Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má úžasnou jiskru. Dřív jsem si (asi i kvůli dabingu, teď konečně originál) až tak nevšiml, jak přesvědčivý Tom Cruise byl. Má sice ty svoje pověstné zářivě psychologické momenty, které se prostě nehodí, ale jinak je velmi zajímavý. Sepsal etický kodex své profese sportovního agenta, sklidil mezi kolegy uznání (dosud šlo hlavně o bezohlednou honbu za vysokými honoráři), ale u vedení nepochodil a dostal padáka. A o většinu špičkových sportovců, o které se v agentuře staral, přišel. Zůstala mu svobodná matka, její roztomilý synek a jeden průměrný hráč amerického fotbalu se střelenou rodinkou. A racionální uzavřenost, která ničí jeho milostné vztahy. Cameron Crowe je možná citlivka, ale dialogy píše velmi obratně, vztahy mezi postavami mají uvěřitelné kontury, emoce rozhodně nejsou mdlé. Během jednoho snímku točí žánry a nedělá to vůbec špatně. Ač u každého je tak trochu kostrbatý. Všichni si tu vylévají srdce (Cruise samozřejmě dojde od sobectví k sebepoznání), a i když může Crowe něco vyjádřit jen obrazem, stejně někdo otevře hubu. Do toho volí skvělé skladby, jeho milostná linie je krásně obyčejná – tehdy hlavně díky křehce půvabné a prakticky neznámé Renée Zellweger – a i v menších rolích získal skvělé parťáky (možná tak trochu prokletý Oscar Cuby Gooding Jr.). Za mě stále dobré. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hodně nenápadný filmek od rutinéra Camerona Crowea o to více mě překvapilo že měl v roce 1996 5 nominací na Oscara a navíc jednu z nich proměnil. Za vedlejší roli dostal Oscara Cuba Gooding JR. , který abych řek pravdu, mě moc nenadchl. Co se mi na Jerrym Maguirem líbilo nejvíce je spojení toho sportovního prostředí s romantickým film. Ale ta romantická část mi to později docela kazila. Byl bych mnohem radši, kdyby se film týkal čistě sportu. Pittův Moneyball to sice není, ale příjemný průměrný film to je, i když je stopáž docela přepálená. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v krátkém sledu sem odmazal další letitý rest ve kterém mají shodou okolností také prsty Cameron Crowe a Tom Cruise a po nezáživném Vanilla Sky je Jerry Maguire doslova balzám na duši. Crowe si vzal trošku ze sportovních dramat, ždibet vztahového dramatu, špetku romantické komedie, přidal k tomu okouzlující Renée a zábavného Cubu Goodinga jr. a stvořil příjemný mix, který není třeskutě vtipný ani přehnaně dramatický, ale dohromady funguje velmi dobře i po skoro třiceti letech. Opět tomu sice lehce ubírá zbytečně přebujelá stopáž, kdy by se dalo leccos vypustit, ale není to zase nic co by se nedalo vydržet a přebilo jinak pozitivní dojmy...70% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, že veškeré dění kolem sportu je tvrdý byznys ... se vším všudy. A taky o jednom veleúspěšném sportovním agentovi, který byl nenadále stižen lehkou depkou z vlastního přístupu ke klientům, v návalu upřímnosti sepsal pravidla pro globální nápravu neutěšené situace ... a následně své memorandum neuváženě ZVEŘEJNIL v agentuře, která ho zaměstnávala. A vy se můžete v klidu seznámit se všemi následky jeho naivního impulsivního činu. Děj je lehce předvídatelný a stejně lehce stravitelný - kromě toho poměrně zručně vybalancovává všechna klišé, kterým se v rámci žánru romantické komedie nedokáže vyhnout. Vidím to asi tak na 3,5* ... přičemž o osudu čtvrté * jsem pro tentokrát nechala za sebe rozhodnout Toma Cruise. ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Film me dlouho mijel velikym obloukem ( v detstvi jsem nekoukal na americkej fotbal a spis nez filmy s Cruisem jsem zral Tarantinovky a ceckovy horrory ), dostal jsem se k nemu az na ted a musim rict ze si me velice rychle ziskal. Neni to zadna odsejpacka nebo stezejni film Tomovy kariery, ale pekna a nenasilna sonda do fascinujici prace sportovniho agenta, kterej musi dohromady skloubit casove neuveritelne narocnny zamestnani + rodinnej zivot se svoji asistentkou. Toho fotbalu tam mohlo bejt vic, Cardinals sice nefandim, ale nemuze bejt kazdej film o Dolphins a prece jen to neni Ace Ventura ze...takze u me za hezky 4 hvezdy a celkove 7/10 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Natáčelo se od 11. března do 5. července 1996. (Varan)
  • Tom Cruise si nepamatoval, že Bonnie Hunt s ním pracovala ve filmu Rain Man. Myslel si, že si dělá legraci, když mu řekla, že spolu už natáčeli. (don corleone)
  • Postava Erica Stoltze se jmenuje Ethan Valhere. Stoltz hrál postavu jménem Valhere i ve filmu "Řekni cokoliv...", který také režíroval Cameron Crowe. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama