Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 5
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 5

Recenze (1 991)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Cameron opět překvapil - ani ne tím, že všechny náročné scény bravurně režijně zvládl, ale spíše že natočil svůj první romantický film. A opět na jedničku. Když už bych měl být škarohlíd, tak bych vytkl jen vcelku zbytečný prolog a závěr, který se odehrává v současnosti. I bez něj by totiž snímek neztratil nic na své ohromující působivosti. Možná že by ale James neměl roli pro svého oblíbence Billa Paxtona. :o) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Film nemusí disponovať nutne dokonale prepracovaným scenárom pokiaľ dokáže zaujať aj inými aspektami. A Titanicu sa to darí vrcholne - po technickej stránke bezchybné predstavenie so strhujúcou atmosférou ale má v sebe aj kus srdca a postavy, ktorých osudy nemôžu nezaujatého diváka nechať chladným. Doteraz mi skutočne nie je jasné, prečo je tak nadčasový príbeh a jeden z najkrajších romatických príbehov všetkých čias prijímaný tak kontroverzne. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Titanic má to štěstí, že jsem na něm byl kdysi jako jedenáctiletý puberťák v kině a musím říci, že jsem se rozhodně nenudil, i když i už tehdy mě zrovna nepřesvědčil scénář a většina hereckých výkonů (příjemnou výjimkou dle mne byl Kate Winslet). Poslední dobou už však mám Titanicu po krk, zvláště když ho takřka každý týden dávají na satelitu, kde si ho přehazují RTL, VOX a Kabel1 a naposledy ho dávali dokonce po poledni; taková to bývala pecka. Pamatuji si, že když běžel poprvé v televizi (na RTL), mohly se nejprestižnější německé firmy porvat o sebemenší ždibečky reklamního času a samotný film se kvůli reklamám protáhl na dobrých 250 minut... Kde ty časy jsou? ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak předně je to kvalitní film. Avšak o počtu oskarů by se rozhodně dalo polemizovat. V každém případě fakt, že tento film zná určtiě mnoho uživatelů čsfd, už napovídá, že tu mluvíme o nezapomenutelném filmu. Leonardo DiCaprio splnil to, co měl, ale nepřidal nic navíc (narozdíl od Co žere Gilberta Grapea) a výkony ostatních herců (snad s vyjímkou Kate Winsletové) lze pominout. Ale rozhpodně je tu poutavý příběh, skvělá kamera, výprava a také výtečná hudba. Film bych si do top 10 nepřidal, ale musím hodnotit 5*. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na prvních pár zhlednutí v TV umírněné nadšení díky všední rádoby nevšední love story, ale nyní po 12 letech a po čerstvém (a v mých očích o chloupek horším) Avatarovi v krevním oběhu konečně doceňuji Titanic naplno... Omamné kamerové záběry, pompézní výprava, působivý příběh s mladičkým a nevinným párem v centru, jejichž několik vskutku nádherných momentů se zarývá i do mého "dřevorubeckého" srdce... Mno, zkrátka stejně jako znamenal Titanic monument mezi plavidly, představuje i Cameronův Titanic monument v kinematografii velkofilmů. 9/10 ()

Galerie (410)

Zajímavosti (381)

  • Lodní orchestr jako poslední píseň zahraje (předtím, než se úplně rozejdou se slovy: „Pánové, bylo mi ctí s vámi hrát“) slavnou náboženskou píseň „Nearer, my God, to Thee, nearer to Thee“, v češtině známou jako „Blíž k Tobě, Bože můj, vždy k Tobě blíž“, která se často hraje na pohřbech. (tommahol)
  • Keby 56-karátový modrý diamant osadený v bielom zlate naozaj existoval, mal by hodnotu viac ako 500 miliónov dolárov. Pri nakrúcaní bola použitá rekvizita za 9,400 dolárov. (krasomama)
  • James Cameron původně pro roli Jacka o Leonardu DiCapriovi neuvažoval, protože mu nepřipadal dostatečně mužný. Z návrhů studia mu připadali vhodnější spíše Matthew McConaughey nebo Chris O'Donnell. Nechal se ale castingovou režisérkou přemluvit a pozval DiCapria na schůzku do své společnosti Lightstorm. První podezření, že mohl najít svého hlavního hrdinu, v něm začalo klíčit, když si všiml, že na setkání přišly i naprosto všechny ženy, zaměstnané ve firmě, včetně sekretářek a účetní... (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama