Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavný televizní pořad pro děti, plný úsměvných hraných scének, písniček či veselých vyprávění, tvořený bezvadnou partou těch nejpovolanějších interpretů, v čele se Štěpánkou Haničincovou, Láďou Gerendášem, Josefem Dvořákem či Jitkou Molavcovou. V letech 1977-1990 vzniklo Malých televizních kabaretů více než sto, a to v několika obměnách sestavy, která ovšem vždy byla úžasná a ani občasná improvizace jim nebyla cizí. Takovýto pořad dnes již není moc k vidění a bezpochyby Malý televizní kabaret osloví i dnešní generaci. (pfa)

(více)

Recenze (88)

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Mámu, tátu, strýce, tetu pozvěte do kabaretu až se zase jako dneska srazíme. Zamáváme z obrazovky, do křesel i na pohovky, už se na to dneska těšíme." No, přednost tohoto pořadu je právě to, že z poučování, moralizování si dělá legraci. A tím myslím legraci na opravdu vysoké úrovni. Scénáristé Ondřej Suchý a Oldřich Dudek to psali s evidentní radostí a herci byli neméně dobří. Zvlášť Jitka Molavcová a Ondřej Havelka. "Tak čau! A příště zase všichni sejdeme se jako obvykle. Já přijdu s kytkou, tumáš, čichni, kytka bude vonět nezvykle. Mně poznáte, neboť jediný budu mít v kapse noviny. Já na hlavě budu mít čepici, kravatu a v ruce krabici. Tak čau..." Z toho, že si to všechno pamatuju, poznáte, jak to na mě zapůsobilo. :-) 90 % ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Kabaret, frkačky za kačky a s tím spojená ta lepší část televizní zábavy pro malé děti objevující se pravidelně každé sobotní (nebo nedělní ?) ráno na obrazovce. Všichni protagonisté se hodně snažili a vůbec mi připadlo že se i oni dobře baví. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Frk, frk, a hned je tu parodie nejenom na pohádky. Dr. Voštěp budiž prostým a krásně okatým příkladem toho, čeho se bylo možné nadát od téhle partičky. Jako dítě jsem kabaret zbožňoval, a ve svém současném stavu se taky rád podívám, když mám náhodou v příslušnou dobu cestu kolem televize. Sice už se nesměju jako tenkrát, ale aspoň ten vlídný úsměv se dostaví spolehlivě. Netřeba nám Degentubbies ani úchylných plyšáků s podle hesla "Sezame, otevři se!" otevírací hlavou (čímž rozhodně nemyslím klasika české úlisnosti, pana Mufa!), dokud máme malý, ale náš, televizní kabaret. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jednoznačně za 5*, dnes s úsměvem na rtech a s bohužel už s téměř nenávratnou nostalgií i s trochou nadsázky jen za 3*. Ale neříkám že se nejednalo o jeden z nejlepších dětských pořadů-vysoce nadprůměrných v tehdejší tvorbě pro děti který kdy byl na našich televizních obrazovkách odvysílán, a to i z dnešního pohledu. Něžně scénářově přímo poeticky laděný rodinný pořad se spoustou pěkných písniček a zdařilých vystoupeních, kde účinkující humornou formou nabádali děti, jak se mají chovat a se spoustou jiných překvapeních. Slyšel jsem ale pár názorů dnešních třicátníků (a více) a ty říkali že se jejich děti při tomto pořadu už dnes nesmějí-nebo se skoro vůbec nezasmějí. No každá doba má holt své-dnešní děti už jsou odkojení úplně na něčem jiném (ne že by tomu nerozuměli)-takže spíš jim to připadá zastaralé a nemající dnes už co nabídnout a říct. Ale pro mou generaci-když nic jiného nebylo to bylo samozřejmě o něčem jiném.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně plný počet hvězdiček ... jako malá jsem se těšívala na Štěpánku, Pepu, Jitku a další. "Tak čau a příště zase všichni sejdeme se jako obvykle ... já příjdu s kytkou, tumáš čichni a kytka bude vonět nezvykle .... Mě poznáte neboť jediný budu mít eee v kapse noviny .... já na hlavě budu mít čepici, kravatu a v ruce krabici ... Tak čau!" :-) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pořad pro děti, o jehož kvalitě si tvůrci dětských pořadů mohou nechat posledních 20 let jen zdát. V záplavě "Teletubbies", "Pokémonů" a podobných hovadin, totiž podobná věc citelně chybí. A radost bavičů z toho, že dělají radost dětem, čehož je "MTK" plný, už chybí úplně. 90%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vážně skvělé, hlavně díky nezapomenutelné Molavcové a Dvořákovi. Výnikající kreativní a zábavný pořad pro děti. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála pořadů, který dětského diváka nepodceňuje. Ještěže to sem tam pořád dávají. I po letech je to inteligentní zábava, nejen nostalgie. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Mentorující Štěpánka s příšerným účesem, veletrapná Molavcová s Dvořákem, ostatní kašpaři v čele s vlezlým Havelkou a němým Papežíkem, to byl očistec! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Studio kamarád nabízelo ve svém programu lecos, ale snad krom Arabely, Návštěvníků a Létajícího Čestmíra jsem hned po nich měl nejraději Malý televizní kabaret. Tá dokonale sehrané sestavě to báječně fungovalo. Byla tam i interakce s malými diváky ve studiu a já si vždycky královsky bavil. Ondra havelka, Gerendáš, Jitka Molavcová, Lábus, Zedníček, Dvočák... Opravdu povedený malý kabaret do TV!  * * * * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ta kvalita měla prokazatelně sestupnou tendenci, ale asi nejlepší byl kabaret coby trio, v němž Pepa Dvořák exceloval. Pak s přibráním dalších herců do party začaly být scénky hodně křečovité a docházely i nápady. 60% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo perfektní! Pamatuji si ze Studia kamarád! "MilOUš?!!!" Tam se účinkující skutečně vybláznili! :-) Z nostalgie dávám 4 hvězdičky, doufám, že bude možnost vidět to s odstupem času znovu. ()

Související novinky

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama