Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novela „Black Beauty“ od Anny Sewell patří již od prvního vydání knihy v roce 1877 celosvětově mezi nejoblíbenější příběhy se zvířecí tématikou. Příběh je vyprávěn hlavní postavou, jedinečným černým hřebcem s bílou "hvězdou" na čele, kterého životní pouť zavede z idylické vesnické krajiny, plné potěšení, do ulic Londýna, dlážděných kočičími hlavami. Verze režisérky a autorky scénáře Caroline Thompson (Tajemná zahrada) patří bezesporu mezi nejvydařenější. Jistě si oblíbíte vzdorovitou kobylku Ginger, škodolibého poníka Merrylegse i galantního hřebce jménem Beauty, jehož velkorysé srdce mu pomáhá vycházet s ošetřovateli, ať jde o ty laskavé, jakým je bezesporu kočí Jerry Barker (David Thewlis), i ty hrubší, počínaje farmářem Greyem (Sean Bean) nebo mladým čeledínem Joe Greenem (Andrew Knott). (Magic Box)

(více)

Recenze (96)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Velmi slabá adaptace knižní předlohy The Black Beauty (Černý krasavec) od Anny Sewellové, přesto působivý film. Rozhodně ale nedokázal plně vystihnout sílu atmosféry a čistotu duše Černého Krasavce při jeho nesnadné cestě životem... Lehce nadhodnocuji kvůli své oblibě koní obecně a konkrétně tohoto příběhu. 80% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Krásná podívaná pro všechny generace. Knihu Anny Sewellové jsem jako malá zbožňovala a film mě potěšil snad ještě víc, protože vidět hrdiny - zejména ty čtyřnohé - přesně tak, jak jsem si je představovala, bylo pro duši velmi vítaným pohlazením. Přesto se nejedná o nějakou typicky rodinnou podívanou, tóny, které občas zaznívají, jsou dost temné, a ani s tím happyendem to není tak veleslavné. Elfmanova variace na anglický folk skvěle doplňuje děj a svou práci znamenitě odvádějí nejen herci obdaření hřívou a ocasem. Milovníci Harryho Pottera a Lupina zvlášť se mohou potěšit pohledem na mladého Davida Thewlise. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film natoceny z uhla pohladu kona je ... krasny oddych. Kone su tiez stvornohe tvory a zasluzia si lasku, nestacia len filmy o psoch a mackach. Pripadne selmy mackovite. 100 %  Smutny fakt ze je film v cervenej farbe davam jednoznacne za vinu tomu, ze film objavili vystudovani filmovi teoretici -elitari, ktori si zase dokazuju yntelechtualnu nadradenost zonglovanim s odbornymi termitmi z tej zumpy zvanej filmova teoria - aby proste ukazali ze su nieco viac ako laik -nedouk. ktory pozera na filmy preto aby sa bavil a nie preto, aby studoval odborne termity miestnych prechytralych tlchub. Takze strucne : prvy film este reziser nema skusenosti s tocenim, zacina od reziserskej nuly a s nulovymi skusenostami. Tudiz kopa 5 hviezdickarov tuna je uplne mimo a myslim si o tychto 5 -hviezdickaroch, ze vo filme objavili aj take zakodovane odkazy a skryte symboly, o ktorych nema najmensieho tusenia nielen reziser ale ani herci. Proste vystudovane filmove teoretiky -elitari videli viac nez reziser natocil. 50 % ()

goniss 

všechny recenze uživatele

No coment. Od začátku zrhuba do 3/4 filmu jsme si říkala, ano, velice věrohodné scény s koňmi, ano, pořá existují lidé s čistou duší a pochopením pro koně, ano, ted se stane to a ono.. Od 3/4 do konce jsme se sama ocitla ve filmu, který mě konečně vtáhl dovnitř, kdy jsem (a nestydím se za to!!!!!!) nejednou uronila slz, a kdy jsem byla pevně rozhodnutá, že takhle mocný příběh o 'šťastném jedinci' je natolik emotivně mocný, že se mu lecjaký trapný romantický film s lidma nevyrovná. Kdybych měla říct, jestli je tenhle film lepší, než kterýkoliv jiný doják podle světového žebříčku klidně i na prvním místě, řeknu že BLACK BEAUTY je tisickrát lepší !!!!!!! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Filmy o koních jsou asi z hlediska producentů dosti rizikové. Moc se jich netočí a co jsem tak četl tak tato verze Black Beauty byla finančním propadákem. Což je škoda, protože je to krásný film a vesměs se mu nedá nic vytknout. Hádám, že se dost drží knižní předlohy a vzhledem k tomu, že se jedná o film adresovaný především dětem, je naopak obdivuhodné že nikdy nesklouzne ke kýči, jako jiné filmy o zvířatech. To jestli se vám bude film líbit záleží na tom, jestli máte rádi koně. Já je zbožnuju. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Autorka původní román z roku 1877 psala v posledních letech života. Kniha se stala velmi populární a zařadila se mezi nejprodávanější knihy všech dob. (nezavisla)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach po celom Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama