Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York budoucnosti je obrovským vězením, místem, kde si zločinci vytvořili svět s vlastními zákony. Právě sem se zřítí letadlo s prezidentem USA, jenž se stane rukojmím těchto lidí. Na jeho záchranu se vydává zkušený veterán Snake Plisken. Jeho mise nebude nijak jednoduchá a půjde mu o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (392)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja na vaši vládu seru.... Kurt Russell sa väčšinou nikdy z ničím nesral. Ako Snake, oklepaný veterán, ktorý má zachrániť slizkého prezidenta Donalda Pleasenca (naj USA prezident široko ďaleko) je pod Carpenterovým vedením jeden z najlepších drsňákov 80-tych rokov. Scenár je vynikajúci, ale možnosti doby ešte nedovoľovali stvoriť plnohodnotný, vysokorozpočtový design a výpravu, ktorá by ma dokázala ohúriť. Tým nežiadam nikoho o remake. VIDENÉ ZNOVA 6/23: Na druhýkrát považuje spočiatku mnou nedocenenú výpravu za výrazný klad snímky. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

I Love NY! Cestovní kancelář Carpenter a spol. představuje poslední nabídku na last minute zájezdy do vězeňské zóny Manhattan, která se svou stísněností, špínou a koncentrací narušených osob na blok čtvereční dost možná stala inspirací tvůrcům štvácké hry Manhunt. Ubytování ve vypleněném slumu (ve stínu posprejovaných mrakodrapů) s všudypřítomnými maniaky, pobudy, trhany a sociopaty, strava sestávající převážně ze specialit ála krysa na tisíc a jeden způsob a turistické vyjížďky po nejnebezpečnějších teritoriích jsou samozřejmě započteny v ceně. Atmosféra je tam k nezaplacení! Jako průvodce po tamních pamětihodnostech se nabídl známý recidivista Snake/Plisken (Kurt Russell toho času trénující oko na roli bukanýra Rona). Tento muž dokáže uvolnit napětí skvěle načasovanou hláškou, ale žádné sáhodlouhé teze od něj neočekávejte - přeci jen je to "hustý" akční hrdina s permanentní nasraností pod kůží, za něhož firma Carpenter neručí. Součástí zábavného programu je také záchrana prezidenta USA, který nedopatřením skončil mezi vězeňskou lůzou i s cennou páskou, která může rozhodnout o osudu světa. Tato akce je však určena pouze dobrovolným účastníkům, kteří se neštítí lineárního a plytkého příběhu - a samozřejmě je za drobný příplatek. Jako ideální hudební doprovod k celému dobrodružství doporučuje sám Mr. Carpenter "synťáky" a hutný beat. Při nespokojenosti garantuje cestovní agentura Carpenter a spol., že vložený čas se nevrací. Minimálně vyústění zájezdu si ale většina zákazníků nemůže vynachválit, což je pořád lepší než hodina jízdy přeplněnou MHD. A malé upozornění na závěr: Není záhodno očekávati vonnegutovskou Grotesku, leč temný, 100% béčkový, postapokalyptický trip, který dokáže být stejnou měrou zábavný i chytrý. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já chci taky auto s lustrem! Carpenter má na tyhle béčkový akce prostě nos. Russell je chladnější než zasloužilá frigidka. Co říci? Máte-li rádi Carpenterův styl, nedokážu si představit, proč by vám tohle nemělo sedět. Ty osmdesátky z toho smrdí každým coulem a hraje k tomu výborný Carpiho doprovod. Prostě klasika. Dobrá klasika. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Escape from New York se dozajista řadí do kategorie kultovních snímků. Proč, tomu tak úplně nerozumím. Celý film jsem čekal na něco, co stejně nepřišlo. Dějově je to tedy dost bída a akcí film také zrovna nepřetéká. Na druhou stranu vytvořil Carpenter zajímavý svět. Všechny ty odpadky, sutiny, převrácená auta vypadají skvostně a napomáhají dotvořit stísněnou atmosféru. Škoda, že se režisér nedal víc práce a nevložil do tak dobrých kulis lepší příběh. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pánové a bývalí kolegové Bláža a Tsunami_X by mě asi sežrali zaživa, nicméně nemastný neslaný Snake Plissken nebude zrovna mou krevní skupinou. Čert vem primitivní zápletku, kdy svět stojí na pokraji atomové války, které snad můžou ještě zabránit plánované rozhovory mezi několika velmocemi. Jenže prezident Spojených států se na konferenci s důležitými dokumenty nedostane, protože padne do zajetí těžkých zločinců kdesi na izolovaném Manhattanu. Jak asi kartami zamíchá právě vězeň Plissken se stylovou páskou přes oko? Slušná apokalyptická atmosféra na pár desítek minut zabaví divákovy smysly, pak bych ale čekal pořádnou akci, nekompromisní jednání, surovou ztřeštěnost nebo alespoň náznaky napětí. Bohužel Carpenter nabízí jen ticho po pěšině, lemované nezvládnutými akčními momenty. Přelomová béčková podívaná se nekoná, můžete jít v klidu spát... ()

Galerie (130)

Zajímavosti (35)

  • Hlavný hrdina série hier Metal Gear a Solid Snake je inšpirovaný postavou Snakea Plisskena. (matt6)

Související novinky

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

25.03.2024

Čas neúprosně kvapí a nadcházející přírůstek do dinosauří rodinky je blíž a blíž. Další díl Jurského parku nás totiž oficiálně stále čeká už příští rok 2. července, přičemž doposud nevíme nic… (více)

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Kdo uteče z New Yorku?

Kdo uteče z New Yorku?

30.08.2014

Hollywood se snaží Snakea Plisskena vzkřísit už nějaký ten pátek. Slavný tvrďák z Útěku z New Yorku a Útěku z L.A. by ale nadále neměl disponovat tváří Kurta Russella. Na scénu nastoupí mladá tvář,… (více)

Reklama

Reklama