Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slasť pre pamätníkov VHS éry, peklo pre dnešnú mládež. Alebo keď ste chceli vedieť, čo vlastne znamenajú čínske draky a báli ste sa opýtať. Záverečná konfrontáca sa nakoniec ukazuje ako zhola zbytočná, stačilo odovzdať perlu včas do rúk skutočného majiteľa a obe strany by ušetrili zopár ľudských a "ľudských" životov. Inak ale film šľape od začiatku do konca, prevládza pochopiteľne akcia a pomedzi to počúvame väčšinou otrasné dialógy a vety, ktoré nás informujú o tom, čo vidíme na obrazovke a chápeme tomu. Guilty pleasure so všetkým, čo k tomu patrí. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

tohle je prostě kultovní hongkongská produkce, která sem musela doplachtit, imho, ješt+ za totáče, nebo těsně s jeho koncem. když jsem to viděl po letech znovu - a opět s tím ulítle seriozním dabingem Ladislava Županiče - nevěřil jsem :-D některé zvraty, vedení dialogů a ta víra, že nám diváci všechno vezmou, jsou odzbrojující. Nádherná guilty pleasure, kdy víte, že s tím jen ztrácíte čas, ale přijde Vám to stejně jako neuvěřitelná sranda. Podívejte, vždyť je to kosmická loď a snaží se dostat ven!!!! ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprosto úžasný snímek, který svým konceptem, dobrodružstvím, výpravou a humorem, hodně připomíná o rok starší film s Eddiem Murphym 'Zlaté dítě'. Žánrů je použito hodně a kupodivu je příběh scenáristicky tak dobře zpracovaný, že se vzájemně nejen neruší, ale naopak se dokonale doplňují. Rodinné akční dobrodružství s prvky sci-fi už sice od svého vzniku krapet ohlodal zub času, ale i tak ani dnes, stejně jako výše zmíněné 'Zlaté dítě' na své přitažlivosti nic neztrácí. Jedná se o dokonalou odpočinkovou nostalgickou filmovou zábavu s prvky legend, historie, pověr a faktů. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Čínskej dobrodružnej mix, u jehož vysokýho hodnocení převládá u většiny hodnotitelů nostalgie (který rozumím, sám to tak mám se spoustou filmů). Ale jak už tady někdo napsal, v jádru je to tuze špatnej film. Má hodně slibnej akčně-dobrodružnej začátek, ale potom už je to klasickej čínskej scénáristickej pelmel s Achillovou patou většiny asijských trháků tý doby, debilníma dialogama. To všechno v líbivým kabátku díky střídání různých lokací a sci-fi prvkům. Hlavní hrdina je toporná karikatura Jackieho Chana, kterej vůbec neovládá kung-fu a jehož herecký schopnosti se omezujou na tři grimasy, který střídá celej film (s Chanovou choreografií to mohl být docela jinej level a do role by se hodil mnohem víc). Přes značný nedostatky i na mě dýchla nostalgie, ale víc než silnější 2* si tohle nezaslouží. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to musel vidět hodně dávno, když jsem si při novém shlédnutí vybavil jen tři scény (a to jsem si u jedné myslel, že patří do jiného filmu). Docela zábava, ale teď už možná spíše nezáměrná. Český dabing dodává další rozměr. Asi by to nebylo na čtyři, ale je tam můj milovaný Egypt. UPDATE: po opětovném shlédnutí Muže z Hongkongu jsem pochopil, proč jsem honičku v Káthmandů řadil do jiného filmu - tam byla taky. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama