošt vrací domů) odjet na dovolenou, nastávající trojnásobná matka pravděpodobně rodí poprvé dle svého chování, chaotické cestování - pojedeme tam, ne tam, a pak tam.... Konec dojemný, i když trošinku kýče tam bylo. Celkově se mi seriál líbil, klidně se na něj podívám po čase znovu. Hodnocení na 3,5*. ()

Galerie (217)

Zajímavosti (20)

  • Když Karel (Miroslav Donutil) vyráží autobusem zachránit Igora (Jiří Langmajer) a Nelu (Tatiana Dyková), jede autobusem bez svatební výzdoby. Jakmile dorazí na místo, je autobus ozdoben na svatbu, když ovšem dorazí do nemocnice, autobus výzdobu opět nemá. (MaraF)
  • Film se natáčel v bývalém Brdičkově mlýně ve Šlakhamru, stejně jako předchůdce, film Špunti na vodě (2017). (rakovnik)

Reklama

Reklama