Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (242)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe se prý na tenhle výkon připravoval čtyři roky. Chtěl nám připravit "inteligentní drama s romantickým cítěním a satirickým nádechem". Jediné, co jsem v tomhle filmu našel, byla trocha rozplihlé romantiky, na níž bych si každopádně raději zašel někam jinam než ke Cruisovi, jehož rodinná stylizace je vyloženě odporná. Čemukoli společnému s pohledem do světa sportu či jinému inteligentnímu zhodnocení nějakého společenského problému je ale tenhle film samozřejmě na hony vzdálen. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Toto bol film, keď mi Cruise prestal vadiť, pretože dovtedy až na výnimku v Rain Manovi, ktorého zbožňujem napriek tomu, že tam hrá Cruise, mi ten jeho stereotyp namysleného frajera strašne vadil. Tu hrá našťastie len chlapíka s dobrým srdcom, ktorý ešte nedospel. Aj vďaka tomu romantickú líniu ťahá Renée Zellwegerová prakticky celý čas sama. Až vo finále sa pripojí aj Cruise, ale je to také nemastné neslané. Našťastie tu je Renée neskutočne roztomilá a práve v tomto filme som si ju prvýkrát poriadne všimol. Celá tá športová línia je celkom zaujímavá a je mi jedno jak veľmi je vzdialená od reality. Ja Cubu Goodinga Jr. mám rád a jeho hlody ma v tomto filme celkom bavili. Ale toho Oscara fakt nechápem za čo dostal. Norton alebo William H. Macy podali v tom roku oveľa lepšie výkony. Okrem nefunkčnej romantickej línie je najväčším problémom filmu brutálne prestrelená stopáž. Skrátenie o 30-40 minút by filmu fakt prospelo. Pred rokmi ma film bavil podstatne viac, ale dnes som sa pri ňom už často nudil. Proste tomu chýba poriadny drajv a pomaly v každom ohľade ide len na pol plynu. Takže celkovo to je len sympatický mierny nadpriemer. 6/10. ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Nemusim se na Maguira divat ruzovymi brylemi abych poznal, ze si tady Tom Cruise honí triko a předvádí, jaký je to narcis. Jeho gestikulace a mimika ve vetsine filmu je stejna, dojemne okamziky vyznivaji naprazdno a kdyby zde nebyl ukriceny Gooding žunior, tak bych se přes prvni hodinu nikdy nedostal. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Film mne překvapivě chytl a nepustil což je bez větších řečí hlavní klad, který mu v mých očích zvedá hodnocení. Zpětně, ale přemýšlím co mě na něm vlastně chytlo? Cuba Gooding Jr. mne nebavil, americký fotbal nemusím (miluji sport, ale rugby je lepší)... Svět agentů mne baví, ale zde nebyl pojatý nějak skvěle propracovaně prostě tam jen byl. Vztah mezi Jerrym a Dorothy působil uvěřitelně, ale taky té romantiky nebylo nějak moc. Tudíž ve finále vše vyšlo tak nějak polovičatě, ale v globálu to dokázalo bavit. Dávám tedy polovičaté hodnocení a to 3* . ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Bohužial som sa k tomuto kúsku dostal len so (starým nekvalitným) dabingom, a strata originálnych emotívnych chvení v hlasoch nadpriemerne ubrala na prvom dojmu. Takto som dostal len priemerný film, ktorý si už asi znova nepustím. Škoda. Ps: Nebyť toho tipického chlapčeka z filmov 70-80tich rokov, bolo by to za 4 aj napriek strašnému dabingu... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Krátce před natáčením filmu byl vyhozen trenér Detroit Lions Wayne Fontes. Jeho role ale byla ve filmu ponechána. (don corleone)
  • Do hlavnej ženskej úlohy bola zvažovaná aj Anne Heche, ktorá rolu nezískala kvôli tomu, že na konkurze prehlásila, že nerozumie deju filmu, pretože podľa nej nebolo možné vytvoriť milostný príbeh medzi mužom a ženou, kde muž v skutočnosti nemiluje danú ženskú postavu. (Msscastillo)
  • Dvě instrumentální skladby Paul McCartneyho byly ve filmu použité. Crowe se s McCartneym nikdy nepotkal, pouze obdržel pásku jako odpověď na svou prosbu. Potkali se až o pět let později v Los Angeles. Výsledek tohoto setkání byla ústřední melodie k filmu "Vanilkové nebe", která mu přinesla Oskara. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama