Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

iamek 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování legendárního prvního dílu. Samozřejmě druhý díl není tak kvalitní jako předchozí díl, ale u dvojky se nebudete nudit a druhý díl Lvího krále vám dokáže vykouzlit úsměv na rtech. O humor celých 80 minut se především stará Timon a Pumba. Jejich hlášky nemají prostě chybu a celý film docela slušně táhnou. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Nemozem si pomoct ale tento film ma tolko krasnych momentov. Skoda slabsej animacie a hudby(aj keď hudba je rozhodne nadpriemerná, na zimmerove melódie z jednotky však nestačí)........Inak sa ale nemozem stazovat. Zopar pesniciek je naozaj vydarenych a filmu nechyba humor ako aj hrejiva romantika. Aj napriek tomu, ze s jednotkou sa to neda zrovnavat ma pokracovanie Levieho krala ocarilo. V porovnani s trojkou je to excelentne ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na jednotku to nemá, ale inak je to celkom fajn rozprávka. Pokračovanie v podobe Simbu a jeho rodiny ma tiež bavilo. Krásne pesničky, postavičky, príbeh, pre deti ako stvorené. Trocha ma mrzí to elitárstvo a reči o tom, že musíš byť kráľovná, lebo to máš v krvi a podobné reči, z prvého dielu a jeho malých nedostatkov sa nepoučili a tak musím tentokrát už aj znížiť hodnotenie. Príbeh je to už iný, nie je to také presvedčivé, ale je to v mnohom pre deti poučné. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Levieho kráľa ma bavilo. Nebol to už level jednotky, ale stále to malo čo ponúknuť a dejovo to bolo v podstate voľným pokračovaním a tvorcovia pekne premostili. Hudba opäť nádherná a vizuálne to bolo na tú dobu spravené unikátne a lákavo. Teším sa z podobných rozprávok, ktoré okrem nielen detského potešenia ponúknu aj nejaký ten odkaz. 75 % ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála dvojek, která se ještě drží kvality jedničky a to se jedná o vedeo film. U žádné disneyovky dvojka nedosáhla kvalitou jedničky. Tu se to povedlo. Opět příběh Shakespearův, tentokrát Romeo a Julie. Opět nádherné písně. Tentokrát byla použita i píseň z broadwayské verze původní "šou": He lives in you. Kdysi jsem si říkal, škod, že ji nepužili v directors cutu v původním filmu. Ale pak, když jsem ji zřel tu, tak jsem se kochal. Stejně tak nádherná píseň, kdy zavrhnou Kovu. Trojka již je prča a mělo se to jmenovat jinak. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Syn Ziry a kamarád Scara z Lvího krále se jmenuje Kovu, což ve svahilštině znamená "jizva", stejně jako Scar (Kovu a Scar přesto nejsou v žádném příbuzenském vztahu). "Zira" znamená "nenávist" a jméno jejího nešťastného staršího syna "Nuka" znamená "zápach". (HappySmile)

Reklama

Reklama