Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (242)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Ten film se na svou stopáž nijak zvlášť nikam neposouvá. Jde zas o to správně se v životě rozhodnout a nasměrovat svůj osud tím lepším směrem. O tom jsou vlastně všechny Croweovy filmy, jen s tím rozdílem, že každý je jinak (líp/hůř) formálně vystavený. Jeden z nejmíň zasloužených Oscarů vůbec, kdy hysterický černoch zahrál hysterického negra. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe vyjjma příšernosti Elizabethtown fakticky nikdy nezklamal, přičemž Jerry Maguire není vyjímkou. Na druhou stranu čekal jsem skutečně mnohem procítěnější příběh, v němž bude chemie skoro až hmatatelná, což se tedy nepovedlo. Není to vina Renée ani Toma, protože ti sami o sobě odvádějí skvělou práci (o Cubovi není nutno vůbec mluvit - excelentní). Někde cestou se vytratila ta atmosférická jiskra, jež dělá z filmů kalifornského rodáka ty nezapomenutelné a láskyplné životní eposy. Současně mi během zlomových scén bolestivě chyběl hudební podkres. Ano, můj milovaný Bruce Springsteen dvakrát zabrnká v tu pravou chvíli, ale jindy si to žádalo přidat. Trošku zklamaných 7/10! ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Hodně nenápadný filmek od rutinéra Camerona Crowea o to více mě překvapilo že měl v roce 1996 5 nominací na Oscara a navíc jednu z nich proměnil. Za vedlejší roli dostal Oscara Cuba Gooding JR. , který abych řek pravdu, mě moc nenadchl. Co se mi na Jerrym Maguirem líbilo nejvíce je spojení toho sportovního prostředí s romantickým film. Ale ta romantická část mi to později docela kazila. Byl bych mnohem radši, kdyby se film týkal čistě sportu. Pittův Moneyball to sice není, ale příjemný průměrný film to je, i když je stopáž docela přepálená. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tento film je první, kterým jsem si okusil tvorbu režiséra Camerona Crowea. Nevím jestli je to dobře nebo špatně, ale z Jerryho Maguirea mám dobrý pocit. Celou dobu film ostře balancuje na tenké hraně mezi komedií a dramatem. Záleží taky na divákovi jak se rozhodne film přijmout. Já jsem se na jednu stranu bavil občasnými hláškami nebo hereckými výstupy, ale taky jsem sledoval vcelku zajímavé osudy lidí, kteří to chtějí za každou cenu někam dotáhnout. Jerry Maguire to chtěl dotáhnout rozhodně daleko. Na konci filmu pak záleží na divákovi jak jeho "úspěch" posoudí. Film má trošku jiný problém a tím je vypravěčství Camerona Crowea. Crowe střídá tempa. Chvíli to ubíhá a chvíli se to nechutně vleče. Vynikající kamera Janusze Kaminského, která zaujme hlavně úžasnou procházkou po kanceláři po tom co Maguire dostane padáka. Taky OST, složený se z více či méně známých písniček, rozhodně uši neutrhne. Tom Cruise v hlavní roli je naprosto excelentní. Abych pravdu řekl, tak se mi zde líbil ještě víc než v Magnolii a to už je vážně co říct. Renée Zellweger je hezká a navíc opravdu umí hrát (ale furt se nemůžu zbavit pachuti s názvem Deník Bridget Jonesové ). Jerry Maguire je film, který rozhodně stojí za vidění. Možná se vám budou dvě hodiny dvacet minut zdát trochu moc, ale věřte, že čas vložený do filmu, za to rozhodně stojí. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ne tak úplně sportovní film, ale přesto o sportu. Zajímavá byla ta romantická linie, protože se tam motalo děcko a kamarádství místo lásky. Ale co by to bylo za Cruisea, kdyby se z toho všeho v pohodě nedostal a ještě u toho stihnul rozhazovat svoje švihácký úsměvy. Vždy mě dokázaly udivovat takové ty různé domácí debatní spolky, no tenhle s rozvedenejma drbnama byl ten nejúděsnější. Jednou se mi film líbil, než jsem zapomněl, o čem to bylo. Podruhé už jsem si na to vzpomněl, ale už se mi tak nelíbil. Ale stejně jsem si ho užil. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Jann Wenner, který hraje postavu Scully, je v reálném životě vydavatel časopisu Rolling Stone, pro který kdysi pracoval režisér filmu. (don corleone)
  • Natáčelo se od 11. března do 5. července 1996. (Varan)
  • Hlavní role byla napsána původně pro Toma Hankse. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama